Kezdölap arrow Hírek arrow FTSZ Hírek arrow Arcátlanság&
Arcátlanság&
2007. March 07.
2007. 03. 02-án a Fõvárosi tûzoltók riasztást kaptak az egyik gyógyszergyárba. Több robbanás volt, tûz, stb. A Fõvárosi tûzoltók a hírek szerint kb. 120 fõvel leküzdötték a káresetet rövid idõ alatt. Az oltás során több tûzoltóra valószínûleg maró anyag került, ezért kivizsgálásra küldték õket. Ez, eddig sajnos tipikus káreset. Eddig a hírek.
 
Image 
Csakhogy volt folytatása, különös eredménnyel: a tûzoltók ellátása során nem találtak mérgezésre utaló jeleket, ezért kiengedték volna õket, de onnan csak úgy lehet eltávozni, ha már kifizették a vizitdíjat.

Még szerencse, hogy nem volt komolyabb baj, mert ha lett volna, kapnak beutalót, teszem azt a bõrgyógyászatra, gégészetre, vagy a tüdõgyógyászatra. No persze utána jöhet az ágydíj, receptdíj, dobozdíj, hídpénz, vám, ÁFA, egyebek. Most, e szép új világban ezt hívják közszolgálatnak. Hát miért nem vigyáztak?!

Na mindegy, kifizették és visszatérhettek a szolgálatba. Azt nem tudom, hogy fecskendõvel, vagy egyéb úton jutottak vissza, de gondolom, ha fecskendõvel, a kórház területén a parkolási díjat is ki kellett fizetni.

Ezek alól nem lehet kibújni, mert a politikusok szerint az Alkotmány tiltja a megkülönböztetést (habár az a hátrányos megkülönböztetés tilalma). A tûzoltók is állampolgárok (ezt nem érezzük teljesen), ezért fizetni kell! Persze az Alkotmánynak csak nekünk kell megfelelni, egy szint felett már nem annyira érdekes. Az igaz, hogy az Alkotmányos jogainkat csorbítják (hátrányos megkülönböztetés), de legalább semmit nem adnak ezért. Nem baj, a bevétel fontos, csak fizessünk!

Ez egyébként nem is rossz! Ne fogjuk magunkat vissza! A bevételi ötletek sziporkázzanak petárdaként!

Ha már kórház: a kórházi területeken végrehajtott bejárások, gyakorlatok idejére fizessük a parkolási díjat, óránként  200 ft. Ha nem káresethez megyünk (gyakorlat, bejárás, vezetési gyakorlat, tûzcsapellenõrzés, stb), akkor fizessünk kilométerdíjat, mert az üzemanyagban az adótartalom csekély.

A Tûzoltóparancsnokságok területét ki kell adni parkolási társaságoknak, mert az tarthatatlan, hogy a tûzoltóautók ingyen állnak a szertárban. No és a tûzoltók ingyen parkolnak a tûzoltóságon?! Ez nem tartható tovább! Egyszóval: ha állunk azért, ha megyünk, azért kelljen fizetni! Végül is mindkettõt úri passzióból tesszük.

Talán a gyógyszergyárnak át kellene gondolni: mennyi tûzoltóautó parkolt ingyen a gyárban, mekkora termelés esett ki, nem utolsó sorban az is fontos, hogy a sérült tûzoltók mennyi anyagot vittek ki ingyen a testükön? Vagy netán ellopták?! Amit esetleg belélegeztek, köhögjék, vagy fizessék ki!

Most, hogy elszállt belõlem az indulat, hideg fejjel, számítóan azt kell mondjam: a tûzoltók hibáztak! Az állami bevétel ellen cselekedtek! Fáj, de sajnos igaz! Máskor nem szabad megsérülni, hanem objektív, pontos felmérést kell készíteni, hogy mennyi ember van veszélyeztetve. Ötven, százezer ember? De hát az rengeteg vizit, recept, doboz és ágydíj! Mindez kiesett! Mivel elmaradt az esetleges katasztrófa, oly sok idõs ember veszi fel továbbra a nyugdíját… A gyermekek, a terhes anyák, családok? Viszik a pénzt. Szégyelljék magukat a tûzoltók! Arcátlanság!

Ördög László, FTSZ
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 08:30
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75