Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Csehországba vándorolnak a tûzoltók személyes adatai?
Csehországba vándorolnak a tûzoltók személyes adatai?
2010. May 27.
http://www.mno.hu/images/partners/lanchid_logo_160.jpg
A fõvárosi tûzoltók több személyes adata is Csehországba kerül, miután egy ottani cég végzi az új riasztási rendszer fejlesztésének egy részét. A külföldi cég titoktartást vállalt, tehát az adatokat nem adhatja tovább. Az adatvédelmi biztos irodája késõbbre ígért tájékoztatást az ügyben. 

A Fõvárosi Tûzoltóparancsnokságon az eddigi helyett új, úgynevezett bevetési irányítási rendszert állítanak majd üzembe. A Magyar Nemzet szerdán számolt be arról, hogy az eredeti tervek szerint májusban indult volna a tesztüzem, ez azonban csúszik.

Dobson Tibor, a fõvárosi tûzoltóság kommunikációs fõosztályvezetõje megerõsítette, hogy a fejlesztést végzõ cég az eredeti májusi idõpontot belsõ szervezési problémái miatt nem tudta tartani, ezért most augusztus közepére tervezik a tesztüzem beindítását. Addig a kivitelezõ kötbért fog fizetni a tûzoltóságnak.

A rendszer fejlesztésében a kivitelezõ egy cseh alvállalkozója is részt vesz. A külföldi cég olyan részt dolgoz ki a projektben, amihez szükségesek a tûzoltók bizonyos személyes adatai. Ezt a riasztás végrehajtása érdekében kell felhasználnia a szoftver készítésében – mondta Dobson Tibor. Leszögezte: az érintett cég csak úgy vehette át az adathalmazt, hogy vállalta a titoktartást, azaz az adatokat nem adhatja tovább senkinek.

A Független Hírügynökség kereste Jóri András adatvédelmi biztos irodáját, ahonnan késõbbre ígértek tájékoztatást


Forrás: http://lanchidradio.hu/Független Hírügynökség
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 21:50
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75