Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Tájékoztató a 2011. március 25-én megtartott RÉF ülésrõl.
Tájékoztató a 2011. március 25-én megtartott RÉF ülésrõl.
2011. March 28.

2011. 03. 25-én megtartásra került a RÉF plenáris ülése.

Mint ismeretes az Orbán- csomagban jelzett változtatás szerint megszüntetnék a korkedvezményes nyugdíj lehetõségét, ezért az érdekegyeztetõ fórumon a nyugdíjkérdést szerepeltették az érdekképviseletek. 

A kormány részérõl egy konkrétum hangzott el: várhatóan senki nem tud elmenni a jelenleg érvényes nyugdíjszabályok szerint.

A nyugdíjszabályok megváltoztatása várhatóan 2012. január1-vel várható. Addig a jelenlegi szabályok érvényesek erõsítette meg Pintér Sándor.

Belügyminiszter szerint a Kormány egyértelmû szándéka a részletszabályok tekintetében még nem körvonalazódott.

A szakszervezetek kérdésére mely szerint érinthetik-e a nyugdíjváltozások a rögzített nyugdíjjal rendelkezõ kollégákat, akik 25 éves szolgálati idõvel rendelkeznek, elmehetnek-e a jövõben 25 éves idõvel szolgálati nyugdíjba, illetve a felülvizsgálat alatt állókat érintik e nyugdíj szabályok változása, ezekre a kérdésekre nem kaptak egyértelmû választ a szféra érdekképviseletei.

A Miniszter arra kérte az érdekképviseleteket, hogy ezekre a kérdésekre dolgozzák ki a saját javaslataikat és küldjék meg a Minisztérium részére.

Felülvizsgálják-e a FÜV vizsgálat során felmentésre került kollégákat annak ellenére hogy õk szolgálati nyugdíjba mentek? A miniszter válaszában elmondta, hogy bizonyos százalék szintig ragaszkodni fog az ily módon nyugdíjba ment kollégák felülvizsgálatához.

Számára elfogadhatatlan ugyanis, hogy 5-l0%-al mentek kollégák szolgálati nyugdíjba. A konkrétumokról azonban még nem tudott beszámolni.

Miniszter kérése, hogy a most megkezdõdõ érdekegyeztetés során próbáljunk konszenzusra jutni az érintett kérdésekben. Amennyiben ez sikerül õ ezt fogja képviselni a kormányon belül. Ha konszenzus nem születik akkor õ a saját javaslatát ismertetni fogja és a késõbbiekben ezt képviseli.

Az érdekegyeztetõ fórumon érdemi elõrelépés nem történt nyugdíjazás ügyében, a megbeszélést április 5-én folytatódik.

A Belügyminiszter tájékoztatása szerint HÖT-re vonatkozó cafeteriáról szóló belügyminiszteri rendelet 2011. március 30-án szerdán a Magyar Közlönyben meg fog jelenni.


Budapest, 2011. 03. 27.


FTSZ

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 19:49
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75