Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow BÉT tájékoztató 2011.01.28.
BÉT tájékoztató 2011.01.28.
2011. January 31.

2011.január 28-án (pénteken) tartotta utolsó záró ülését a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma ( SZÉF )..

A munkavállalói oldal elnöke Powell Pál megköszönte a SZÉF volt  oldal  elnökének Kónya Péternek és a mindenkori levezetõ elnöknek Gódor  Editnek (Munkaügyi Közvetítõi és Döntõbírói Szolgálat) a 2006 óta teljesített munkáját és az oldal nevében 1 - 1 emlékérmet és 1 – 1 ajándékkosarat adott át.


Ezt követõen megkezdõdött a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának (RÉF) alakuló ülése, a Fórum Alapszabályának megvitatása és elfogadása.

Az oldalak megállapodtak abban, hogy továbbra is a Munkaügyi közvetítõi-és Döntõbírói Szolgálat képviselõjét kérik fel a levezetõ elnöki feladatok végzésére, és rövid vita után elfogadták, hogy a kormányt mindenkor a rendészetért felelõs miniszter, kivételes akadályoztatása esetén az államtitkár képviseli. 

A Fórum kéthavonta tartja rendes ülését, az ülésekrõl emlékeztetõ készül, amelynek mellékletét képezi elektronikus hordozón a teljes szószerinti jegyzõkönyv, amelyet a résztvevõk megkapnak.

 A két oldal kisebb módosításokkal az Alapszabályt elfogadta, az érdekképviseletek jelenlévõ vezetõi aláírták. A TMRSZ aláírásra jogosult képviselõi nem voltak jelen, a miniszter rendelkezett az alapszabály kiküldésére, amelynek visszaérkezését követõen az Alapszabályt aláírja.

A 3. napirend a Belügyi Érdekegyeztetõ Tanács (BÉT) legutóbbi ülésének folytatása volt.

Napirend elõtt:

 Az érdekképviseletek rendelkezésére bocsátották elektronikus úton a BM fejezet teljes állományából a nettó 80 000 Ft-ot keresõk számadatait, majd a tárgyaláson  miniszteri utasításra a nettó  0 - 140 000 Ft-ig  keresõk számadatait. Mindkettõt szervenkénti és állománycsoportonkénti bontásban készítették el.

 Az adatok a hivatásos önkormányzati tûzoltóságok adatait nem tartalmazzák.

Béren kívüli juttatások:

 a/  A Belügyminisztérium Cafetéria Szabályzata

Az oldalak változtatás nélkül az elõterjesztést  elfogadták.

b/ Miniszteri utasítás a belügyminiszter irányítása alatt álló költségvetési szervek választható béren kívüli juttatásairól, valamint a személyi juttatás terhére teljesítendõ egyes kifizetésekrõl.

c/ Az érdekképviseletek rendelkezésére bocsátották a hivatásos önkormányzati tûzoltóságok hivatásos állománya választható természetbeni juttatásainak éves összegérõl, fajtáiról, mértékérõl, kifizetésének rendjérõl és módjáról szóló miniszteri rendelet tervezetet.

A miniszter felhívta a jelenlévõk figyelmét, hogy a 200 000 Ft-os bruttó keret nem változik

 Az FRSZ kérte, hogy a riadó csomag beszerzésére szolgáló összeg az utasítás hatályba lépése elõtt állományban lévõk részére kerüljön biztosításra – ezt a miniszter elfogadta.

Felmerült kérdésként a hivatásos önkormányzati tûzoltók évek óta húzódó túlóra ügyének végleges rendezése.

- Ennek során elhangzott a miniszter részérõl, hogy ez év március 31-ig döntés születik a kifizetések idejérõl, a teljesítések módjáról.

- Egyetértett azzal, hogy mindezek érdekében az érintett érdekképviseletekkel ismét egyeztetõ tárgyalások történjenek.

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 14:32
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75