Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Ülök a lépcsőn
Ülök a lépcsőn
2008. August 12.
Most jöttünk be káresettől, még rengeteg dolog van hátra. A tüzet eloltottuk, de most jön a szerkarbantartás, sok a dolog. Levettem a védőruhát, végre kapok levegőt, frisset! Nézem a bajtársaimat, ők is levették a bevetési ruhát, úgy gőzölögnek, mint a telivérek futtatás után télen. Szusszanunk egy percet, leülök a szer lépcsőjére, csak egy perc! És lehűl a testünk, szinte fázunk már…
 
Ülök a lépcsőn, nézem a kezemben a sugárcsövet, gondolkodom… Az, hogy működött, csapatmunka eredménye. Bajtársak vagyunk, igaz. De nem mindenben egyezik a véleményünk, néha vannak viták. Viszont, ha feladat van, közösen kell dolgozni, mert csak így olthatunk tüzet. Itt nincs vita, nincs duma, mellébeszélés. Alapvezeték, osztó, sugárszerelés, vízadás, táplálás, ez a rend. Mert csak szervezetten lehet tüzet oltani. Ha valaki kimarad a láncból, kész a baj! Tehát együtt kell dolgozni, egy magasabb cél érdekében. Ezért fizetnek bennünket, ez a rend, ez a feladat, ezért vagyunk.

Ülök a lépcsőn… Nézem a sugárcsövet… Nem is tudom, hogy' jut eszembe, lehet, hogy rosszul tesszük a dolgunkat? Talán jobb lenne a felülről érkező mintát követni? Ha baj van, frakciókat alkotnánk, vitáznánk, álláspontokat fogalmaznánk meg. Nyilatkozatokat tennénk közzé, alakíthatnánk platformokat. Felvehetnénk a nem ellenőrzött költség-térítést. Nem kellene semmit tenni, legfeljebb megmagyaráznánk, ha leégne az Ország, és mivel megmagyaráztuk, nem vagyunk hibásak. Szép is lenne! Csak a képünk lángolna kissé…

Nézem a televíziót, látom a „munkát". Nem történik semmi, csak vita van, és nagy poénok, mindenki jól megmondta a másiknak. Vita volt arról, hogy csökkenteni kellene a Parlament létszámát. De csak vita volt, csökkentés nem. Ez volt a poén. Csak pár fő volt az eltérés, de nem! És minden marad a régiben, mert jó ez így. De akkor mire való a vita? Csak nem elfedni, hogy semmi nem történik? Mégis lenne konszenzus néhány dologban?

Így kell lennie, mert mikor levelet írtam a Köztársaság elnökének, a levelet másolatban elküldtem minden parlamenti párt frakcióvezetőjének. A levél tárgya az 1987-es XI-es Törvény, és az Alkotmány 36-ik paragrafusának figyelmen kívül hagyása volt a jogalkotás folyamatában. A Köztársaság Elnöke, a kormánypártok, az ellenzéki pártok frakcióvezetői együttesen hagyták figyelmen kívül a levelet, és egyöntetűen nem válaszoltak érdemben. Érdekes.

Nekem jogállamban kell élnem, legalábbis ami a kötelességeimet illeti. A deklarált jogaimért pereskednem kell. Ülök a lépcsőn, testem hőmérséklete csökken, vérnyomásom emelkedik. Kezemben a sugárcső.

Rohadt sugárcső! Az a hibás! Ki kellene dobni!

Ördög László
FTSZ
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 04:42
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75