Kezdölap arrow KÉT arrow Molo városnak nincsen tûzoltóautója
Molo városnak nincsen tûzoltóautója
2009. February 03.

Felrobbant egy benzint szállító teherautó Kenyában - 91 ember meghalt


Legalább 91 ember meghalt, és 136-an súlyosan megsérültek Kenyában, amikor felrobbant egy benzint szállító teherautó - közölte a kenyai rendõrség szóvivõje vasárnap. A halottak és sérültek többsége az árokba borult tankerbõl ömlõ benzint próbálta megszerezni, amikor eddig tisztázatlan okok miatt begyulladt az üzemanyag, robbanást okozva.

A benzinszállító teherautó a kenyai fõvárostól 150 kilométernyire található Molo városánál szenvedett balesetet szombaton késõ este. Az árokba borult tankerhez több százan siettek, hogy szerezzenek maguknak a kiömlõ benzinbõl, amikor a tanker eddig ismeretlen okokból felrobbant - közölték szemtanúk és a rendõrség.

 

Oldalára fordult, kiégett tartályautó (Fotó: AP)

A kenyai Vöröskereszt szerint 91 halottat számoltak össze a helyszínen, de a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy ez a szám még emelkedhet. Egy helyi tisztségviselõ a Nation címû kenyai lapnak nyilatkozva elmondta, hogy elõvigyázatosságból 150 hullazsákot rendelt. A sérültek száma 136, többségük kritikus állapotban van - közölte a rendõrség.

Az elsõ tûzoltóautó több mint egy órával a tûz kitörése után érkezett a helyszínre, mert kilencvenezer lakosú Molo városnak nincsen tûzoltóautója - írta a Nation. A tûz erejét jól mutatja, hogy még két órával kitörése után sem tudták megkezdeni oltását, és a nagy meleg miatt a sérültekhez sem fértek hozzá a mentõalakulatok.

Azt egyelõre nem lehet tudni, hogy pontosan mitõl gyulladt be a benzin. Egy szemtanú a Nationnek nyilatkozva azt állította, hogy a rendõrök pénzt szedtek a tanker megdézsmálni akaró emberektõl, és valaki ezen feldühödve lobbantotta lángra a kiömlött benzint. A kenyai Vöröskereszt közlése szerint "úgy tûnik egy gyufa indította el a tüzet".

(FH)

Forrás: www.hirszerzo.hu

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 01:24
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75