Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Tűzoltók vették körül a parlamentet
Tűzoltók vették körül a parlamentet
2009. October 23.

(2009.10.20 07:56)

(ATV - videó,)

Nem csak a vasutasok, a tűzoltók is tiltakoztak hétfőn, szintén a jövőre tervezett elvonások ellen.

2010-ben 1,8 milliárd forinttal kapnak kevesebbet. Ezért mintegy 2500 tűzoltó demonstrált egy Parlamenthez közeli utcában. Petíciójukat először csak a Fidesz és a KDNP vette át.

Az MSZP és az SZDSZ csak azután, hogy a tűzoltók körbesétálták a Parlament épületét. A demonstráció szervezői kijelentették: ha az Országgyűlés megszavazza a tervezett költségvetést, újra utcára vonulnak.

Majdnem háromezren gyűltek össze a Parlamentnél. Bekapcsolták a szirénáikat; így tiltakoztak, mert szerintük csaknem két milliárddal kevesebbet kapnak majd jövőre, ha elfogadják a költségvetést.

A tüntetők közül senki sem dolgozott hétfőn: csak a szabadnaposok vettek részt a demonstráción. Így nem volt olyan hely, ahová nem tudtak volna kivonulni.

A tüntetők szerint ők most nem a kormány ellen vonultak az utcára, és nem plusz pénzt szeretnének, hanem azért, hogy a testület továbbra is működni tudjon. A keresetük viszont szerintük nem a legmagasabb. Sőt: „95 és 112 ezer forint között van havonta. És 48 órát dolgozunk vidáman egy héten.” – mondta Sznuka Ferenc tűzoltó.

Az elvonások miatt pedig, mint mondják, sok tűzoltóság az ellehetetlenülés szélére kerülhet.

A célokkal egyetért Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság osztályvezetője is. „Mi az ország tűzvédelméért tüntetünk, demonstrálunk, egyben az állampolgárok biztonságáért, hiszen, ha nem kapjuk meg azt a pénzt, akkor az ország biztonsága veszélybe kerülhet.”

A demonstráció végén a több mint kétezer tűzoltó körbesétálta a Parlamentet. A petíciót végül az MSZP egyik frakcióvezető-helyettese és az SZDSZ egyik parlamenti munkatársa vette át. A szervezők azt mondják, ha most nem jutnak eredményre, hamarosan újabb tüntetést szerveznek.

forrás: - Tűzoltók vették körül a parlamentet (ATV - videó, 2009.10.19 21:45)

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 07:20
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75