Kezdölap arrow Hírek arrow FTSZ Hírek arrow Tájékoztató a 2011. március 25-én megtartott RÉF ülésről.
Tájékoztató a 2011. március 25-én megtartott RÉF ülésről.
2011. March 28.

2011. 03. 25-én megtartásra került a RÉF plenáris ülése.

Mint ismeretes az Orbán- csomagban jelzett változtatás szerint megszüntetnék a korkedvezményes nyugdíj lehetőségét, ezért az érdekegyeztető fórumon a nyugdíjkérdést szerepeltették az érdekképviseletek. 

A kormány részéről egy konkrétum hangzott el: várhatóan senki nem tud elmenni a jelenleg érvényes nyugdíjszabályok szerint.

A nyugdíjszabályok megváltoztatása várhatóan 2012. január1-vel várható. Addig a jelenlegi szabályok érvényesek erősítette meg Pintér Sándor.

Belügyminiszter szerint a Kormány egyértelmű szándéka a részletszabályok tekintetében még nem körvonalazódott.

A szakszervezetek kérdésére mely szerint érinthetik-e a nyugdíjváltozások a rögzített nyugdíjjal rendelkező kollégákat, akik 25 éves szolgálati idővel rendelkeznek, elmehetnek-e a jövőben 25 éves idővel szolgálati nyugdíjba, illetve a felülvizsgálat alatt állókat érintik e nyugdíj szabályok változása, ezekre a kérdésekre nem kaptak egyértelmű választ a szféra érdekképviseletei.

A Miniszter arra kérte az érdekképviseleteket, hogy ezekre a kérdésekre dolgozzák ki a saját javaslataikat és küldjék meg a Minisztérium részére.

Felülvizsgálják-e a FÜV vizsgálat során felmentésre került kollégákat annak ellenére hogy ők szolgálati nyugdíjba mentek? A miniszter válaszában elmondta, hogy bizonyos százalék szintig ragaszkodni fog az ily módon nyugdíjba ment kollégák felülvizsgálatához.

Számára elfogadhatatlan ugyanis, hogy 5-l0%-al mentek kollégák szolgálati nyugdíjba. A konkrétumokról azonban még nem tudott beszámolni.

Miniszter kérése, hogy a most megkezdődő érdekegyeztetés során próbáljunk konszenzusra jutni az érintett kérdésekben. Amennyiben ez sikerül ő ezt fogja képviselni a kormányon belül. Ha konszenzus nem születik akkor ő a saját javaslatát ismertetni fogja és a későbbiekben ezt képviseli.

Az érdekegyeztető fórumon érdemi előrelépés nem történt nyugdíjazás ügyében, a megbeszélést április 5-én folytatódik.

A Belügyminiszter tájékoztatása szerint HÖT-re vonatkozó cafeteriáról szóló belügyminiszteri rendelet 2011. március 30-án szerdán a Magyar Közlönyben meg fog jelenni.


Budapest, 2011. 03. 27.


FTSZ

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 09:21
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75