Kezdölap arrow Hírek arrow Kötelezõ olvasmány
Kötelezõ olvasmány
2011. May 01.

Kötelezõ olvasmány!


A Fegyveres és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú Tagjainak üzenete Magyarország Kormányának, kormánypárti képviselõinek

„Tisztelt” Kormánytagok, képviselõ hölgyek, urak. Szeretnénk azon egyszerû tényre felhívni a figyelmüket, hogy Önök szereptévesztésben vannak. Gyakorlatilag fordítva ülnek a lovon.

Vegyék már észre, hogy nem Mi vagyunk Önökért, hanem Önök vannak értünk, állampolgárokért, jelen esetben a Fegyveres (!!!)és Rendvédelmi Szervek Hivatásos Állományú tagjaiért. Nem Önök foglalkoztatnak és fizetnek bennünk, hanem épp ellenkezõleg, Mi, adófizetõ állampolgárok foglalkoztatjuk és fizetjük – nem is túl rosszul- Önöket.

Csak, hogy értsék mirõl is beszélünk: a „miniszter” szót a latin nyelvbõl eredeztetik, és magyar nyelvre lefordítva szolgálót jelent. Nos, Önök nemhogy szolgálni nem akarják munkaadóikat, de odáig merészkedtek, hogy bennünk akarnak szolgasorba süllyeszteni. De Mi, az Önök munkáltatói, úgy döntöttünk, hogy ezt már nem hagyjuk.

Elegünk van abból, hogy miközben az elmúlt években a banki törlesztõ részletek, a közüzemi díjak, az élelmiszer árak, a benzin ára (és még sorolhatnám…) megduplázódtak, addig az illetményalapunk ötödik éve nem emelkedett egy fillérrel sem. Elegünk van abból, hogy miután a bankok felelõtlen hitelpolitikája miatt összeomlott az ország gazdasága, velünk, egyszerû emberekkel fizettetik meg ennek az árát, majd ezt megfejelve, arcátlan módon, a mi adó forintjainkból konszolidálják ugyanezen bankokat. A „csodálatos” egykulcsos jövedelemadó is csak az Önök számára váltotta be a hozzá fûzött reményeket, esetenként többszázezer forinttal is emelkedett a képviselõk nettó fizetése. Ugyanakkor a „mezei” tûzoltó, rendõr, börtönõr, katona és vámos, szinte kivétel nélkül, több ezer forinttal járt rosszabbul, ennek következményeként. Mert ugye a társadalmi igazságosság ezt követeli.

Az a társadalmi igazságosság, amelyre hivatkozva, Önök most el kívánják venni az utolsó megmaradt kedvezményünket, a szolgálati nyugdíj rendszerét. Azt a kedvezményt, ami vonzóvá teszi a hivatásos szolgálatot, amiért érdemes lemondani számtalan alkotmányos jogunkról, érdemes kockáztatni életünket, vállalni megannyi kötöttséget, és érdemes l o j á l i s n a k lenni a mindenkori kormányokhoz.

De nézzük a dolgot a „társadalmi igazságosság” szemszögébõl. Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével párhuzamosan megszûnnek a többlet terhek is. Lesz sztrájkjogunk, megszûnik a „parancs, értettem!”, és nem kell, akár az életem kockáztatásával is… bármit is tennem. Na!

Szerintem, ha ébren vagyunk, ne álmodjunk! Gyorsan kapjunk be valamit hülyeség ellen, és felejtsük el ezt a „társadalmi igazságosságot”! Én továbbra se akarok sztrájkolni, és a „parancs, értettem!”, rendszerben akarom „akár az életem kockáztatásával is…” becsülettel végezni a dolgom. Mert ez, így normális.

Ennek viszont ára van, amit eddig, még ha szerényen is, de megfizettek. Most ezt a szerény fizetséget akarják elvenni tõlünk, de innen üzenjük, hogy nem adjuk. Míg Önök békésen szundikálnak Rózsa-dombi villájukban, vagy Audi-S-8-asukkal szelik az ország útjait, természetesen „halaszthatatlan közfeladataik ellátása” érdekében, mi itt az utcán vagyunk kénytelenek harcolni szerzett jogainkért, mert Önök a 2/3-ados mámorban megfeledkeztek arról, hogy valójában ki kinek is a munkaadója.

Hát Mi most emlékeztetjük erre Önöket. Kapnak még egy lehetõséget, hogy korrigálják ezt a hibát, és rendesen végezzék a dolgukat, (a hatályos alkotmány értelmében, a pártok együttmûködnek a népakarat kialakításában) ellenkezõ esetben, mi, mint munkáltatók kénytelenek leszünk a törvényes keretek között fegyelmi eljárás alá vonni Önöket, (gondolok itt egy népszavazási kezdeményezésre, mely a közpénzbõl fizetett állások számát 1-ben, a közpénzbõl fizetett béreket a minimálbér 5-szörösében maximalizálná, lehetõvé tenné a képviselõk visszahívhatóságát, és eltörölné a mentelmi jogot) de legvégsõ esetben akár a munkaviszonyukat is készek vagyunk megszüntetni. Természetesen ezt is törvényesen, szintén népszavazási kezdeményezéssel, mely elõrehozott választások kiírásáról szólna.

Mivel Önök, mint munkavállalók most nyilván fenyegetve érzik magukat a munkáltatójuk által, javasoljuk, hogy alakítsanak szakszervezetet, és kezdjenek tárgyalásokat munkaadóikkal. Amennyiben a tárgyalások nem vezetnének eredményre, kezdjenek határozatlan idejû sztrájkba, és zárkózzanak el az „elégséges szolgáltatás” biztosításától is. Ezt a munkaadójuk nyilván nem fogja sokáig bírni, és teljesíteni fogja a követeléseiket.


Bajtársi üdvözlettel:


A Rendvédelmi Dolgozók

Forrás: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9208459

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 00:32
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1137
Linkek: 75