Kezdölap arrow Hősi halottak arrow 2006 Műszaki E. Hírfigyelő
2006 Műszaki E. Hírfigyelő
Kártérítés a meghalt tűzoltók szüleinek
2008. April 06.
Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokon milliós nagyságrendű nem vagyoni kártérítést ítélt meg a műegyetemi tűzben meghalt két tűzoltó szüleinek, mondta Duda Attila, a családtagok ügyvédje. (Egyes források szerint az édesanyák 8-8, az édesapák 7-7 millió forintot kapnak.) A harmadik áldozat perében áprilisban várható döntés.

Három tűzoltó, Horváth Ákos hadnagy, Reppmann Károly hadnagy és Pintér Gábor főhadnagy meghalt, amikor 2006. augusztus 8-án a budapesti Műegyetem központi épülete pincéjében található lőtéren keletkezett tűz oltásában vett részt. A tűzoltók halálát az okozta, eltévedtek a pincében gomolygó sűrű fekete füstben, légzőkészülékükből kifogyott a levegő, és megfulladtak. (Az oltás közben hét másik tűzoltó füstmérgezést kapott.)
Tovább...
 
Emlékkoncert
2007. August 10.

Emlékkoncert a szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltók emlékére

www.lanchidradio.hu


Emlékkoncerttel, némán villogó lámpájú tűzoltóautókkal emlékeznek szerdán a tűzoltók a műegyetemi tűzben elhunyt 3 társukra és azokra a kollégáikra, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket. Az emlékkoncert este fél nyolckor kezdődik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél.
Tovább...
 
Emlékkoncert műsorterve
2007. August 01.
Az augusztus 8-i Emlékkoncert teljes műsorterve
 
Összeállt az augusztus 8-i Emlékkoncert műsorterve, amit most itt teszünk közzé: 
Tovább...
 
Emlékkoncert 08.08.
2007. July 14.
A szolgálatteljesítés közben életüket áldozó tűzoltókért augusztus 8-án emlékkoncertet tartunk a Műegyetem rakparton. Mindenkit szeretettel várunk.
Tovább...
 
Reppman Károly hadnagy
2007. May 03.

Laktanyát neveznek el a műegyetemi tűzben meghalt váli tűzoltóról

www.hvg.hu

Szent Flórián napja alkalmából tűzoltólaktanyát neveznek el a Fejér megyei Válon a hősi halált halt Reppman Károlyról, aki egyike volt annak a három tűzoltónak, aki a budapesti műegyetemi lőtéren keletkezett tűz oltása közben vesztette életét. A Reppman Károly Válon élt tragikus körülmények között bekövetkezett haláláig.

Image

 

Tovább...
 
Fohász
2007. May 03.
Közülünk legtöbben, akik valamikor tűzoltónak esküdtünk fel úgy gondoltuk, hogy ez egy hasznos, szép munka lesz. Megtanultuk a fegyelmet és néha már a feleségünknek is úgy válaszolunk a telefonba: „jelentkezem”!
Később megtanultuk eredményesen felvenni a küzdelmet nemcsak az elemekkel, de az emberi hanyagsággal, és a beruházói ravaszságokkal szemben is.
De erőnk néha elhagy bennünket.
Tovább...
 
Szent Flórián szobor
2007. April 30.
 [Forrás: OrientPress]
Krisztinavárosi Egyházközség Szent Flórián szobrot adományozott a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságnak, melyet ünnepélyes keretek közt Dr. Erdő Péter bíboros érsek úr áldott meg május 1-én délután az FTP Észak-budai Tűzoltási és Mentési Parancsnokság Közép-budai Tűzőrségének Kosciuszkó Tádé utcai laktanyájában.
A szobor adományozásának apropója, a hősi halált halt tűzoltó bajtársak tragédiája.
 
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 44
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:50
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75