Kezdölap arrow Hírek
Hírek
Itt találod a híreket különböző kategóriákba sorolva.


BÉT Alapszabály
2011. April 30.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS


a belügyi ágazati érdekegyeztetésről


amely létrejött egyfelől a Belügyminisztérium (a továbbiakban: BM), mint munkáltatói képviselet,

másrészről a miniszter irányítása és felügyelete alá tarozó szerveknél foglalkoztatottak közösségét képviselő ágazati, alágazati reprezentatív, és képviseleti jogosultsággal rendelkező szakszervezetek, mint munkavállalói érdekképviseletek,

(továbbiakban együttesen Aláíró Felek) között annak érdekében, hogy a foglalkoztatási törvényekben rögzített jogok gyakorlása céljából, az ott meghatározott tartalommal létrehozzák és működtessék a belügyi érdekegyeztetés rendszerét.

 

Tovább...
 
RÉF Alapszabály
2011. April 23.

A RENDVÉDELMI SZERVEK ÉRDEKVÉDELMI FÓRUMÁNAK


A L A P S Z A B Á L Y A

Tovább...
 
Ez a vonat most van indulóban
2011. April 19.

Ez a vonat most van indulóban

 

Jelentős károkozás nem történt. Azt hiszem, ezzel az egyetlen mondattal lehet összefoglalni a tegnapi demonstrációt, amin mintegy tizenötezer rendvédelmi dolgozó vett részt.

Jelentős károkozás nem történt. Mert a füstgyertyák okozta légszennyezés és a tűzcsapokból elfolyt pár köbméter víz is lehet kár, de lássuk be nem jelentős. Ha mindez egy focimeccs kapcsán keletkező kár, akkor már szóra sem érdemes. Nem lenne hír.

Mint ahogy a tűzoltók [minek is nevezzem?] performansza nélkül bizony a demonstrációról is hallgatna a sajtó. Nem mintha túl sok érdemi híradás lenne róla.

 

A teljes cikk itt elérhető: http://hatodikalabardos.freeblog.hu/archives/2011/04/17/Ez_a_vonat_most_van_induloban/

 
Óriásit hibáztak a tűzoltók!
2011. April 19.

Óriásit hibáztak a tűzoltók!

 

Egyenruhások tartottak demonstráló felvonulást szerzett jogaik megtartásáért, köztük a tűzoltók is. Össze is jöttek több tízezren. Pedig a helyi parancsnokaik mindent megtettek (kötelező túlóra elrendelés, próbariadó, szabadság kiadás megtagadása, stb.), hogy minél kevesebben legyenek ott, hogy aztán elmondhassa a kormány, ez a néhány száz tüntető nem számít. De nem jött össze a helyi kiskirályoknak, akikről nem tudni, hogy a nagy vezír utasítását teljesítették-e, vagy csupán önszorgalomból, talpnyalásból próbálták akadályozni az állományuk részvételét.
 

 

 
A tűzoltók tüntetése az Orbán-kormány ellen
2011. April 19.

A tűzoltók tüntetése az Orbán-kormány ellen – videó

 

Budapest – A legrokonszenvesebb tüntetők  mindig a tüzoltók, látványos és erőt sugárzó demonstrációt tartottak az Orbán-kormány intézkedései ellen, amely kormány nem tiszteli azokat, akik naponta az életük kockáztatásával mentenek emberi életeket, javakat. Videó a tűzoltók demonstrációjáról.

 

 
Kutakodnak a renitens tűzoltók után
2011. April 19.

"Ez diktatúra!" - kutakodnak a renitens tűzoltók után

 

Akár fegyelmi eljárás alá is vonhatják azokat a tűzoltókat, akik a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság utasítása ellenére, ugyanakkor parancsnoki és polgármesteri engedéllyel egyenruhában vagy bevetési ruhában vettek részt a szombati tüntetésen. A szakszervezet és az LMP diktatórikus, pártállami módszereket emleget, a rendőrség egyelőre hallgat.

 

A teljes cikk itt elérhető: http://hirszerzo.hu/belfold/20110418_okf_vizsgalat_tuzolto_tuntetes


 

 
Videó a rendvédelmi tüntetésről
2011. April 19.

„Nem erre kapott a Fidesz felhatalmazást” – videó a rendvédelmi tüntetésről

 

Füstbombák röpködtek szombat délelőtt és kora délután az Andrássy úton, főleg tűzoltók dobálhatták - azok, akik a tűzcsapokat is megnyitották. Mindez a rendvédelmisek demonstrációján történt: a rendőrök, tűzoltók, vámosok, börtönőrök a kormányzat megszorítása, így a korengedményes nyugdíj eltörlése ellen tiltakoztak. Tekintse meg videónkat!

 

A teljes cikk és a videó itt elérhető: http://hvg.hu/itthon/20110416_rendvedelmi_tuntetes#rss

 

 
Füstbomba, kinyitott tűzcsapok
2011. April 19.

Füstbomba, kinyitott tűzcsapok a tüntetésen: nem tudni, hány eljárás indul

Még mindig tart a rendelkezésre álló információk elemzése a szombati rendvédelmi demonstráción történtekről - tájékoztatott a BRFK kedden. Eszerint továbbra sem tudni, hogy hány eljárás indult és pontosan miért. A Független Hírügynökség kereste az OKF-et is a szervezetnél lezajlott ellenőrzés miatt, amely ugyancsak a szombati demonstrációval kapcsolatos. Ott sincs még eredmény, így egyelőre nem derült ki, hány tűzoltó vitte magával bevetési felszerelését.


A teljes cikk itt elérhető: http://hirszerzo.hu/belfold/20110418_rendvedelmi_tuntetes

 

 
2011. március 25-i RÉF ülés hanganyag
2011. April 01.
A 2011. március 25.i RÉF ülés hanganyaga elérhető a BRDSZ oldalán itt:

 
 
II. DRÁVA PARTY BARCSI TŰZOLTÓ ÉS ERDÉSZ GYERMEKTÁBOR
2011. March 28.

2011. JÚLIUS 03-09.

A táborozás alatt a gyerekek megismerkedhetnek a tűzoltósággal, erdészettel, energetikával és a társszervekkel, a tűzoltóversenyekkel és egyéb játékos programokkal. Kellemes kirándulásokon vehetnek részt Barcs város környékén, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban és a Dráva folyón. Naponta a tűzoltó versenysport elemeit gyakorolhatják, hogy a hétvégi tűzoltóversenyre kellőképpen felkészülhessenek és játékos vetélkedőkkel, szabad programokkal tölthetik el az időt.

Tovább...
 
Közös nyilatkozat
2011. March 10.

DR. PINTÉR SÁNDOR

BELÜGYMINISZTER

TISZTELT BELÜGYMINISZTER ÚR!

A fegyveres és rendvédelmi ágazat érdekképviseleti szervezetei az alábbi egységes és közös nyilatkozatot teszik a "Széll Kálmán Tervben" deklarált szolgálati nyugdíjrendszer átalakítására vonatkozó kormányzati szándékkal kapcsolatban:

A kormányzati oldal (a képviselők is) fejezze be a különböző társadalmi csoportok nyugdíjasok, és kedvezményesen nyugdíjba vonuló lehetőséggel rendelkező fegyveres és rendvédelmi dolgozók elleni hangulatkeltést, ami sok esetben valótlan és csúsztatott információkra épül.

Tovább...
 
BÉT Tájékoztató
2011. March 05.

A BÉT 2011. március 4-én megtartott soros ülésén megvitatott kérdésekről az alábbi témaköröket érintően tájékoztatom tagságunkat.


Az ülés előre meghirdetett napirendi pontjai:
1.) a BM igényjogosultak egészségügyi ellátásának aktuális kérdései,
2.) a BÉT ülésre előzetesen írásban feltett szakszervezeti kérdések megválaszolása, valamint
3.) egyéb időszerű kérdések megvitatása
képezte.
 

Nyugdíjváltozások

 
-     Napirend előtt a szakszervezeti oldal tájékoztatást kért a hét elején napvilágot látott Széll Kálmán terv részleteiről, nevezetesen a nyugdíjkorhatár felemelésére, illetve a korkedvezményes nyugdíjazás megszüntetésére irányuló kormányzati szándék munkavállalókat érintő várható hatásairól.
 
Tovább...
 
Európai Demonstráció április 9-én, Budapesten
2011. March 02.

Európai Demonstráció április 9-én, Budapesten

Az Európai Unió Tanácsának Magyar elnöksége és az április 8-9-én Budapesten megrendezésre kerülő pénzügyminiszterek találkozója kapcsán, az Európai Szakszervezeti Szövetség a magyarországi szakszervezeti konföderációkkal közösen Euro-Demonstrációt szervez 2011. április 9-én, 14 órakor Budapesten.

Tovább...
 
BÉT jegyzőkönyv (2011.01.28)
2011. February 24.
JEGYZŐKÖNYV
a Belügyi Érdekegyeztető Tanács
2011. január 28-án megtartott üléséről


Dr. Pintér Sándor úr, belügyminiszter:

Mi legyen az első napirendi pontunk? Cafetéria.
 

Powell Pál úr, elnök, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Érdekképviseleti Szervezete, levezető elnök:
 
Napirend előtti, Miniszter úr, Főtitkár Asszony!
 
 
Dr. Bárdos Judit asszony, főtitkár, Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete:
 
A legutolsó értekezleten Miniszter Úr, ha jól emlékszem, azt mondta, hogy kb. két-háromszáz ember lehet az ágazatban, aki nettó 80 ezer forint körül keres. Kigyűjtötte hivatalosan a Belügyminisztérium az anyagot, hogy hány ember keres nettó 80 ezer forintot az ágazatban, az NBSZ és az AH nélkül, ez 3067 fő, aki a belügyi ágazatban nettó 80 ezer forintot keres. Nettó 80, ezt kaptuk meg, bocsánat, ez a teljes állományról szól, teljesen természetes.
Tovább...
 
BÉT jegyzőkönyv (2011.01.18.)
2011. February 08.

JEGYZŐKÖNYV

a Belügyi Érdekegyeztető Tanács

2011. január 18-án megtartott üléséről

Dr. Felkai László úr, BM közigazgatási államtitkára:

… (felvétel eleje hiányzik) Az EU belügyi tanácsának az első ülése a héten lesz Gödöllőn, és ez az első eset, hogy mint magyar elnök, ő fogja vezetni az EU belügyi tanácsának az ülését. A BÉT ülést halasztani nem lehetett, mert van egy ügyrend, ami megmondja, hogy a rendkívüli összehívástól kezdve hány napon belül kell összehívni. Ezen a héten ő semmiképp se ér rá, ezért kerül így a mai napon ebben az összetételben sor a BÉT ülésre. A napirendi pontokat úgy tudom, hogy megkapták, a kérdésem az, hogy van-e valakinek kiegészítése a napirendi pontokhoz?


Tovább...
 
BÉT tájékoztató 2011.01.28.
2011. January 31.

2011.január 28-án (pénteken) tartotta utolsó záró ülését a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma ( SZÉF )..

A munkavállalói oldal elnöke Powell Pál megköszönte a SZÉF volt  oldal  elnökének Kónya Péternek és a mindenkori levezető elnöknek Gódor  Editnek (Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat) a 2006 óta teljesített munkáját és az oldal nevében 1 - 1 emlékérmet és 1 – 1 ajándékkosarat adott át.


Tovább...
 
Állománygyűlésen búcsúzott el dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy
2011. January 25.
Ünnepélyes állománygyűlés keretében búcsúzott el az állománytól dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok, nyugállományba vonulása alkalmából. Dr. Bende Péter 2000. február 1-jétől látta el a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoki teendőit.
Tovább...
 
BÉT jegyzőkönyv (2010.12.15.)
2011. January 22.
JEGYZŐKÖNYV
a Belügyi Érdekegyeztető Tanács
2010. december 15-én megtartott üléséről

Talabér Zoltán úr, elnök, Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, levezető elnök:
Tisztelettel köszöntöm a fórumot, belügyminiszter urat, államtitkár urat, köszöntöm a Belügyminisztérium szervezeteihez tartozó munkáltatói oldalon helyet foglaló vezetőket, és a Belügyminisztérium szervezeteihez tartozó szakszervezeteknek megjelent elnökeit, főtitkárait illetve képviselőit.....


BÉT jegyzőkönyv 2010.12.15.(pdf)
Tovább...
 
Az ÍGÉRET után ismét ÍGÉRET
2011. January 18.

A 2011. január 18.-án megtartott rendkívüli BÉT ülésen, dr. Felkai László államtitkár a következőkről tájékoztatta a szakszervezeteket:

  • a helyi utazási bérlet csak a cafeteria része lehet! (minden szervezetnél)

  • a minisztérium 100.000-Ft összegben kompenzációt ÍGÉR minden dolgozónak,

  • a tűzoltók TÚLÓRA pénzéhez keresik a forrást,

  • az iskolakezdési támogatás NEM a cafeterián túl kapják a családosok (az iskolakezdési segélyt a munkáltatóknak biztosított keretből biztosítják az arra rászorulóknak)

A minisztérium részéről érdemi válaszokat nem kaptunk, és mivel az államtitkár Úr csak a minisztériumot képviselte, ezért a kormány "alacsony keresetűek" ellen tett intézkedéseit nem kommentálta.

A következő BÉT ülést várhatóan ebben a hónapban összehívják.

 

Murai László
Vezetőségi tag


 
A KRESZ 2011. január 1-jén életbelépő módosítása
2011. January 10.

A nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló 190/2008. (VII. 29.) Korm. rendelet, valamint a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (a továbbiakban: KRESZ) módosításáról szóló 280/2010. (XII. 15.) Korm. rendelet 2011. január 1-jei hatállyal módosította – többek között – a KRESZ 37. §-át, melyet a következő (6) és (7) bekezdéssel egészített ki.


Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 101 - 120 / 281
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 15:04
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75