Kezdölap
A rendvédelmi dolgozók is tiltakoznak november 21-én
2007. November 12.
A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége /FRDÉSZ/ november 5-i sajtótájékoztatóján Kónya Péter elnök kijelentette, hogy nincsenek könnyû helyzetben a szakszervezetek, gyenge a mozgósító erõ, a fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak mégis együtt kell tiltakozni a széles társadalmi rétegekkel. A sajtótájékoztatón Pongó Géza FRSZ fõtitkár, Talabér Zoltán, a PVDÉSZ és Csurel János, a BVDOSZ elnöke is részt vett…

Az FRDÉSZ elnöke ismertette a szakszervezeti szövetség állásfoglalását a LIGA szakszervezetek által november 21-re meghirdetett országos sztrájkkal és demonstrációval kapcsolatban. A ,,Társadalmi szolidaritás napja” rendezvénysorozaton a rendvédelmi dolgozók is részt vesznek, de addig is azt követelik, hogy a Kormány vonja vissza az egészségbiztosítási koncepcióját, illetve folytasson le széleskörû társadalmi párbeszédet – mondta az FRDÉSZ elnöke.

A nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban Kónya Péter elmondta, hogy a fegyveres és rendvédelmi munkavállalók a szolgálati nyugdíjrendszerrel együtt vállalta hivatását, ezt önkényesen megváltoztatni nem lehet, a jelenleg is szolgálókat nem szabad sújtani. Az FRDÉSZ elnöksége arról döntött, hogy felhívással mozgósítja a szövetség mintegy 40 ezres tagságát.
Pongó Géza FRSZ fõtitkár kiemelte: a rendõrtársadalom is kiáll a tiltakozás mellett, egyetért a LIGA és az FRDÉSZ céljaival. Az sem közömbös, hogy a határõrség és a rendõrség integrációjával januártól mintegy 45 ezresre duzzadó magyar rendõrség tagjainak érdekeit milyen szinten tudja képviselni az FRSZ – tette hozzá Pongó Géza.

A sajtótájékoztatón szó volt még a sztrájkra történõ mozgósítás várható erejérõl, az IRM és a szakszervezetek jelenlegi kapcsolatáról, a szolgálati nyugdíj és az elõmenetel kérdésérõl, valamint arról is, hogy a november 21-i sztrájkot követõen ilyen lépéseket fog tenni a LIGA konföderáció és az FRDÉSZ.

Szita Róbert – Kiséri-Nagy Ferenc

Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 01:27
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75