Kezdölap arrow Hírek arrow RÉF arrow SZÉF: További egyeztetések szükségesek - de már a honvédség nélkül
SZÉF: További egyeztetések szükségesek - de már a honvédség nélkül
2010. September 27.
Átalakul a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma (SZÉF), amely a honvédség kiválásával a rendvédelmi szolgálati viszonyban állók érdekegyeztetõ fórumaként mûködik tovább - errõl született megegyezés a SZÉF szeptember 24-i ülésén a munkavállalói és a kormányoldal között. Abban is  megállapodtak, hogy a vitás kérdésekrõl szeptember utolsó hetében tovább tárgyalnak, ekkor dõlhet el az is, hogy megtartják-e a szakszervezetek az október 2-i figyelmeztetõ demonstrációt...

A SZÉF mûködésére vonatkozó szabályok hatályon kívül helyezését az egyes rendészeti tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat tartalmazta, amelyet a SZÉF munkavállalói oldalát képviselõ 13 szakszervezet sérelmezett. A szakszervezetek arra hivatkoztak: mivel a fegyveres és rendvédelmi szerveknél dolgozók életkörülményei és az ott dolgozók életpályája hasonló, célszerû a legmagasabb, kormányzati szinten tartani az egyeztetéseket és megtartani a SZÉF-et.

A munkavállalói és kormányoldal legutóbbi ülésén Pintér Sándor belügyminiszter elismerte a honvédség erõfeszítéseit az ország érdekében, de, mint fogalmazott, a honvédség érdekei, napi gondjai, problémái más jellegûek, mint a többi fegyveres és rendvédelmi szervezetnek. A miniszter szerint a honvédség problémáinak megjelenítésével szerteágazóvá teszik a munkájukat.

Arról is megállapodtak a felek, hogy tovább folytatódik az egyeztetés a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekvédelmi Fórumának (SZÉF) munkavállalói és kormányzati oldala között az egyes rendészeti tárgyú törvények módosításával összefüggõ javaslatokról. A SZÉF-en egyrészt a hivatásosok szolgálati viszonyáról szóló törvény (Hszt.) tervezett módosításait, valamint a bevezetni tervezett megbízhatósági vizsgálatot kritizálta a SZÉF munkavállalói oldalát alkotó 13 szakszervezet.

Pintér Sándor belügyminiszter, aki az ülésen a kormányt képviselte, felajánlotta, hogy a vitás kérdésekrõl személyesen egyeztet a munkavállalók kijelölt képviselõivel és minden egyes pontot átbeszélnek. Bárdos Judit, a SZÉF munkavállalói oldalának ügyvivõje javasolta, hogy az egyeztetést szeptember utolsó hetében, egy újabb SZÉF-ülésen folytassák.

 

Forrás: MTI
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 15:33
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75