Kezdölap
Se életpálya, se béremelés
2013. September 27.

BELÜGYMINISZTÉRIUM

Személyügyi Főosztály

Dr. Modori László úr részére

foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár

Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Budapest

 

Tárgy: A szakszervezetek kérésére a BÉT összehívása

 

Tisztelt Helyettes Államtitkár Úr!

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) 2013. augusztus 30-ai plenáris ülésén a rendvédelmi területen foglalkoztatottakat reprezentáló szakszervezetek vezetőinek kifogására – miszerint a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) összehívására nem került sor – az alábbi tájékoztatást adom.

A szakszervezetek – Államtitkár Úr levele szerint – azért szorgalmazzák a BÉT megtartását, hogy tájékoztatást kapjanak a rendvédelmi életpályával, azon belül is különösen az előmeneteli- és bérrendszer bevezetésével kapcsolatos kérdéseikre.

A belügyi tálca – a BÉT megállapodás szerint – a munkavállalói érdekképviseletek rendelkezésére bocsát minden olyan, a BM előterjesztésében készülő anyagot, amely az állomány élet- és munkakörülményeit érinti, így ezek véleményezése a szakszervezetek számára biztosított. Ezeken túlmenően jelenleg nincs a minisztériumban előkészítés alatt olyan szakmai tervezet, amely az életpálya modellel, illetve az érdekképviseletek által megjelölt tárgykörökben készült volna.

Megjegyezni kívánom, hogy korábban a BÉT munkavállalói oldala kinyilvánította, hogy a BÉT ülés megtartását belügyminiszter úr kötelező megjelenéséhez kívánják kötni, bár a BÉT megállapodás miniszter úr kötelező megjelenésére vonatkozó rendelkezést nem tartalmaz. Amennyiben a BÉT munkavállalói oldala hajlandó elállni ettől az óhajától, úgy a BM bármikor kész a BÉT ülésének összehívására.

Jelen levelem tartalmáról a BÉT munkavállalói oldala egyidejű tájékoztatást kap.

 

Budapest, 2013. szeptember 24.

Tisztelettel:                            

Zsinka András

főosztályvezető

Forrás: http://www.brdsz.hu/index.php/8-altalanos-hirek/557-se-eletpalya-se-beremeles

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 13:42
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75