Kezdölap arrow Hírek arrow FTSZ Hírek arrow Zsinka András levele
Zsinka András levele
2011. April 01.

Kiss József elnök úr részére

Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete


Budapest

 

Tisztelt Elnök Úr!

Kónya péter úr, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége elnöke által bejelentett demonstrációs akciósorozattal kapcsolatban – belügyminiszter úr megbízásából – az alábbiakról tájékoztatom.

Miniszter úr álláspontja szerint a hivatásos állomány tagjainak szükségtelen hivatásuk védelmében bármiféle demonstrációt tartani. A Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának (RÉF) jogelődjeként működő Szolgálati jogviszonyban állók Érdekvédelmi Fórumán, az egyes rendészeti tárgyú törvények módosítása kapcsán lefolytatott tárgyalások során, illetve az illetmény- és nyugdíjrendszer korábbi koncepciójának tárgyalása folyamán számos lehetőség nyílt arra, hogy az érdekképviseletek álláspontjukat kifejtsék.

A RÉF 2011. március 25-én megtartott ülésén a tárgyaló felek megállapodtak, hogy április 1-jéig eljuttatják a minisztérium részére elképzeléseiket, felvetéseiket, azonban ilyen javaslat sajnálatos módon a mai napig nem érkezett.

A tárgyalási folyamat jelenlegi fázisában a tárca vezetése előtt nem világosak a demonstráció indokai, azonban annak meghirdetése megkérdőjelezi az érdek-képviseleti oldal kinyilvánított egyeztetési szándék komolyságát.

A Belügyminisztérium továbbra is várja a szakszervezetek javaslatait, amelyeket a megállapodás szerinti időpontig írásban, a RÉF 2011. április 5-ére tervezett ülésén szóban is kifejthetnek. Ugyanezen alkalommal módjuk lesz meghallgatni a minisztérium vezetésének állásfoglalását, amelyet a Széll Kálmán Bizottság előtt kíván képviselni.

Amennyiben a demonstrálók célja a Széll Kálmán Tervben rögzített célkitűzések megváltoztatása, úgy nagy bizonyossággal állítható, hogy ilyen eredményt a demonstráció nem fog elérni. Ugyanakkor a közös célt szolgáló, építő jellegű, jövőbe tekintő javaslatok figyelembe vételére továbbra is lehetőség van, olyanokra, amelyek a hivatásos életpálya modell kidolgozása során a rendvédelmi szervek hivatásos állománya tagjai és a későbbiekben belépő állomány érdekeit szolgálva, mindkét fél számára elfogadható megoldást jelentenek.


Budapest, 2011. március 30.


Üdvözlettel:


Zsinka András

főosztályvezető

 


 

A levél eredetiben letölthető innen:

 

 

 

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 18:09
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75