Kezdölap arrow FTSZ arrow VT Határozatai arrow Az önkormányzati tárca nem vitatja tovább a tûzoltók túlszolgálati idejét
Az önkormányzati tárca nem vitatja tovább a tûzoltók túlszolgálati idejét
2009. May 14.

   Budapest, 2009. május 14., csütörtök (MTI)

Az Önkormányzati Minisztérium nem vitatja tovább a tûzoltók túlszolgálati idejét, és a lehetõ leggyorsabb megoldásra törekszik ezek kifizetésénél -
jelentette ki Jauernik István, a tárca államtitkára csütörtökön.


   Jauernik István a kormányszóvivõi tájékoztatón arra reagált, hogy a Legfelsõbb Bíróság (LB) szerdai felülvizsgálati döntése értelmében a munkáltatóik ellen pereket indító tûzoltók 2004. május 1-jétõl alappal igényelték a heti átlagos 48 órán felül teljesített szolgálati idejük túlszolgálatnak minõsítését, és az ennek megfelelõ díjazás kifizetését.
   Jauernik István azt mondta, hogy a hivatásos önkormányzati tûzoltók jogszerûen kérik a pénzüket, és a tárca a lehetõ leggyorsabb megoldásra törekszik a kifizetéseknél. Kiemelte: elképzelhetõ, hogy lesznek olyan tûzoltók, akik tovább pereskednek, hogy 40 órát meghaladó, szolgálatban töltött idõt túlmunkaként ismerjék el, és azt fizessék ki nekik, de ezeket a pereket minél elõbb le kell zárni.
   Az államtitkár szerint a parlament nem járt el helyesen, amikor 2004 elõtt nem hozott az uniós irányelveknek megfelelõ törvényt.
   Nincs napirenden az önkormányzati tûzoltóságok visszaállamosítása - szögezte le Jauernik István, hozzátéve: érhetetlen, hogy ezzel a témával ma miért foglalkoznak a tûzoltók. Kiemelte: a kormány ebben a ciklusban nem kíván ezzel a kérdéssel foglalkozni, ezért nincs mi ellen tiltakozni, demonstrációt szervezni.
   A tûzoltók bérével kapcsolatban az államtitkár azt mondta: erre a költségvetés nem tud több pénzt biztosítani, de a beosztások közötti különbségek csökkentésérõl lehet tárgyalni.
   Jauernik István a tûzoltók nyugdíjával kapcsolatban leszögezte, hogy bár a jelenlegi szolgálati nyugdíjrendszer nem tartható fenn, a szerzett jogokhoz nem kívánnak hozzányúlni.

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 11:31
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75