Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow Kiss József 2011 április 16-i beszéde
Kiss József 2011 április 16-i beszéde
2011. April 19.

Tisztelt Hölgyek és Urak!

 

Már nyugalmazott, jelenlegi és jövõbeli Bajtársnõk és Bajtársak!


A jogbiztonság – állítólag – alapvetõ demokratikus jog, és minden állampolgárt megillet! Az üres ígéretek és legfõképpen a visszamenõen hatályos törvények milyen jogbiztonságot teremtenek?

Orbán Viktor a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke 2009. novemberében, akkor még ellenzékben a Tûzoltókhoz írott levelében következõket fogalmazza:

„Tisztelt Parancsnok úr!

Mindenekelõtt kérem engedje meg, hogy köszönetem és elismerésem fejezzem ki Önnek, s egyben minden magyar tûzoltónak azért, hogy a legnehezebb körülmények között is minden elkövetnek a magyar emberek biztonságáért. Az Önök helytállása példamutatás az egész ország számára, ezért is övezi mindenütt az emberek tisztelete és megbecsülése.

Minden józan gondolkodású ember tisztában van azzal, hogy az Önök munkájához az elhivatottság és bátorságon túl rendkívüli fizikai, szellemi és lelki erõnlét szükséges.

A mindenkori kormánynak elemi kötelessége lenne biztosítani, hogy a tûzoltóságok az országban mindenütt megfelelõ személyi és technikai feltételek mellett, feszültségtõl mentesen végezhessék munkájukat. Az emberek és az értékeik biztonsága nem játék, nem lehet politikai alku tárgya.”

Ezért vagyunk most itt, leszünk itt éjszaka és jövünk ha kell holnap nagyon sokan vissza! Mert fizikai, szellemi és lelki erõnk megõrzése mellett, elhivatottsággal, feszültségmentesen akarjuk a magyar emberek biztonságát szolgálni!

2009-ben ez még nem csak nekünk volt fontos. Pedig mi ma is csak ugyanazt akarjuk! Tisztességgel, becsülettel elvégzett munkánkért cserébe tisztességes, becsületes juttatásokat!

A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete elfogadhatatlan tartja a fegyveres és rendvédelmi szférában dolgozók szerzett jogainak további csorbítását!

Talán egy dakota indiántól hangzott el:

„Azonban megállapodást kötni, hosszabb távon megállapodá-sokra épülõ kultúrára berendezkedni, az egy olyan elõfeltételt is elõír a számunkra, amely arról szól, hogy bizonyos dolgok, amelyek az életben a legfontosabbak a számunkra, nem kérdõjelezhetõek meg, és ha azokban a dolgokban egyetértés van, azokat a pilléreket senki sem akarja elmozdítani, akkor jöhet az egyezkedés.”

A kormány eddig megismert tervei helyett Szakszervezetünk követeli egy tisztességes megélhetést, tisztességes öregkort biztosító életpálya modell bevezetését a fegyveres és rendvédelmi szférában!

Kérem Önöket, hogy az elõbbiek tükrében hallgassák meg a Tûzoltók fohászát:


Kötelességem teljesítése közben, Ó Istenem, ha bármikor láng csap fel,
Adj erõt, hogy megmenthessem az életet, nem számít, mennyi idõs is legyen.
Segíts, hogy átölelhessem a gyermekemet, mielõtt túl késõ,
Vagy megóvjak egy embert a szörnyû végzettõl.
Tégy képessé arra, hogy meghalljam a leghalkabb segélykérést,
És gyorssá, és kellõen ügyessé, hogy eloltsam a tüzet.
Hogy töltsem be szerepemet, és hogy adjam a legjobb önmagam,
Hogy megvédjem az embereket és javaikat.
És ha a Te akaratodból elveszítem az életem,
Vedd védelmezõ karodba családom, s szeretteim.
Ámen

 

Köszönöm, hogy meghallgattak!

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 00:02
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75