Kezdölap arrow KÉT arrow Bemutatkozott Varga Zoltán önkormányzati miniszter
Bemutatkozott Varga Zoltán önkormányzati miniszter
2009. April 29.
 

Az Önkormányzati Minisztérium márványaulájában 2009. április 20-án, kora délelõtt megtartott apparátusi értekezleten köszönt el Gyenesi István a tárca munkatársaitól és mutatkozott be Varga Zoltán, az újonnan kinevezett önkormányzati miniszter.

„Nem új dolgokat kell kitalálnunk, hanem a meglévõ feladatokat kell végrehajtani úgy, hogy eközben ne adjuk fel a lényeget” – fogalmazta meg az új önkormányzati miniszter, Varga Zoltán a szakterület elõtt álló feladatokat.

A tárcavezetõ az állomány elõtt elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy az elkövetkezõ idõszak mindenkit a feladatok újraértékelésére és egyúttal egy minõségileg átalakított gondolkodásra késztet majd. A kormány ugyanis arra szerzõdött, hogy válságot kezel.

 
Elmondta azt is, hogy nehéz feladat vár az Önkormányzati Minisztériumra, hiszen a kormány által elfogadott program mentén kell az ágazatokkal megértetni azt a helyzetet, amelyben az ország jelenleg van.
„Nem érdekkijáró, hanem a kormány szándékait érvényesítõ miniszter kívánok lenni” – szögezte le a politikus.

A meglévõ értékek megõrzése mellett, jónéhány területen elkerülhetetlen a megtorpanás. Mert, ahogy Varga Zoltán miniszter fogalmazott: „Más idõszak ez, más kérdésekre kell jó választ adni”. Ebben a munkában számít az apparátus szakértelmére és elhivatottságára.

A politikus beszédében többször utalt arra, hogy egy sikeresen mûködõ, családias atmoszférájú minisztériumot vesz át és ezt a hagyományt megõrizni; elõdje, Gyenesei István sikerét pedig felülmúlni szeretné.

A baráti hangvételû átadás-átvételt egy miniszteri kitüntetés zárta, amelyet munkája elismeréséül Varga Zoltán önkormányzati miniszter adott át elõdjének.

 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 13:58
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75