Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow Szakszervezetek demonstrálnak a Parlament előtt szeptember 12-én
Szakszervezetek demonstrálnak a Parlament előtt szeptember 12-én
2011. August 20.

Szakszervezetek demonstrálnak a Parlament előtt szeptember 12-én

Demonstrációt szervez négy együttműködő szakszervezeti konföderáció szeptember 12-ére, az őszi ülésszak első napjára a Parlament elé, hogy tiltakozzanak a kormány munkavállalókat érintő eddigi, és tervezett intézkedései ellen.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a Szakszervezetek.hu-hoz szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza: az elmúlt egy évben a parlament sorozatban hozta azokat a döntéseket, amelyek súlyos hátrányt okoztak a magyar munkavállalóknak és családjaiknak.

Példaként említik a személyi jövedelemadó „igazságtalanságot és aránytalanságot okozó" bevezetését, amelynek következményei mára már a gazdaságban is jelentkeznek.

Az új Munka törvénykönyvére utalva az érdekképviseletek megjegyzik: az őszi ülésszakon a kormány azt tervezi, hogy új törvényt „kényszerít" a munka világára.

A szakszervezetek amiatt is demonstrálnak, hogy a kormány „megtagadta" az országos szintű, háromoldalú tárgyalásokat a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletekkel, valamint „el akarja lehetetleníteni" a helyi szintű érdekvédelmi munkát, és magukat a szakszervezeteket - olvasható a közleményben.

NE TOVÁBB! a négy országos szakszervezeti szövetség közös közleménye LETÖLTHETŐ ITT

Forrás: http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/3761--szakszervezetek-demonstralnak-a-parlament-eltt-szeptember-12-en

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 19:23
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75