Kezdölap arrow DEMONSTRÁCIÓ arrow A Fõvárosi Parancsnok válasza
A Fõvárosi Parancsnok válasza
2011. April 14.

Szakszervezetek vezetõi

r é s z é r e!


Tisztelt Elnök Asszony/Úr!


A 2011. április 15-16-ára tervezett figyelemfelkeltõ, majd országos demonstrációval kapcsolatban a részt vevõ fõvárosi tûzoltók egyenruha és védõruha viselésére vonatkozó szakszervezeti kérésre az alábbiakról kívánom tájékoztatni.

Részünkre a BM OKF fõigazgatója kötelezõ érvényû alkalmazásra megküldte a BM Személyügyi Fõosztály által kiadott állásfoglalást, amely a demonstráción történõ egyenruha viselés hivatásos állományra vonatkozó szabályainak értelmezését tartalmazza.

A rendezvényen az egyenruha viselésének engedélyezése ahhoz a feltételhez kötött, hogy a hivatásos állomány tagja a szervet hivatalosan képviselje a helyszínen. Mivel ez a feltétel nem teljesül, így az egyenruha viselése a demonstráción a hatályos szabályozás szerint nem engedélyezhetõ.

Kezdeményezésünk, amely e szabályozástól való eltérés lehetõségét célozta nem járt sikerrel, így nem áll módomban a demonstrációban részt vevõ fõvárosi tûzoltóknak az egyenruha viselését engedélyezni. A Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság tulajdonában lévõ védõruházat, védõeszköz és bármely más tûzoltó technikai eszköz demonstrációban történõ felhasználását nem engedélyezem.

A Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság vezetõi útján az állomány figyelmét felhívtam arra, hogy érdekeinek képviseletét mindenki tûzoltóhoz méltó módon, a hivatásos állományra vonatkozó keretek között, jogszerûen gyakorolja.

Tisztelettel kérem, hogy mindezeket tudomásul venni szíveskedjék.

Végezetül azt kívánom, hogy a demonstráció a jogszerû keretek betartása mellett az állomány és a tûzoltóság érdekét egyaránt szem elõtt tartó megállapodással eredményre vezessen.


Budapest, 2011. április 14.


Tisztelettel:

Varga Ferenc

tûzoltó ezredes


A válasz eredetiben elérhetõ itt:

http://ftsz.firelogic.hu/images/stories/demo/20110414egyenruha.pdf


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 11:36
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75