Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Egy sebész éjszakája
Egy sebész éjszakája
2007. October 18.

(Ördög László írása)

 Hideg van itt a műtőben. Inkább átnézek a pihenőbe, iszom egy forró kávét. Ez az ügyelet néha az agyamra megy, nem történik semmi, máskor meg állandó a rohanás. De legalább most az erkélyen elszívhatok egy cigit. Ki tudja, meddig tehetem még ezt? A jövő hónapban talán állásom se lesz… Lassan ott tartunk, hogy ha egy beteget behívnak, elvárják, hogy hozzon magával szikét, sebészt, vesét, kórházat és fizesse ki az egészet előre. Reform! Inkább megnézem a híreket…

Image 

Ez a bemondó egészen jó csaj! Hmmm… Atyaúristen! Itt jön egy politikus! Nesze neked libidó! Most már mindegy, hallgassuk, mivel vakítanak ma? Azt mondja az elit, hogy a politikus minőségi munkáját jól meg kell fizetni. Növekvő munkanélküliség, hatalmas államadósság, vagy hiány, vagy mi az istencsapása, hát ez tényleg minőségi munka!

Ha én hibát követek el, lecsuknak, ha ők, végkielégítést kapnak. Tavaly azt mondták, hogy ne mozogjunk, mert hullámzik, no de a minisztereknek jókora fizetésemelést adtak. Ha erre a teljesítményre ekkora emelés jár, mi lesz, ha véletlenül jobban mennek a dolgok? Kipakolják Svájc aranykészletét? Itt még törlőkendő sincs, ott meg emelnek? No meg az elitnek elit kórháza van. Valami dübörög… Na nem a gazdaság, hanem a beteghordók. Futás, beteget hoztak!

Nézzük: eszméletlen, jól öltözött úriember, gyönyörű óra, ápolt kéz, haj, gőgös arc, ez nem az utca embere. Egy banketten lett rosszul, simán összeesett. (Bankett: ingyen kaja a mások pénzén) Ez bizony VALAKI!

Megvizsgálom, mit kell tenni? Rendkívül kemény koponya, pupilla nincs, helyén dollárjel. Arcon szokatlanul vastag bőr. Teste furcsán hajlékony. Azonnali röntgen! Bőre nyirkos, szürke, kellemetlen tapintású, fertőzésre utal. Vérvétel, tenyésztés, sürgős eredményt kérek! A bőrfelületen kitapintható dudorok. Dermatológushoz! A szájon erős elváltozás: hatalmas bőrkeményedés! Ismeretlen tünet. Edzett nyelv. Fül, orr, gégész. A vizsgálatok után vigyék a műtőbe, készítsék elő a beavatkozásra, az eredmények bármikor jöhetnek!

Ilyen tünet-együttest nem láttam még, mi ez, valami UFO? Nagyon kell vigyázni, mert az ilyennek csak a haját kócolom össze, máris jönnek az ügyvédei!

Gégész szakvéleménye: a szájon található bőrkeményedés arra utal, hogy a sérült hivatásszerűen szájmunkából él. Ezt nem értem… Ki ez, Ciceró?

Laboreredmény: a vérben antitestek mutathatók ki. Erős paragrafus allergia. A joggal szemben szinte végtelen ellenálló képesség.

Dermatológus: az arc vastag bőre az igazsággal szemben kifejtett védekező reakció eredménye. Rendkívül szilárd, éghetetlen. A dudorok miatt apró bemetszést ejtett a bőrgyógyász, a bőr alatt vastag pénzréteg található. Ki lehet ez?

Röntgen eredmény: hajlékony csontozat, gerinc nincs! De így nem élhet ember!

Várjunk csak! Az egyemen a professzorom azt mondta, hogy diagnózist csak az eredmények együttes vizsgálatával szabad alkotni.
Vastag, nem éghető arcbőr… Tovább, tovább! Dumából él, ilyen sok van. „Dollár” tekintet, bőre alatt pénz, meleg, meleg! Gerinchiány, ez arra utal, hogy ígéreteit nem tartja meg. Hát ezért vastag a bőre! Paragrafusallergia: a jog megkerülése… Megvan! Ez POLITIKUS! Vigyék innen!

Ördög László
FTSZ
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 00:10
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75