Kezdölap arrow Hírek arrow RÉF arrow Kérni kell, hogy havonta utalják az adójóváírást
Kérni kell, hogy havonta utalják az adójóváírást
2010. March 19.

A munkavállalónak külön kérnie kell, hogy az adójóváírást havonta megkapja, ellenkezõ esetben az éves összeget jövõre egyben utalja vissza neki az adóhivatal - közölte a kormányszóvivõ a szerdai tájékoztatón.


 

 

Szollár Domokos felhívta a figyelmet arra: az adócsökkentés minden érintettnek jár, de az adójóváírás rendszerén keresztül megjelenõ többletpénz az adózó döntésétõl függõen érkezhet havonta, vagy éves elszámolásban is.
Hangsúlyozta: az alapállapot mindenkinél az éves elszámolás, ezért aki nem nyilatkozott másként, annak évente egyszer, egy összegben utalja majd az APEH a többletet.

Jelezte, hogy aki még márciusban szeretne áttérni a havi elszámolásra ezt március 22-ig teheti meg. Ehhez egy nyilatkozatot, kérvényt kell kitölteni a munkáltatónál.

 

Aki így dönt, annak áprilistól már az emelt összegû bére érkezik a számlára, az elõzõ hónapokban felhalmozott többletet pedig utólag is egy összegben megkapja - fûzte hozzá.

A kormányszóvivõ beszámolt arról, hogy a kabinet döntése értelmében a közszférában az elmúlt három hónapra visszamenõlegesen utalja a munkavállalókat megilletõ adójóváírást, így három hónapnyi pluszpénzt kaphat minden közalkalmazott.

Szollár Domokos emlékeztetett: a kormány a 2010-es adócsökkentést ígéretéhez híven végrehajtotta, és ennek eredményeként az adózók 90 százaléka az alsó, 17 százalékos kulccsal adózik. Egy átlagkeresetû munkavállaló éves szinten így közel egyhavi bért jelentõ nettó összeggel többet visz az idén haza - hangoztatta.

(MTI)

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:30
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75