Kezdölap arrow FTSZ arrow Hangtár arrow Lamperth Mónika megígérte
Lamperth Mónika megígérte
2007. March 27.

A miniszter még nem tudja, mibõl fizetik ki a tûzoltók pénzét

www.nepszava.hu

Lamperth Mónika megígérte, ha a bíróság olyan döntést hoz, akkor a tûzoltók hozzájutnak a túlórapénzükhöz, de azt még nem tudta megmondani, hogy milyen keretbõl állják a két és félmilliárd forintot. Az önkormányzati miniszter szerint ebben az évben félezerrel bõvül a tûzoltók létszáma az országban.
Kifizetik a túlórapénzeket a tûzoltóknak, ha a bíróság ilyen ítéleteket hoz a folyamatban lévõ perekben - közölte az önkormányzati és területfejlesztési miniszter a hivatásos tûzoltók független szakszervezetének soproni küldöttgyûlésén. Lamperth Mónika arra még nem tudott választ adni, hogy a szakszervezet számításai szerint 2,5 milliárd forintnyi összeget milyen keretbõl fizetik ki. Azt mondta, hogy nem akarja megelõlegezni a bírósági döntéseket.

A miniszter beszélt arról is, hogy rendkívül fontosnak tartja, hogy a tûzoltóknak megfelelõ védõfelszerelésük legyen, nyugodtan tudják végezni a munkájukat és ne kelljen attól tartaniuk, hogy megsérülhetnek. Erre külön odafigyeltek a pályázatok kiírásánál is - közölte. Hozzátette, már szép eredményeket értek el a biztonság fokozásában, és utalt arra, hogy egyre nagyobb szerepet kap a kárelhárításban a megelõzés. Ebben nagy szerepet szán a civil szervezetek felvilágosító munkájának

Lamperth Mónika elmondta azt is, hogy az idén ötszázzal bõvül országosan a tûzoltóság állománya: már folyik az újoncok kiképzése és az év közepén munkába is állhatnak.

MTI
 
 
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 17:21
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75