Kezdölap arrow KÉT arrow Állománygyûlésen búcsúzott el dr. Bende Péter tûzoltó vezérõrnagy
Állománygyûlésen búcsúzott el dr. Bende Péter tûzoltó vezérõrnagy
2011. January 25.
Ünnepélyes állománygyûlés keretében búcsúzott el az állománytól dr. Bende Péter tûzoltó vezérõrnagy, fõvárosi tûzoltóparancsnok, nyugállományba vonulása alkalmából. Dr. Bende Péter 2000. február 1-jétõl látta el a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság tûzoltóparancsnoki teendõit.

mai napon, január 25-én betöltötte 58. életévét, s a hatályos, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény szerint a felsõ korhatár elérésével nyugdíjba kell vonulnia. Az állománygyûlésen részt vett Tarlós István, Budapest Fõváros fõpolgármestere és dr. Bakondi György tûzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság fõigazgatója, de a vendégek között voltak az országos és fõvárosi rendvédelmi és társszervek, közmûcégek, társaságok vezetõi is.

A Magyar Köztársaság Elnöke érdemei elismerése mellett megszüntette szolgálati viszonyát a szolgálat felsõ korhatárának elérésével 2011. január 25-i hatállyal dr. Bende Péter tûzoltó vezérõrnagynak. Ez alkalomból Budapest Fõváros Fõpolgármestere Budapest tûzvédelméért végzett kiemelkedõ munkája elismeréséül Fõpolgármesteri jutalomban, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság Fõigazgatója több évtizeden át tartó kiemelkedõ munkája elismeréséül díszparancs és emléktárgy elismerésben részesítette a búcsúzó fõvárosi tûzoltóparancsnokot.

Budapest Fõváros Közgyûlése megbízta a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság tûzoltóparancsnoki feladatainak ellátásával 2011. január 26-i hatállyal Varga Ferenc tûzoltó alezredest, egyúttal a Magyar Köztársaság Belügyminisztere tûzoltó ezredessé nevezte ki a fõvárosi tûzoltóság új vezetõjét.

A határozatok átadását követõen a búcsúzó parancsnok átadta az új parancsnoknak a csapatzászlót. Majd Tarlós István fõpolgármester és dr. Bakondi György fõigazgató tartott beszédet. Végül a búcsúzó és az új fõvárosi tûzoltóparancsnok is szólt az állományhoz.

Tábornok Úr, nyugodt, békés nyugdíjas esztendõket kívánunk! Ezredes úr, sok sikert, eredményes munkát a jövõben! 


Forrás: www.tuzoltosagbp.hu

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 17:29
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75