Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Zsinka András levele
Zsinka András levele
2011. April 01.

Kiss József elnök úr részére

Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete


Budapest

 

Tisztelt Elnök Úr!

Kónya péter úr, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége elnöke által bejelentett demonstrációs akciósorozattal kapcsolatban – belügyminiszter úr megbízásából – az alábbiakról tájékoztatom.

Miniszter úr álláspontja szerint a hivatásos állomány tagjainak szükségtelen hivatásuk védelmében bármiféle demonstrációt tartani. A Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának (RÉF) jogelődjeként működő Szolgálati jogviszonyban állók Érdekvédelmi Fórumán, az egyes rendészeti tárgyú törvények módosítása kapcsán lefolytatott tárgyalások során, illetve az illetmény- és nyugdíjrendszer korábbi koncepciójának tárgyalása folyamán számos lehetőség nyílt arra, hogy az érdekképviseletek álláspontjukat kifejtsék.

A RÉF 2011. március 25-én megtartott ülésén a tárgyaló felek megállapodtak, hogy április 1-jéig eljuttatják a minisztérium részére elképzeléseiket, felvetéseiket, azonban ilyen javaslat sajnálatos módon a mai napig nem érkezett.

A tárgyalási folyamat jelenlegi fázisában a tárca vezetése előtt nem világosak a demonstráció indokai, azonban annak meghirdetése megkérdőjelezi az érdek-képviseleti oldal kinyilvánított egyeztetési szándék komolyságát.

A Belügyminisztérium továbbra is várja a szakszervezetek javaslatait, amelyeket a megállapodás szerinti időpontig írásban, a RÉF 2011. április 5-ére tervezett ülésén szóban is kifejthetnek. Ugyanezen alkalommal módjuk lesz meghallgatni a minisztérium vezetésének állásfoglalását, amelyet a Széll Kálmán Bizottság előtt kíván képviselni.

Amennyiben a demonstrálók célja a Széll Kálmán Tervben rögzített célkitűzések megváltoztatása, úgy nagy bizonyossággal állítható, hogy ilyen eredményt a demonstráció nem fog elérni. Ugyanakkor a közös célt szolgáló, építő jellegű, jövőbe tekintő javaslatok figyelembe vételére továbbra is lehetőség van, olyanokra, amelyek a hivatásos életpálya modell kidolgozása során a rendvédelmi szervek hivatásos állománya tagjai és a későbbiekben belépő állomány érdekeit szolgálva, mindkét fél számára elfogadható megoldást jelentenek.


Budapest, 2011. március 30.


Üdvözlettel:


Zsinka András

főosztályvezető

 


 

A levél eredetiben letölthető innen:

 

 

 

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 08:17
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75