Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Tûzoltók vették körül a parlamentet
Tûzoltók vették körül a parlamentet
2009. October 23.

(2009.10.20 07:56)

(ATV - videó,)

Nem csak a vasutasok, a tûzoltók is tiltakoztak hétfõn, szintén a jövõre tervezett elvonások ellen.

2010-ben 1,8 milliárd forinttal kapnak kevesebbet. Ezért mintegy 2500 tûzoltó demonstrált egy Parlamenthez közeli utcában. Petíciójukat elõször csak a Fidesz és a KDNP vette át.

Az MSZP és az SZDSZ csak azután, hogy a tûzoltók körbesétálták a Parlament épületét. A demonstráció szervezõi kijelentették: ha az Országgyûlés megszavazza a tervezett költségvetést, újra utcára vonulnak.

Majdnem háromezren gyûltek össze a Parlamentnél. Bekapcsolták a szirénáikat; így tiltakoztak, mert szerintük csaknem két milliárddal kevesebbet kapnak majd jövõre, ha elfogadják a költségvetést.

A tüntetõk közül senki sem dolgozott hétfõn: csak a szabadnaposok vettek részt a demonstráción. Így nem volt olyan hely, ahová nem tudtak volna kivonulni.

A tüntetõk szerint õk most nem a kormány ellen vonultak az utcára, és nem plusz pénzt szeretnének, hanem azért, hogy a testület továbbra is mûködni tudjon. A keresetük viszont szerintük nem a legmagasabb. Sõt: „95 és 112 ezer forint között van havonta. És 48 órát dolgozunk vidáman egy héten.” – mondta Sznuka Ferenc tûzoltó.

Az elvonások miatt pedig, mint mondják, sok tûzoltóság az ellehetetlenülés szélére kerülhet.

A célokkal egyetért Dobson Tibor, a Fõvárosi Tûzoltó-parancsnokság osztályvezetõje is. „Mi az ország tûzvédelméért tüntetünk, demonstrálunk, egyben az állampolgárok biztonságáért, hiszen, ha nem kapjuk meg azt a pénzt, akkor az ország biztonsága veszélybe kerülhet.”

A demonstráció végén a több mint kétezer tûzoltó körbesétálta a Parlamentet. A petíciót végül az MSZP egyik frakcióvezetõ-helyettese és az SZDSZ egyik parlamenti munkatársa vette át. A szervezõk azt mondják, ha most nem jutnak eredményre, hamarosan újabb tüntetést szerveznek.

forrás: - Tûzoltók vették körül a parlamentet (ATV - videó, 2009.10.19 21:45)

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 02:15
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75