Kezdölap arrow FTSZ arrow Hangtár
Hírlevél
FTSZ_logo_kicsi.jpg
Szűrő     Rendezés     # 
Dátum Cím Találatok
2012. February 20. Átszervezésekkel kapcsolatos személyi elbeszélgetések 8967
2012. February 06. Együttmûködési megállapodás felmondása 10311
2012. February 06. Új kollektív szerzõdés 8725
 
<< Első < Előző 1 Következő > Utolsó >>
Eredmények 1 - 3 / 3
  • Választás 2011  ( 4 elem )
  • Rólunk  ( 1 elem )
    Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete megalakulásának története:

    1998. október 26-án a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság I.-II. és XII. kerületi Parancsnokság állományának kezdeményezésére a Fõvárosi Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (FHTFSZ) fõtitkára küldöttgyûlést hívott össze az FTP kistanácstermében. A fõtitkár úr beszámolóját követõen feltett kérdésekre felkészületlensége miatt tényszerûen válaszolni nem tudott. A küldöttgyûlés úgy döntött, hogy leváltja, és öt fõs teljes jogkörben eljáró ügyvivõi testületet állít fel, melynek mandátuma 1999. január 31-ig szól. Az ügyvivõ testület tagjai: 4 fõ hivatásos, 1 fõ közalkalmazotti állományból került megválasztásra.
     
     
    Az ügyvivõ testület egyhangúlag Liszka Zoltánt választotta fõtitkárnak, egyben a küldöttgyûlés egyetértésével megbízta a folyamatban levõ és leendõ ügyekben a szakszervezet képviselõjének, annak érdekében eljárni.

    Az ügyvivõ testület feladatul kapta az alapszabály átdolgozását, tagtoborzását, mandátum lejártáig küldöttgyûlés összehívását, melynek új alapszabály elfogadása és új vezetõ testület választása lett volna a célja.

    1998. december elején „hogyan tovább” kérdés megvitatására, minden parancsnokság meghívásával vitafórum volt összehívva. A tanácskozás úgy döntött, hogy a szakszervezetet újjászervezni nem lehetett, így elõzõtõl független annak nem jogutódja, új szervezetet kellett létrehozni, 1999. január 6-án az FTP nagytanácstermében 60 fõ Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete (FTSZ) néven új érdekképviseleti szervezetet alakított. A névválasztást az indokolta, hogy ezen érdekképviseleti szervezetnek mind a közalkalmazott, mind a hivatásos állományúak tagjai lehetnek.

    • Az FTSZ megtárgyalta alapszabályzatát, majd azt elfogadta, 9 tagú vezetõi testületet választott.
    • A fõvárosi Bírósághoz beadásra került a bejegyzési kérelem és az elfogadott alapszabály. 
    • A Bíróság az alapszabály pontosítás végett visszaküldte, a „Fõvárosi” név használatára pedig a Fõvárosi Önkormányzat engedélyét kérte. Az alapszabály a kért formában módosításra került, az Önkormányzat a név használatára az engedélyt megadta,

    1999. március 17-én kaptuk meg a Fõvárosi Bíróság 7.Pk. 60.023/1999/2 számú végzését, a végzés alapján az FTSZ-t a társadalmi szervezetek nyilvántartásába vették, így ettõl a naptól jogszerûen tevékenykedhetett a szervezet.


    Szakszervezet célja: a Fõvárosi Tûzoltóság tevékenységéhez kapcsolódó szervek, szolgálati ágak hivatásos és közalkalmazotti állományú tagjai érdekeinek egységes és hatékony képviselete és védelme. A FTSZ az Alkotmány 4. §-a alapján feladatának tekinti szervezõdési területén a nem szakszervezeti tag munkavállalók érdekeinek képviseletét és védelmét is.

    Az FTSZ tevékenységét a mindenkori hatályos jogszabályok alapján végzi.
    Mûködésének elsõ évét az intenzív szervezetépítés jellemezte: 1999 nyarán már 900 fõ, napjainkban közel 1200 fõvárosi tûzoltó lépett tagja sorába. Ezzel a létszámmal – az 1996. évi XLIII. törvény 34. § (2) bekezdése alapján – országosan reprezentatív szakszervezetnek tekinthetõ, így a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács ülésein 1999. szeptember 14-tõl jelen van.

    Tagsága az alapszervezetek tagjaiból tevõdik össze. Az alapszervezet minden tagja az FTSZ-nek egyéni tagja.  
    A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete szervezeti felépítése:  Alapszervezetek – Tanácsadó Testület – Vezetõ Testület – Elnök - / Felügyelõ Bizottság/ - Küldöttgyûlés


  • Írta  ( 63 elem )
  • TÚLÓRAPÉNZ  ( 70 elem )
  • Videótár  ( 2 elem )
  • Hangtár  ( 4 elem )
  • Portré  ( 12 elem )
  • Letöltések  ( 3 elem )
  • Levelek  ( 58 elem )
  • Vezetõ Testületi Határozatai  ( 7 elem )

  • FTSZ Hírek  ( 79 elem )

FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 7 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 04:39
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75