Varga Ferenc tû. ezredes válaszlevele
2012. March 26.

Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Igazgató


Szám: 246-2/2012/HUM

Tárgy: válasz nyílt levélre


Kiss József Úr

Elnök


Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete


Budapest



Tisztelt Elnök Úr!

Magyarország Belügyminisztere Dr. Pintér Sándor úr megbízásából, a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezetének elnökeként 2012. március 23-án a Lánglovagok internetes portálon megjelentetett nyílt levelében megfogalmazottakkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.

A Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetése folyamatosan biztosítja, hogy a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete a jogosultságait az 1996. évi XLIII. számú törvény elõírásai alapján gyakorolni tudja.

Az igazgatóságon 2012. március 22-én lebonyolított személyzeti beszélgetéseken minden esetben biztosított volt az érdekképviselet részvétele, amennyiben azt a munkavállaló kérte. Köszönöm, hogy öt esetben részt vettek a személyzeti beszélgetés lefolytatásában.

Célunk az volt, hogy a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok közremûködésével minden hivatásos állományú dolgozónk részére álláslehetõséget biztosítsunk. Ennek eredményeként valamennyi érintettnek beosztást tudtunk felajánlani, sõt számos kollégánk a lakóhelyéhez a jelenleginél közelebb kapott állást.

A levelében említett negatív példának szánt beosztási ajánlatok értékelésénél nem vették figyelembe azt a tényt, hogy az igazgatóság személyi állományának több mint 60%-a jelenleg is más államigazgatási területrõl jár szolgálatba. Közülük többen 120-150 km-t meghaladó távolságról, és az új lehetõség – sok esetben – lakóhelyükhöz közelebb van.

Az országos katasztrófavédelmi szakmai koncepcióval, a tûzoltó laktanyák, a gépjármûvek számával, diszlokációjával megfogalmazott felvetéseivel kapcsolatban arról tájékoztatom, hogy álláspontunk nem változott. Tekintettel arra, hogy – jogállása, illetve törvényben rögzített feladata szerint – a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete kompetenciáját a felvetett szakmai kérdések meghaladják, azokra érdemben reagálni nem kívánok.


Tisztelt Elnök Úr!

Továbbra is kérem a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete együttmûködését a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság átszervezésének akadálymentes lebonyolításában.


Budapest, 2012. március 24.


Tisztelettel:


Varga Ferenc tû. ezredes

igazgató


Eredetiben elérhetõ itt:

http://www.ftsz.hu/images/stories/level/20120324vargavalasz1.jpg

http://www.ftsz.hu/images/stories/level/20120324vargavalasz2.jpg

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 12:55
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75