Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Csehországba vándorolnak a tűzoltók személyes adatai?
Csehországba vándorolnak a tűzoltók személyes adatai?
2010. May 27.
http://www.mno.hu/images/partners/lanchid_logo_160.jpg
A fővárosi tűzoltók több személyes adata is Csehországba kerül, miután egy ottani cég végzi az új riasztási rendszer fejlesztésének egy részét. A külföldi cég titoktartást vállalt, tehát az adatokat nem adhatja tovább. Az adatvédelmi biztos irodája későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. 

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon az eddigi helyett új, úgynevezett bevetési irányítási rendszert állítanak majd üzembe. A Magyar Nemzet szerdán számolt be arról, hogy az eredeti tervek szerint májusban indult volna a tesztüzem, ez azonban csúszik.

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság kommunikációs főosztályvezetője megerősítette, hogy a fejlesztést végző cég az eredeti májusi időpontot belső szervezési problémái miatt nem tudta tartani, ezért most augusztus közepére tervezik a tesztüzem beindítását. Addig a kivitelező kötbért fog fizetni a tűzoltóságnak.

A rendszer fejlesztésében a kivitelező egy cseh alvállalkozója is részt vesz. A külföldi cég olyan részt dolgoz ki a projektben, amihez szükségesek a tűzoltók bizonyos személyes adatai. Ezt a riasztás végrehajtása érdekében kell felhasználnia a szoftver készítésében – mondta Dobson Tibor. Leszögezte: az érintett cég csak úgy vehette át az adathalmazt, hogy vállalta a titoktartást, azaz az adatokat nem adhatja tovább senkinek.

A Független Hírügynökség kereste Jóri András adatvédelmi biztos irodáját, ahonnan későbbre ígértek tájékoztatást


Forrás: http://lanchidradio.hu/Független Hírügynökség
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 14:04
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75