Kezdölap
FŐVÁROSI TŰZOLTÓSÁG SZAKSZERVEZETE hivatalos honlapja.
Jogerős: Nem a FKI igazgatóság értelmezi helyesen a szakszervezeti jogokat
Bíróság
2014. February 14.

Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság

1027 Budapest, Királyfürdő u. 4. (volt Gyorskocsi u. 52.)

 

12.M.3804/2012/16. Szám

A beadványokban erre a számra kell hivatkozni.

 

É R T E S Í T É S

 

A bíróság tájékoztatja a feleket, hogy a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete felperesnek Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság alperes ellen jogsértés megállapítása iránt indított perében a 2013. év október hó 14. napján kelt 12.M.3804/2012/15. sz. alatt hozott ítélet 2013. év december hó 13. napján jogerőre emelkedett és végrehajtható.

 

Budapest, 2013. december 19.

 

Az értesítés elérhető eredetiben itt

Az ítélet elérhető itt

Az előzmények elérhetők itt

 
Elhunyt Ördög László ny. tű. ftőrm.
Friss hírek
2014. February 14.

Életének 54. évében, súlyos betegség következtében 2014. február 11-én elhunyt

 

 

Ördög László ny. tű. ftőrm.

(1960. június 23. - 2014. február 11.)


a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének volt vezetőségi tagja.

 

Ördög László 1960. június 23-án született. 1987. szeptember 16-án kapta meg beosztott tűzoltói kinevezését a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság I. - II. és XII. kerületi Parancsnokságának állományába. 1989. november 1-től kinevezett gépjárművezető, majd 2007. november 15-i nyugállományba helyezéséig több évig megbízott szerparancsnok volt.

Mind hivatásos, mind nyugállományú tűzoltóként aktív érdekvédelmi életet élt, szakszervezetünknek vezetőségi tagja is volt 2002-2009 között. Számtalan cikk, politikai görbe tükör és hozzászólás szerzője volt nem csak saját facebook profilján, de az 1. „Kádárhuszár” Ezred valamint a lánglovagok.hu tűzoltóportálon is. Ez utóbbi oldalon saját fórum topikot is üzemeltetett.

Ördög László emlékét a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének tagsága kegyelettel őrzi meg.

Végső búcsút 2014. március 10-én, 11:15-kor veszünk Tőle a Rákoskeresztúri Új Köztemető (Budapest X., Kozma u. 8-10.) 53. szóró parcellájában.

 
Tájékoztatás a fekete gyakorló öltözetről
Jogi
2014. January 09.

BELÜGYMINISZTÉRIUM

ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

 

FŐIGAZGATÓ

 

Szám: 7024-1/2013/Ált.

Tárgy: Tájékoztatás

Valamennyi Megyei (Fővárosi) Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Gazdasági Ellátó Központ

igazgatója részére

 

Székhelyén

 

Tisztelt Igazgató Úr!

 

A 71/2011. (XII.31.) BM rendelet (RUSZ) 5. sz. mellékletének 3. pontjában szereplő fekete szolgálati öltözet kihordási ideje 2013 december 31., ezt követően a 10M e. r. gyakorló öltözet az előírt viselet.

Tekintettel a természetbeni ruházati ellátás nehézségére, a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységet végző beavatkozó állomány részére laktanyán belül és a tűzoltási, műszaki mentési feladatok végrehajtása során, ellenkező rendelkezésig, a fekete szolgálati öltözet viselését engedélyezem.

 

Budapest, 2013. december 17.

 

Üdvözlettel:                 

 

Bakondi Görgy tűzoltóaltábornagy

főigazgató                  

 

A tájékoztatás eredetiben elérhető itt: http://www.ftsz.hu/images/stories/jogi/tajekoztatasfekete.pdf

 

 
A bíróság kissé másként értelmezi a szakszervezeti jogokat mint a FKI
Bíróság
2013. December 12.

Mint arról október 18-án hírt is adtunk 2013. október 14-én a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a benyújtott kereset és a meghallgatott tanúvallomás alapján meghozott ítélete szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a szakszervezet tisztségviselőjének, Hódos Bélának szolgálati viszonya megszüntetésében jogsértően járt el. Az előző hírünk itt érhető el: http://www.ftsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1248&Itemid=49

Hódos Béla volt az, akit a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete az aktív állományból egyedüliként védettnek jelölhetett és jelölt is. Ezt a jelölést az FKI igazgatója előbb írásban tudomásul vette, majd ettől függetlenül megszüntették Hódos Béla szolgálati viszonyát. Az ügy részletes beszámolója honlapunkon is olvasható: http://www.ftsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1200&Itemid=1

Most kaptuk kézhez a tárgyalás jegyzőkönyvét és az ítéletet, melyeket az alábbiakban szeretnénk megosztani veletek:

Tovább...
 
Elhunyt Dr. Bende Péter ny. tű. vezérőrnagy
Friss hírek
2013. December 02.

Tragikus hirtelenséggel, életének 61. évében elhunyt Dr. Bende Péter ny. tű. vezérőrnagy, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság volt parancsnoka.

Tábornok Úr nyugállományba vonulása előtt több mint három évtizedet töltött hivatásos szolgálatban.

 

Tovább...
 
Újabb pert bukott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
FTSZ Hírek
2013. October 18.

2013. október 14-én a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon 8 óra 30 perckor kezdődött tárgyalás, amely a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete mint felperes kontra Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mint alperes között, az FKI Hódos Béla tű. ftőrm. szolgálati viszonyának megszüntetése során tanúsított eljárása ügyében folyt.

Tovább...
 
Kérdőív
Letöltések
2013. October 01.

Tisztelt Tagság!

Az egységbe tömörült belügyi, vámos és honvédelmi érdekképviseletek fontosnak tartják, hogy megismerjék az állomány személyes véleményét. Kérjük segítsétek munkánkat az alábbi, személyes adatokat nem tartalmazó kérdőív kitöltésével.

A kérdőív szerkeszthető változata itt érhető el: Kérdőív.doc

Kérjük a módosított dokumentumot az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre küldjétek vissza nekünk.

Amennyiben ez nehézséget jelentene a kérdőív nyomtatható változatát itt találjátok: Kérdőív.pdf

A kinyomtatott és kitöltött kérdőíveket akár egyesével akár összegyűjtve leadhatjátok személyesen a szakszervezeti irodában vagy megküldhetitek postai úton is. Cím: 1203 Budapest, Lajtha László u. 1.

Amennyiben személyesen adnátok le – tekintettel arra, hogy az irodában nem mindig tartózkodik valaki - kérjük azt előtte jelezzétek Kiss József elnöknél. Telefonszám: +36/70 334-9845

Segítségeteket előre is köszönjük!

Tisztelettel:

Az FTSZ vezetősége

 
Se életpálya, se béremelés
BÉT
2013. September 27.

BELÜGYMINISZTÉRIUM

Személyügyi Főosztály

Dr. Modori László úr részére

foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár

Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Budapest

 

Tárgy: A szakszervezetek kérésére a BÉT összehívása

 

Tisztelt Helyettes Államtitkár Úr!

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) 2013. augusztus 30-ai plenáris ülésén a rendvédelmi területen foglalkoztatottakat reprezentáló szakszervezetek vezetőinek kifogására – miszerint a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) összehívására nem került sor – az alábbi tájékoztatást adom.

Tovább...
 
A- vért keresünk!
Friss hírek
2013. September 27.
A -

 

vért keresünk

 

Tisztelt Tagság!

 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság II. kerületi HTP állományában szolgáló bajtársunk édesapjának sürgős szívműtétjéhez kérjük segítségeteket célzott véradáshoz.

 

Név: Mészáros Sándor

Szül. Idő: 1942. április 22.

Taj.: 010432596

Műtét tervezett ideje: 2013. október 30.

Helye: Debreceni Orvostudományi Egyetem Szívsebészeti központ

Célirányos véradáskezelő orvos: Dr. Fülöp László

 

Kérünk benneteket lehetőség szerint segíteni szíveskedjetek.

 

A célirányos véradáshoz nem csak A- vércsoportúak jelentkezhetnek!

 
Vodafone változások!
Telefon
2013. August 29.

Tisztelt Tagság!

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete értesíti tagjait, hogy 2013. október 1-től a Vodafone Magyarország Zrt.-vel kötött, szakszervezeti tarifacsomagba tartozó egyedi előfizetői szerződések feltételeit a Vodafone Magyarország Zrt. egyoldalúan módosítja, a kedvezőtlen külső gazdasági helyzet miatt 2013. október elsejétől díjszabásának egy részét átalakítja.

 

A meglévő előfizetői szerződéseket érintő főbb változások:

1:

A kedvezményes Flotta Tarifacsomag (FTSZ I. és FTSZ II. díjcsomagok) Szolgáltatási díjakban szereplő „Lebeszélhetőség bármely normál díjas belföldi hívásokból” szövegrész helyébe „Lebeszélhető Vodafone hálózaton belüli hívásokból” rész lép.

A tarifacsomagoknak sem a havidíja, sem pedig a percdíja nem változik, a fenti módosítás csupán a lebeszélhetőség irányát érinti.  

2:

A Kiegészítő információk részben a hívások számlázása a jövőben 60 másodperces egységekre fog változni, amennyiben 2013. október 01. után az Előfizetői szerződés határozott időtartama lejárt.

A fenti pont kizárólag azon egyéni előfizetőket érinti, akiknek jelenleg nem perc alapú a számlázási egysége, illetve a határozott idejű szerződése 2013. október 1.-je után lejár.

 

Az Együttműködés szerinti tarifacsomagok számlázási egysége nem módosul, tehát mindenki, aki új előfizetést köt (2013. október 1. után is) továbbra is másodperc alapon veheti igénybe a tarifát.

 

Ahhoz, hogy a másodperc alapú számlázás megmaradjon, az egyéni előfizetőnek újabb 24 hónapos határozott idejű szerződést kell aláírnia. Ez történhet új készülékvásárlással, illetve tarifahűség vagy opciós hűség vállalásával.

 

Felhívjuk a Tisztelt Tagság figyelmét, hogy akinek a szerződése 2013. október 1. után lejár, az még a lejárat előtt fáradjon be a szakszervezeti irodába. A kiállított igazolással meghosszabbított szerződés továbbra is másodperc alapú számlázást eredményez majd!

 

3:

A fentieken kívül, a Vodafone Magyarország 2013. október 1-től Lakossági és Üzleti ÁSZF-ét is módosítja.

A módosítások részletes leírását megtaláljátok a Vodafone Magyarország Zrt. weboldalán:

 

http://www.vodafone.hu/egyeni/common/segithetunk/ugyfelszolgalat/letoltes/modositas/lakossagi-ASzF-modositas-20131001.pdf

 

A főbb változások:

 

Roaming tekintetében az országok zónabesorolása a korábbi 4 zónáról 6 zónásra bővül (a Szatelit zóna továbbra is külön marad), és mind a 6 zónában történik ország átsorolás.

Az új zónabesorolást megtaláljátok a Vodafone ÁSZF weboldalán, a www.vodafone.hu/aszf címen.

Az 1-es zónában, az Eurotarifának megfelelő árak, valamint a Szatelit zóna árai változatlanok maradnak. 2-6-os zónákban új árak kerültek meghatározásra.

Az új forgalmi díjas roaming díjszabás eltérő árakat alkalmaz Hívásindítás, Hívásfogadás, SMS-küldés és adatforgalmazás esetén.

A fizetési felszólítás eljárási díja bruttó 300 forintról bruttó 600 forintra, a részletfizetési kedvezmény eljárási díja bruttó 1270 forintról bruttó 2500 forintra, valamint a fizetési halasztás eljárási díja bruttó 1270 forintról bruttó 2500 forintra változik.

 
Mi is lesz végül az R13-as ruhák sorsa?
Levelek
2013. August 29.
Az R13-as ruhák felhasználásáról terjedő hírek miatt Kiss József, a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezetének elnöke 2013. augusztus 5-én hivatalos levélben fordult Bittmann Tibor tű. ezredeshez, a BM OKF Humán Szolgálat szolgálatvezetőjéhez. Levelében hivatkozott Dr. Pintér Sándor, Magyarország Belügyminiszterének dr. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő által feltett kérdésre írt válaszára, mely szerint: „A beszerzett védőruhákat a BM OKF a továbbiakban kiképzési feladatok során használja.”

A levél eredetiben elérhető itt: http://www.ftsz.hu/images/stories/level/20130805bittmannkerdes.pdf

 

A feltett kérdésre 2013. augusztus 15-én Varga Ferenc tű. ddtbk., a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az alábbiakat válaszolta:

Tisztelt Elnök Úr!

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humán szolgálatvezetőjének 2013. augusztus 05-én – dr. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő úr által, az R13 típusú tűzoltó bevetési védőruhával kapcsolatban, a Belügyminiszter úrnak címzett írásbeli kérdésre adott miniszteri válasszal összefüggésben – küldött megkeresésére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom.

 

Az R13 típusú tűzoltó bevetési védőruha csapatpróbára bocsátott változata rendelkezik az erre feljogosított független tanúsító szervezet által a vonatkozó szabványoknak való megfelelőséget igazoló tanúsítással, Európában kereskedelmi forgalomban értékesíthető.

 

A korábban beszerzett 300 öltözet R13 tűzoltó bevetési védőruhán a gyártó saját költségén elvégzi mindazokat a módosításokat, amelyekkel a ruha a rendszeresítési csapatpróbák tapasztalatai alapján a BM OKF főigazgatója által rendszeresítésre került.

 

A tűzoltó bevetési védőruha használatára jogosult állomány minden tagja a pontos méretének megfelelő öltözetet kapja meg. A csapatpróbára vásárolt R13 védőruházatok mindegyike konfekcióméretű, nem egyénre gyártott, ezért a fent említett módosítások elvégzése után a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok tartalékkészletként kapják meg. Ezeket az öltözeteket az elhasználódott, tűzoltási, műszaki mentési célra alkalmatlanná vált ruházat azonnali cseréjére, valamint kiképzési célra lehet felhasználni.

A válasz eredetiben elérhető itt: http://www.ftsz.hu/images/stories/level/20130515vargavalasz.jpg

 

 
Tűzoltó bajtársunk szorul segítségre!
Írta
2013. August 25.
Tisztelt Tűzoltó Bajtársak!

2013. augusztus 19-én délben Délegyházán, a Némedi úton keletkezett sorház tüzében Nagy Mihály nyugállományú bajtársunk házrésze semmisült meg - vált lakhatatlanná a szomszédjában elektromos zárlat miatt keletkezett tűzeset során. A tűzesetről rövid beszámoló a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is elérhető:

http://pest.katasztrofavedelem.hu/hirek/1776-teljesen-leegett-ket-haz-tetoszerkezete-delegyhazan

Nagy Mihály 1984-től volt hivatásos tűzoltó, 2006-ban az Erzsébeti Tűzőrség állományából gépjárművezetőként vonult nyugállományba.

A tűz során megsemmisült a házrész teljes tetőszerkezete, illetve az oltás során használt nagy mennyiségű oltóvíz és a leszakadt födém következtében az ingatlanban minden berendezési tárgy.

Az önkormányzat ugyan a tetőszerkezet újjáépítéséhez ingyenesen biztosít faanyagot, de az ingatlan lakhatóvá tételét bajtársunk önerőből kénytelen megoldani. Jelenleg a szomszédban, egy szintén nyugállományú tűzoltó bajtársunk pincéjében lakik feleségével és 3 gyermekével.

Bajtársunk nagy szükségét látná minden segítségnek. Építési anyagoknak, bútoroknak, konyhai és egyéb gépeknek. Használhatatlanná vált a gázboyler és a fűtési rendszer is. WC kagyló, zuhanyzó vagy kád, mosdó, mosógép, stb. Festék, csempe – de bármi olyasmi, ami egy ingatlan család által lakható állapotába hozásához szükséges.

Kérünk benneteket, hogy lehetőségeitekhez mérten segítsetek! Bajtársunknak ebben a helyzetben bármilyen csekélységre nagy szüksége van! Gulyás László tű. őrgy., a XX. ker. HTP. „B” szolgálati csoport szolgálatparancsnoka vállalta az adományok gyűjtésével kapcsolatos koordinációt. Elérhetősége: +36/20 996 2164

Amennyiben jobban szeretnétek a kapcsolatot személyesen felvenni:

Nagy Mihályné Erzsébet (feleség) +36/30 658 9065.
Demeter Tibor (akinél most laknak) +36/70 374 8869
 
Közvetlen szerződéskötés az in-house körben
Hírfigyelő
2013. July 27.

EGY SPECIÁLIS KIVÉTELI KÖR: KÖZVETLEN SZERZŐDÉSKÖTÉS AZ IN-HOUSE KÖRBEN

 

Az uniós joggal összhangban a magyar közbeszerzési jog lehetővé teszi bizonyos esetekben a közbeszerzési eljárás mellőzésével történő szerződéskötést bizonyos tárgykörökben. A közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény 2/A. §-a tartalmazta elsősorban ezt a kivételi kört, és a szabályozás főbb kereteit az új Kbt. is fenntartja, illetve a 2/A. § körén túl is lehetőség van hasonló jogtechnikai megoldások kidolgozására. A kivételi kör elsősorban az üzemeltetés, hulladékgazdálkodás, közútfenntartás körében ismert és hatékonyan alkalmazható jogi megoldás.

Napjainkban az Európai Unió versenyjogi jogalkotásának fókuszában találhatjuk az egyes közszolgáltatásnak minősíthető tevékenységek esetében lehetővé tett közvetlen szerződéskötést szabályozó normákat, az ún. in-house beszerzések szabályrendszerét. A problémát elsődlegesen a gazdasági társaságok által végzett, közszolgáltatásnak minősülő feladatok ellátásának összeegyeztethetősége jelenti a közbeszerzési szabályokkal. Megoldhatatlan akadályt jelentene ugyanis az állami szervek, önkormányzatok számára, ha a egyes esetekben a közfeladatokat ellátó gazdasági társaságaikat is versenyeztetniük kellene, mivel ez adott esetben akár a közszolgáltatások folyamatos ellátását is veszélyeztetné.

A gazdasági társaságok által az államnak, önkormányzatoknak végzett egyes tevékenységek bizonyos esetben kivételt képeznek a versenyjogi szabályok alól, és lehetséges velük kapcsolatban a közvetlen szerződéskötés. Ugyanakkor az ily módon történő közvetlen szerződéskötés tekintetében az Európai Unió szinte teljesen új szabályozási környezetet teremtett a 842/2005/EK bizottsági határozat, valamint a hozzá kapcsolódó keretszabály segítségével.

Tovább...
 
Válasz az Új tűzoltó védőruházat beszerzéséről címmel benyújtott kérdésre
Hírfigyelő
2013. July 27.

BELÜGYMINISZTÉRIUM

DR.PINTÉR SÁNDOR

miniszter


BM/10331-4/2013

Válasz Dr. Harangozó Tamás (MSZP)
IU11751. számú, „Új tűzoltó védőruházat
beszerzéséről” címen benyújtott írásbeli
kérdésére

 

Dr. Harangozó Tamás úr részére

országgyűlési képviselő


Budapest

Széchenyi rakpart 19.

1358


Tisztelt Képviselő Úr!


Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVT. törvény 42. § (8) be kezdése alapján „Új tűzoltó védőruházat beszerzéséről” címmel benyújtott, K/11751. számú írásbeli kérdésére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom.


Tovább...
 
Új tűzoltó védőruházat beszerzéséről
Hírfigyelő
2013. July 26.

Írásbeli választ igénylő kérdés!

dr. Kövér László

az Országgyűlés elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr !

Az Alaptörvény 7. cikk (2) bekezdése alapján, figyelemmel az Országgyűlésről szóló 2012.évi XXXVI. törvény 42. §(8) bekezdésére, valamint az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat 91. §-ára kérdést kívánok benyújtani dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez

„Új tűzoltó védőruházat beszerzéséről”

címmel, amelyre a választ írásban kérem.

 

Tovább...
 
Egy tűzoltó beszámolója az R13-as ruhával kapcsolatban
Hírfigyelő
2013. June 18.

Nos akkor én is megírom a reptéri konténerben tapasztaltakat az R13 ruhával kapcsolatban!

Néhány dolog az elejére! A tesztelésre nem úgy mentem ki, hogy mindenképpen meg kell buktatni az új ruhát, tesztelést önként vállaltam,és a továbbiakban is önként vállalom mert érdekel nagyon a dolog. Senki nem adta a számba, hogy mit kell mondjak, vagy mit nem mondhatok.

Tovább...
 
Kihelyezett ülést tartott a Katasztrófavédelmi Érdekegyeztető Tanács
Hírfigyelő
2013. June 18.

Kihelyezett ülést tartott a Katasztrófavédelmi Érdekegyeztető Tanács

Június 13-án a BM HEROS Zrt. telephelyén annak működésével, a nyújtott szolgáltatásokkal ismerkedtek közelebbről az érdekegyeztető tanács tagjai, majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hivatásos repülőtéri tűzoltó-parancsnokságán a csapatpróbán lévő R13-as védőruházat konténeres hőpróbáján vettek részt.

A kihelyezett ülést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálatának vezetője, Bittmann Tibor tű. ezredes hívta össze, hogy a szakszervezetek képviselői választ kaphassanak a május eleji, soros ülésen felvetett kérdésekre. Akkor egyebek mellett a HEROS szolgáltatásaival, áraival, a javítások elhúzódásával, illetve az R13-as, új bevetési védőruhával kapcsolatban fogalmaztak meg kérdéseket, kritikákat.

Tovább...
 
Vita a tűzoltók árvizes elszámolásáról
Hírfigyelő
2013. June 18.

Vita a tűzoltók árvizes elszámolásáról

Több mint 10-szer annyi pénzt szeretnének a védekezésben résztvevők, mint amennyit ígérnek nekik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság tervei szerint a más településekre vezényelt tűzoltóknak bruttó 93 forintos készenléti díjat fizetnének a napi 6-8 órás munkaidőn túlra. A  Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szerint azonban túlórát kellene számolni a munkaidőn kívüli napi 16-18 órára, hiszen, ez átvezénylésnek számít, mivel nem otthon vannak ilyenkor a tűzoltók - magyarázta a Hír24-nek Salamon Lajos, a HTFSZ elnöke. Szerinte a most túlórának számolt 1000-1200 forint is kevés lenne, azt még meg kellene toldani 20 százalékkal.

Salamon Lajos elmondta, hogy a jövő héten egyeztetnek a rendvédelmi szervek többi szakszervezetével, és várhatóan egységes elszámolást kérnek majd az osrszágos katasztrófavédelmi igazgatóságtól.

Salamon Lajos azt is elmondta, hogy  csütörtökön tesztelték az új tűzoltóruhákat. Az eredményekről azonban addig nem szeretne beszélni, amíg a katasztrófavédelmi vezetők nem hozzák nyilvánosságra a hivatalos értékelést. Ha azonban az a tájékoztatás nem lenne korrekt, akkor a szakszervezet felemeli majd a szavát. - tette hozzá.

Forrás: http://www.hir24.hu/belfold/2013/06/14/vita-a-tuzoltok-arvizes-elszamolasarol/

 

 

 
Így nem égnek meg a tűzoltók az új védőruhában
Hírfigyelő
2013. June 18.

Így nem égnek meg a tűzoltók az új védőruhában


A katasztrófavédelem vezetői láttára szenvedtek égési sérüléseket tűzoltók az új magyar védőruhában.

Tűzoltók sérültek meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által szervezett gyakorlaton, amelyen azt próbálták meg bizonyítani, hogy a lánglovagok visszajelzéseivel ellentétben nincs gond az új, magyar fejlesztésű védőruha hővédő képességével.

Az R13-as típusú védőruhát januárban mutatták be a tűzoltóknak. A csapatpróba során azonban hamar kiderült, gond van a felszerelés hővédő képességével. Ennek ellenőrzésére a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatot szervezett, amely során egy tűzoltó égési sérüléseket szenvedett, ezért a fővárosi katasztrófavédelmi igazgató Budapesten azonnal beszüntette a védőruha csapatpróbáját. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője tagadta a sérülés tényét, és szerinte minden rendben van az R13-assal, a tűzoltók csupán a kialakítással kapcsolatos apróbb módosítási javaslatokat tettek.
Tovább...
 
Per alá fogták a szakszervezeti vezetőt is
FTSZ Hírek
2013. June 01.
Fővárosi Törvényszék
26.P.25.323/2012/2.

A beadványokban erre a számra kell hivatkozni.
Ezt az idéző végzést a megjelenéskor fel kell mutatni.

V é g z é s

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság                                                                felperesnek
Kiss József                                                                                                                              alperes ellen
jó hírnév megsértése iránt indított perében a bíróság a hátoldalon ismertetett törvényes
következmények terhével felhívja a feleket, hogy

2013. évi május hó 15. napján 8.30 órakor
a Fővárosi Törvényszéken, Markó u. 27. házszám fszt. 81. szám alatti tárgyalóteremben a per
első tárgyalására jelenjenek meg. Ha nem személyesen jelennek meg, csak az 1952.
évi III. törvény 67. §-ában megjelölt meghatalmazottal képviseltethetik magukat. Az ügyre
vonatkozó okirataikat a tárgyalásra hozzák magukkal.
Az alperesnek a keresetre 30 nap alatt/legkésőbb a tárgyaláson nyilatkoznia kell és elő kell adnia a védekezésének alapjául szolgáló tényeket és ezek bizonyítékait. Az ügyre vonatkozó okiratait pedig be is kell mutatnia. Nyilatkozatát ennél a bíróságnál már a kitűzött határnap előtt is benyújthatja, továbbá ennél a bíróságnál, illetve a lakóhelye vagy a munkahelye szerint illetékes helyi bíróság előtt félfogadási időben jegyzőkönyvbe mondhatja (1952. évi III. tv. 94. és 126. §-a).

A magánszemély peres fél a tárgyalásra hozza magával az adóazonosító  jelét igazoló kártyát!


Budapest, 2012. évi december hó 14. napján.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Eredmények 21 - 40 / 95
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 08:50
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75