Kezdölap arrow KÉT arrow Sam és David
Sam és David
2009. February 13.

Hõssé vált egy koala és egy tûzoltó párosa Ausztráliában, ahol az ország történetének legsúlyosabb erdõtüze tombol. A tüzek jó részét szándékosan okozták ismeretlenek, akik még most sem hagytak fel a gyújtogatással.

David Tree és társai találtak rá az állatra, akit Sam-nek neveztek el. Miután inni adtak neki, egy menhelyre vitték, és azóta is ott kezelik. Sam a szerencsés túlélõk közé tartozik. Becslések szerint többmillió állat pusztult el Ausztrália történetének legsúlyosabb erdõtüzében.

 A természetvédõk most sorra járják a porrá égett településeket és vidékeket, hogy összeszedjék az állatokat: például madarakat, emlõsöket vagy akár aranyhalakat mentenek meg.

A tüzek jó részét szándékosan okozták - ahogy az ausztrál kormányfõ a minap fogalmazott - tömeggyilkosok. Az eddigi adatok szerint több mint 200 ember halt meg, a sajtó azonban 300-ra teszi a halálos áldozatok számát. A tûzoltók ráadásul hiába oltottak már el sok tûzfészket, a gyujtógatók ismét akcióba lendültek, és további pusztításokat okoznak.

http://latimesblogs.latimes.com/photos/uncategorized/2009/02/10/koala_3.jpg

Fotó: latimesblogs.latimes.com

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/cikk/246142

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 12:33
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75