Kezdölap
Sztrájkjogot a rendõröknek!
2007. November 30.
Sztrájkjogot követel a Független Rendõr Szakszervezet. Az érdekképviseleti szerv fõtitkára szerint enélkül nincs esélyük arra, hogy érvényt szerezzenek a követeléseiknek.

Pongó Géza az InfoRádiónak elmondta: a jelenlegi törvényi szabályozás szerint a rendõröknek és a rendészeti dolgozóknak nincsen sztrájkjoga, így nincs nyomásgyakorlási eszköz a kezünkben, amikor például a kormányzat egyoldalúan módosítja a jogállásunkat.

A rendészeti dolgozóknak jelenleg csak demonstrációs jogunk van, amikor a szabadnapos rendõrök, tûzoltók tiltakozhatnak, ahogy tették azt például november 21-én.

A Független Rendõr Szakszervezet fõtitkára hangsúlyozta: módosítani kellene a törvényeket, azt szeretnék, hogy a parlament adja meg a sztrájkjogot az egész rendészeti szféra számára.

Kérdésre válaszolva az érdekképviseleti vezetõ kijelentette: ha biztosítják a sztrájkjogot a rendészeti dolgozók számára, élnének ezzel a lehetõséggel, akkor pedig megeshet, hogy nem lesznek rendõrök az utcán, vagy a tûzoltók nem oltanak.

Forrás: www.inforadio.hu 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 11:33
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75