Kezdölap arrow KÉT arrow A kormány kitart a megállapodás mellett
A kormány kitart a megállapodás mellett
2009. January 21.
inforadio.hu
 
 Nem változtat a közszférával kötött bérmegállapodáson a kormány - közölte a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Csizmár Gábor elmondta: a várható kiadáscsökkentõ intézkedések ellenére sincs ok arra, hogy egy hónappal a közszolgálati érdekképviseletekkel kötött a megállapodás után a kormány megváltoztassa az álláspontját.
 
 Hangsúlyozta: a 13. havi bér helyett fizetendõ pótlék fedezete szerepel a költségvetésben. Az SZDSZ keddi javaslatáról, amely szerint bérstopot kellene bevezetni a közszférában, az államtitkár azt mondta: a szabad demokratáknak pontosítaniuk kell elképzelésüket. Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a munkahelyek megõrzésével és a kiadások csökkentésével indokolta elõterjesztését, ugyanakkor felszólította a kormányt, hogy vizsgálja felül a közszféra 13. havi bérérõl megfogalmazott decemberi álláspontját.

Kóka János frakcióvezetõ liberális gazdasági kabinet ülése után arról beszélt, hogy a költségvetés elkészülte után a kormány a parlament megkerülésével 80 milliárd forintot fordított a minisztériumok év végi többletigényeire, 120 milliárd forintot pedig a közszféra 13. havi bérkompenzációjára.
 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 13:18
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75