Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különbözõ kategóriákba sorolva.


Kötelezõ olvasmány
2011. May 01.

Kötelezõ olvasmány!


A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselõinek

Tovább...
 
BÉT Alapszabály
2011. April 30.

EGYÜTTMÛKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS


a belügyi ágazati érdekegyeztetésrõl


amely létrejött egyfelõl a Belügyminisztérium (a továbbiakban: BM), mint munkáltatói képviselet,

másrészrõl a miniszter irányítása és felügyelete alá tarozó szerveknél foglalkoztatottak közösségét képviselõ ágazati, alágazati reprezentatív, és képviseleti jogosultsággal rendelkezõ szakszervezetek, mint munkavállalói érdekképviseletek,

(továbbiakban együttesen Aláíró Felek) között annak érdekében, hogy a foglalkoztatási törvényekben rögzített jogok gyakorlása céljából, az ott meghatározott tartalommal létrehozzák és mûködtessék a belügyi érdekegyeztetés rendszerét.

 

Tovább...
 
RÉF Alapszabály
2011. April 23.

A RENDVÉDELMI SZERVEK ÉRDEKVÉDELMI FÓRUMÁNAK


A L A P S Z A B Á L Y A

Tovább...
 
Ez a vonat most van indulóban
2011. April 19.

Ez a vonat most van indulóban

 

Jelentõs károkozás nem történt. Azt hiszem, ezzel az egyetlen mondattal lehet összefoglalni a tegnapi demonstrációt, amin mintegy tizenötezer rendvédelmi dolgozó vett részt.

Jelentõs károkozás nem történt. Mert a füstgyertyák okozta légszennyezés és a tûzcsapokból elfolyt pár köbméter víz is lehet kár, de lássuk be nem jelentõs. Ha mindez egy focimeccs kapcsán keletkezõ kár, akkor már szóra sem érdemes. Nem lenne hír.

Mint ahogy a tûzoltók [minek is nevezzem?] performansza nélkül bizony a demonstrációról is hallgatna a sajtó. Nem mintha túl sok érdemi híradás lenne róla.

 

A teljes cikk itt elérhetõ: http://hatodikalabardos.freeblog.hu/archives/2011/04/17/Ez_a_vonat_most_van_induloban/

 
Óriásit hibáztak a tûzoltók!
2011. April 19.

Óriásit hibáztak a tûzoltók!

 

Egyenruhások tartottak demonstráló felvonulást szerzett jogaik megtartásáért, köztük a tûzoltók is. Össze is jöttek több tízezren. Pedig a helyi parancsnokaik mindent megtettek (kötelezõ túlóra elrendelés, próbariadó, szabadság kiadás megtagadása, stb.), hogy minél kevesebben legyenek ott, hogy aztán elmondhassa a kormány, ez a néhány száz tüntetõ nem számít. De nem jött össze a helyi kiskirályoknak, akikrõl nem tudni, hogy a nagy vezír utasítását teljesítették-e, vagy csupán önszorgalomból, talpnyalásból próbálták akadályozni az állományuk részvételét.
 

 

 
A tûzoltók tüntetése az Orbán-kormány ellen
2011. April 19.

A tûzoltók tüntetése az Orbán-kormány ellen – videó

 

Budapest – A legrokonszenvesebb tüntetõk  mindig a tüzoltók, látványos és erõt sugárzó demonstrációt tartottak az Orbán-kormány intézkedései ellen, amely kormány nem tiszteli azokat, akik naponta az életük kockáztatásával mentenek emberi életeket, javakat. Videó a tûzoltók demonstrációjáról.

 

 
Kutakodnak a renitens tûzoltók után
2011. April 19.

"Ez diktatúra!" - kutakodnak a renitens tûzoltók után

 

Akár fegyelmi eljárás alá is vonhatják azokat a tûzoltókat, akik a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság utasítása ellenére, ugyanakkor parancsnoki és polgármesteri engedéllyel egyenruhában vagy bevetési ruhában vettek részt a szombati tüntetésen. A szakszervezet és az LMP diktatórikus, pártállami módszereket emleget, a rendõrség egyelõre hallgat.

 

A teljes cikk itt elérhetõ: http://hirszerzo.hu/belfold/20110418_okf_vizsgalat_tuzolto_tuntetes


 

 
Videó a rendvédelmi tüntetésrõl
2011. April 19.

„Nem erre kapott a Fidesz felhatalmazást” – videó a rendvédelmi tüntetésrõl

 

Füstbombák röpködtek szombat délelõtt és kora délután az Andrássy úton, fõleg tûzoltók dobálhatták - azok, akik a tûzcsapokat is megnyitották. Mindez a rendvédelmisek demonstrációján történt: a rendõrök, tûzoltók, vámosok, börtönõrök a kormányzat megszorítása, így a korengedményes nyugdíj eltörlése ellen tiltakoztak. Tekintse meg videónkat!

 

A teljes cikk és a videó itt elérhetõ: http://hvg.hu/itthon/20110416_rendvedelmi_tuntetes#rss

 

 
Füstbomba, kinyitott tûzcsapok
2011. April 19.

Füstbomba, kinyitott tûzcsapok a tüntetésen: nem tudni, hány eljárás indul

Még mindig tart a rendelkezésre álló információk elemzése a szombati rendvédelmi demonstráción történtekrõl - tájékoztatott a BRFK kedden. Eszerint továbbra sem tudni, hogy hány eljárás indult és pontosan miért. A Független Hírügynökség kereste az OKF-et is a szervezetnél lezajlott ellenõrzés miatt, amely ugyancsak a szombati demonstrációval kapcsolatos. Ott sincs még eredmény, így egyelõre nem derült ki, hány tûzoltó vitte magával bevetési felszerelését.


A teljes cikk itt elérhetõ: http://hirszerzo.hu/belfold/20110418_rendvedelmi_tuntetes

 

 
2011. március 25-i RÉF ülés hanganyag
2011. April 01.
A 2011. március 25.i RÉF ülés hanganyaga elérhetõ a BRDSZ oldalán itt:

 
 
II. DRÁVA PARTY BARCSI TÛZOLTÓ ÉS ERDÉSZ GYERMEKTÁBOR
2011. March 28.

2011. JÚLIUS 03-09.

A táborozás alatt a gyerekek megismerkedhetnek a tûzoltósággal, erdészettel, energetikával és a társszervekkel, a tûzoltóversenyekkel és egyéb játékos programokkal. Kellemes kirándulásokon vehetnek részt Barcs város környékén, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban és a Dráva folyón. Naponta a tûzoltó versenysport elemeit gyakorolhatják, hogy a hétvégi tûzoltóversenyre kellõképpen felkészülhessenek és játékos vetélkedõkkel, szabad programokkal tölthetik el az idõt.

Tovább...
 
Közös nyilatkozat
2011. March 10.

DR. PINTÉR SÁNDOR

BELÜGYMINISZTER

TISZTELT BELÜGYMINISZTER ÚR!

A fegyveres és rendvédelmi ágazat érdekképviseleti szervezetei az alábbi egységes és közös nyilatkozatot teszik a "Széll Kálmán Tervben" deklarált szolgálati nyugdíjrendszer átalakítására vonatkozó kormányzati szándékkal kapcsolatban:

A kormányzati oldal (a képviselõk is) fejezze be a különbözõ társadalmi csoportok nyugdíjasok, és kedvezményesen nyugdíjba vonuló lehetõséggel rendelkezõ fegyveres és rendvédelmi dolgozók elleni hangulatkeltést, ami sok esetben valótlan és csúsztatott információkra épül.

Tovább...
 
BÉT Tájékoztató
2011. March 05.

A BÉT 2011. március 4-én megtartott soros ülésén megvitatott kérdésekrõl az alábbi témaköröket érintõen tájékoztatom tagságunkat.


Az ülés elõre meghirdetett napirendi pontjai:
1.) a BM igényjogosultak egészségügyi ellátásának aktuális kérdései,
2.) a BÉT ülésre elõzetesen írásban feltett szakszervezeti kérdések megválaszolása, valamint
3.) egyéb idõszerû kérdések megvitatása
képezte.
 

Nyugdíjváltozások

 
-     Napirend elõtt a szakszervezeti oldal tájékoztatást kért a hét elején napvilágot látott Széll Kálmán terv részleteirõl, nevezetesen a nyugdíjkorhatár felemelésére, illetve a korkedvezményes nyugdíjazás megszüntetésére irányuló kormányzati szándék munkavállalókat érintõ várható hatásairól.
 
Tovább...
 
Európai Demonstráció április 9-én, Budapesten
2011. March 02.

Európai Demonstráció április 9-én, Budapesten

Az Európai Unió Tanácsának Magyar elnöksége és az április 8-9-én Budapesten megrendezésre kerülõ pénzügyminiszterek találkozója kapcsán, az Európai Szakszervezeti Szövetség a magyarországi szakszervezeti konföderációkkal közösen Euro-Demonstrációt szervez 2011. április 9-én, 14 órakor Budapesten.

Tovább...
 
BÉT jegyzõkönyv (2011.01.28)
2011. February 24.
JEGYZÕKÖNYV
a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács
2011. január 28-án megtartott ülésérõl


Dr. Pintér Sándor úr, belügyminiszter:

Mi legyen az elsõ napirendi pontunk? Cafetéria.
 

Powell Pál úr, elnök, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Érdekképviseleti Szervezete, levezetõ elnök:
 
Napirend elõtti, Miniszter úr, Fõtitkár Asszony!
 
 
Dr. Bárdos Judit asszony, fõtitkár, Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete:
 
A legutolsó értekezleten Miniszter Úr, ha jól emlékszem, azt mondta, hogy kb. két-háromszáz ember lehet az ágazatban, aki nettó 80 ezer forint körül keres. Kigyûjtötte hivatalosan a Belügyminisztérium az anyagot, hogy hány ember keres nettó 80 ezer forintot az ágazatban, az NBSZ és az AH nélkül, ez 3067 fõ, aki a belügyi ágazatban nettó 80 ezer forintot keres. Nettó 80, ezt kaptuk meg, bocsánat, ez a teljes állományról szól, teljesen természetes.
Tovább...
 
BÉT jegyzõkönyv (2011.01.18.)
2011. February 08.

JEGYZÕKÖNYV

a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács

2011. január 18-án megtartott ülésérõl

Dr. Felkai László úr, BM közigazgatási államtitkára:

… (felvétel eleje hiányzik) Az EU belügyi tanácsának az elsõ ülése a héten lesz Gödöllõn, és ez az elsõ eset, hogy mint magyar elnök, õ fogja vezetni az EU belügyi tanácsának az ülését. A BÉT ülést halasztani nem lehetett, mert van egy ügyrend, ami megmondja, hogy a rendkívüli összehívástól kezdve hány napon belül kell összehívni. Ezen a héten õ semmiképp se ér rá, ezért kerül így a mai napon ebben az összetételben sor a BÉT ülésre. A napirendi pontokat úgy tudom, hogy megkapták, a kérdésem az, hogy van-e valakinek kiegészítése a napirendi pontokhoz?


Tovább...
 
BÉT tájékoztató 2011.01.28.
2011. January 31.

2011.január 28-án (pénteken) tartotta utolsó záró ülését a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma ( SZÉF )..

A munkavállalói oldal elnöke Powell Pál megköszönte a SZÉF volt  oldal  elnökének Kónya Péternek és a mindenkori levezetõ elnöknek Gódor  Editnek (Munkaügyi Közvetítõi és Döntõbírói Szolgálat) a 2006 óta teljesített munkáját és az oldal nevében 1 - 1 emlékérmet és 1 – 1 ajándékkosarat adott át.


Tovább...
 
Állománygyûlésen búcsúzott el dr. Bende Péter tûzoltó vezérõrnagy
2011. January 25.
Ünnepélyes állománygyûlés keretében búcsúzott el az állománytól dr. Bende Péter tûzoltó vezérõrnagy, fõvárosi tûzoltóparancsnok, nyugállományba vonulása alkalmából. Dr. Bende Péter 2000. február 1-jétõl látta el a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság tûzoltóparancsnoki teendõit.
Tovább...
 
BÉT jegyzõkönyv (2010.12.15.)
2011. January 22.
JEGYZÕKÖNYV
a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács
2010. december 15-én megtartott ülésérõl

Talabér Zoltán úr, elnök, Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, levezetõ elnök:
Tisztelettel köszöntöm a fórumot, belügyminiszter urat, államtitkár urat, köszöntöm a Belügyminisztérium szervezeteihez tartozó munkáltatói oldalon helyet foglaló vezetõket, és a Belügyminisztérium szervezeteihez tartozó szakszervezeteknek megjelent elnökeit, fõtitkárait illetve képviselõit.....


BÉT jegyzõkönyv 2010.12.15.(pdf)
Tovább...
 
Az ÍGÉRET után ismét ÍGÉRET
2011. January 18.

A 2011. január 18.-án megtartott rendkívüli BÉT ülésen, dr. Felkai László államtitkár a következõkrõl tájékoztatta a szakszervezeteket:

  • a helyi utazási bérlet csak a cafeteria része lehet! (minden szervezetnél)

  • a minisztérium 100.000-Ft összegben kompenzációt ÍGÉR minden dolgozónak,

  • a tûzoltók TÚLÓRA pénzéhez keresik a forrást,

  • az iskolakezdési támogatás NEM a cafeterián túl kapják a családosok (az iskolakezdési segélyt a munkáltatóknak biztosított keretbõl biztosítják az arra rászorulóknak)

A minisztérium részérõl érdemi válaszokat nem kaptunk, és mivel az államtitkár Úr csak a minisztériumot képviselte, ezért a kormány "alacsony keresetûek" ellen tett intézkedéseit nem kommentálta.

A következõ BÉT ülést várhatóan ebben a hónapban összehívják.

 

Murai László
Vezetõségi tag


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 101 - 120 / 282
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 22:17
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75