Kezdölap
Tájékoztató túlszolgálatról nyugdíjas kollégáinknak
2010. January 22.

Az 1996. évi XLIII. számú törvényt (Hszt.) módosító 2009. évi CXLI. törvény rendelkezik arról, hogy a 2004. május 1-jét követõen részben vagy egészben készenléti jellegû beosztásban foglalkoztatott tûzoltók a heti 48 órás szolgálatteljesítési idõ felett teljesített szolgálatért (a továbbiakban: túlszolgálat) megváltásban részesüljenek, amellyel kapcsolatosan a távolléti díjra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

Tekintettel arra, hogy a szolgálatteljesítési idõ 2008. január 1-jétõl heti 48 óra, a túlszolgálat pénzbeli megváltása a 2004. május 1-je és 2007. december 31-e közötti idõszakra lehetséges. A túlszolgálatra járó távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének eljárási rendjét a Kormány rendeletben fogja szabályozni, így a járandóságok kifizetésére is csak ezen idõpont után kerülhet sor. A rendelet kihirdetésének várható idõpontjáról jelenleg nem rendelkezünk információval.Û

A túlszolgálat, valamint az ehhez kapcsolódó pénzbeli megváltás érdekében az idõközben nyugdíjassá vált foglalkoztatottaknak kérelmet szükséges benyújtaniuk. A kérelmeket legkésõbb 2010. március 1-jéig kérjük a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság Humán Fõosztálya részére eljuttatni annak érdekében, hogy az adatok feldolgozása idõben elkezdõdhessen. A név szerinti kiértesítések egyébként folyamatban vannak. A mellékelt „KÉRELEM” nyomtatvány segítséget nyújt a túlszolgálat megváltásával kapcsolatos távolléti díj igényléséhez.

A jogos járandóság számfejtésére a végrehajtási rendelet megjelenését követõen kerülhet sor, ezért kérjük nyugdíjas kollégáink szíves türelmét.

A hírhez kapcsolódó nyomtatvány letöltése: KÉRELEM.pdf

Forrás:www.tuzoltosagbp.hu

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:17
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75