Kezdölap arrow Hírek arrow Létszámprobléma Angliában
Létszámprobléma Angliában
2010. June 08.

A tûzoltó újoncok toborzásának befagyasztása miatt a laktanyák legénység nélkül maradnak West Midlands megyében, mely életeket veszélyeztet, állította hétfõ este a FBU (tûzoltó szakszervezet).

A szakszervezet állítása szerint, a mostani rendszer azért nem mûködik, mert a tûzoltóság vezetõi visszautasítják az új tûzoltók felvételét és a tûzoltók más-más laktanyába történõ átvezénylésének túlóraként történõ megfizetését.

Andy Dennis, az FBU West Midlands-i alelnöke azt mondta: 

"Ez nagyon nagy gond, ami csak egyre rosszabb lesz a nyár közeledtével a szabadságolások miatt, és jelenleg nincs kivel pótolni a távollevõket. Ez pedig nagy nyomás alatt tarja az állományt."

A FBU azt állítja, hogy Handsworth és Oldbury tûzoltóállomások május 17.-e és 22.-e között egy-egy éjszakára legénység nélkül maradt, valamint április 25.-én a Kings Norton tûzoltóság maradt üresen. Mick Bell, a tûzoltó szakszervezet elnöke szerint ezek nem egyedi esetek.

Mivel a beavatkozó egységeknek messzebbre kell vonulnia, hogy kiérjenek az elnéptelenedett tûzoltóságok területein található káresetekhez, a szakszervezet attól fél, hogy ez akár emberéletet is követelhet.

Az FBU azt is állítja továbbá, hogy a munkaerõhiány miatt a fecskendõket az ajánlott 5 fõnél kevesebb tûzoltóval küldik bevetésre.

„A tûzoltók minimális létszáma meghatározásának oka van, a tûzoltók védelme”, tette hozzá M. Dennis, aki azonnali létszámvizsgálatot kért. „Nagyon aggódunk az állomány biztonságáért.”

Egy Birmingham-i tûzoltó rávilágított a létszámválság morálisan negatív hatására:

„Torkig vagyunk mindannyian” – mondta.

„Csak nyirbálják a költségeket anélkül, hogy a következményekre is gondolnának.”

„Csak idõ kérdése, hogy valaki meghaljon.”

A West Midlands megyei Tûzoltóság tagadja, hogy életek lennének veszélyben, habár azt bevallja, hogy a bizonytalan nemzeti költségvetés és az elõzõ magas személyzeti létszám miatt hat hónapja nem vettek fel tûzoltót.

Tony Prosser a parancsnokhelyettes elmondta:

„A jelenlegi állományi létszám elégséges a nyilvánosan közzétett vonulási normaidõ fenntartásához”.

Rutinosan mozgatjuk a tûzoltókat és jármûveket a mûködési területen, ami megfelel a megbecsülhetõ káresetek kielégítésére.

 WMFS Handsworth PRL Dennis


Forrás: http://www.tuzoltoborze.hu
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 20:15
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75