Kezdölap arrow KÉT arrow Az elvonások ellen tiltakoznak a tûzoltók is
Az elvonások ellen tiltakoznak a tûzoltók is
2009. September 10.
Kevesebb pénz jut jövõre a tûzoltóságnak is. A Hivatásos Önkormányzati Tûzoltók Országos Szövetsége levélben tiltakozik a tervezett elvonások ellen. A szervezet elnöke azt mondja: ha a kormány milliókkal megrövidíti a támogatásukat, már a közüzemi számlákat sem tudják befizetni.

A kaposvári tûzoltóság évente 420 millió forintból mûködik. Az elvonás miatt ez a pénz jövõre 20 millióval fog csökkenni. A fizetésekre ugyan még lesz fedezet, de a közüzemi számlákra már nem. A kormány az önkormányzati tûzoltószövetség információi szerint ráadásul a normatív finanszírozás rendszerét is megváltoztatná. Eddig a létszámtól, a laktanyák nagyságától és a gépkocsik számától függõen kaptak pénzt a helyi tûzoltóságok, 2010-tõl viszont egyösszegû támogatásra térnek át.

A somogyi megyeszékhely a hiányzó összeget kénytelen lesz saját pénzébõl pótolni. Nem szabad az államnak kivonulnia az önkormányzati tûzoltóságok mögül, az állami támogatásnak értékállónak kell lennie – jelentette ki Kaposvár címzetes fõjegyzõje. Kéki Zoltán hozzátette: az érintett települések kénytelenek a tûzoltóságok mögé állni.

A Hivatásos Önkormányzati Tûzoltók Országos Szövetsége napokon belül levélben kéri a tervezett megszorítások visszavonását Bajnai Gordon miniszterelnöktõl és Varga Zoltán önkormányzati minisztertõl.

hírTV
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 21:18
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75