Kezdölap arrow Hõsi halottak arrow 2006 Mûszaki E. Hírfigyelõ
2006 Mûszaki E. Hírfigyelõ
Kártérítés a meghalt tûzoltók szüleinek
2008. April 06.
Fõvárosi Munkaügyi Bíróság elsõ fokon milliós nagyságrendû nem vagyoni kártérítést ítélt meg a mûegyetemi tûzben meghalt két tûzoltó szüleinek, mondta Duda Attila, a családtagok ügyvédje. (Egyes források szerint az édesanyák 8-8, az édesapák 7-7 millió forintot kapnak.) A harmadik áldozat perében áprilisban várható döntés.

Három tûzoltó, Horváth Ákos hadnagy, Reppmann Károly hadnagy és Pintér Gábor fõhadnagy meghalt, amikor 2006. augusztus 8-án a budapesti Mûegyetem központi épülete pincéjében található lõtéren keletkezett tûz oltásában vett részt. A tûzoltók halálát az okozta, eltévedtek a pincében gomolygó sûrû fekete füstben, légzõkészülékükbõl kifogyott a levegõ, és megfulladtak. (Az oltás közben hét másik tûzoltó füstmérgezést kapott.)
Tovább...
 
Emlékkoncert
2007. August 10.

Emlékkoncert a szolgálatteljesítés közben elhunyt tûzoltók emlékére

www.lanchidradio.hu


Emlékkoncerttel, némán villogó lámpájú tûzoltóautókkal emlékeznek szerdán a tûzoltók a mûegyetemi tûzben elhunyt 3 társukra és azokra a kollégáikra, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket. Az emlékkoncert este fél nyolckor kezdõdik a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél.
Tovább...
 
Emlékkoncert mûsorterve
2007. August 01.
Az augusztus 8-i Emlékkoncert teljes mûsorterve
 
Összeállt az augusztus 8-i Emlékkoncert mûsorterve, amit most itt teszünk közzé: 
Tovább...
 
Emlékkoncert 08.08.
2007. July 14.
A szolgálatteljesítés közben életüket áldozó tûzoltókért augusztus 8-án emlékkoncertet tartunk a Mûegyetem rakparton. Mindenkit szeretettel várunk.
Tovább...
 
Reppman Károly hadnagy
2007. May 03.

Laktanyát neveznek el a mûegyetemi tûzben meghalt váli tûzoltóról

www.hvg.hu

Szent Flórián napja alkalmából tûzoltólaktanyát neveznek el a Fejér megyei Válon a hõsi halált halt Reppman Károlyról, aki egyike volt annak a három tûzoltónak, aki a budapesti mûegyetemi lõtéren keletkezett tûz oltása közben vesztette életét. A Reppman Károly Válon élt tragikus körülmények között bekövetkezett haláláig.

Image

 

Tovább...
 
Fohász
2007. May 03.
Közülünk legtöbben, akik valamikor tûzoltónak esküdtünk fel úgy gondoltuk, hogy ez egy hasznos, szép munka lesz. Megtanultuk a fegyelmet és néha már a feleségünknek is úgy válaszolunk a telefonba: „jelentkezem”!
Késõbb megtanultuk eredményesen felvenni a küzdelmet nemcsak az elemekkel, de az emberi hanyagsággal, és a beruházói ravaszságokkal szemben is.
De erõnk néha elhagy bennünket.
Tovább...
 
Szent Flórián szobor
2007. April 30.
 [Forrás: OrientPress]
Krisztinavárosi Egyházközség Szent Flórián szobrot adományozott a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokságnak, melyet ünnepélyes keretek közt Dr. Erdõ Péter bíboros érsek úr áldott meg május 1-én délután az FTP Észak-budai Tûzoltási és Mentési Parancsnokság Közép-budai Tûzõrségének Kosciuszkó Tádé utcai laktanyájában.
A szobor adományozásának apropója, a hõsi halált halt tûzoltó bajtársak tragédiája.
 
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 11 / 44
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 13:23
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75