Kezdölap
Se életpálya, se béremelés
2013. September 27.

BELÜGYMINISZTÉRIUM

Személyügyi Fõosztály

Dr. Modori László úr részére

foglalkoztatásért felelõs helyettes államtitkár

Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Budapest

 

Tárgy: A szakszervezetek kérésére a BÉT összehívása

 

Tisztelt Helyettes Államtitkár Úr!

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetõ Tanács (OKÉT) 2013. augusztus 30-ai plenáris ülésén a rendvédelmi területen foglalkoztatottakat reprezentáló szakszervezetek vezetõinek kifogására – miszerint a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács (BÉT) összehívására nem került sor – az alábbi tájékoztatást adom.

A szakszervezetek – Államtitkár Úr levele szerint – azért szorgalmazzák a BÉT megtartását, hogy tájékoztatást kapjanak a rendvédelmi életpályával, azon belül is különösen az elõmeneteli- és bérrendszer bevezetésével kapcsolatos kérdéseikre.

A belügyi tálca – a BÉT megállapodás szerint – a munkavállalói érdekképviseletek rendelkezésére bocsát minden olyan, a BM elõterjesztésében készülõ anyagot, amely az állomány élet- és munkakörülményeit érinti, így ezek véleményezése a szakszervezetek számára biztosított. Ezeken túlmenõen jelenleg nincs a minisztériumban elõkészítés alatt olyan szakmai tervezet, amely az életpálya modellel, illetve az érdekképviseletek által megjelölt tárgykörökben készült volna.

Megjegyezni kívánom, hogy korábban a BÉT munkavállalói oldala kinyilvánította, hogy a BÉT ülés megtartását belügyminiszter úr kötelezõ megjelenéséhez kívánják kötni, bár a BÉT megállapodás miniszter úr kötelezõ megjelenésére vonatkozó rendelkezést nem tartalmaz. Amennyiben a BÉT munkavállalói oldala hajlandó elállni ettõl az óhajától, úgy a BM bármikor kész a BÉT ülésének összehívására.

Jelen levelem tartalmáról a BÉT munkavállalói oldala egyidejû tájékoztatást kap.

 

Budapest, 2013. szeptember 24.

Tisztelettel:                            

Zsinka András

fõosztályvezetõ

Forrás: http://www.brdsz.hu/index.php/8-altalanos-hirek/557-se-eletpalya-se-beremeles

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 05:20
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75