Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Állománygyűlésen búcsúzott el dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy
Állománygyűlésen búcsúzott el dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy
2011. January 25.
Ünnepélyes állománygyűlés keretében búcsúzott el az állománytól dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy, fővárosi tűzoltóparancsnok, nyugállományba vonulása alkalmából. Dr. Bende Péter 2000. február 1-jétől látta el a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoki teendőit.

mai napon, január 25-én betöltötte 58. életévét, s a hatályos, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény szerint a felső korhatár elérésével nyugdíjba kell vonulnia. Az állománygyűlésen részt vett Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere és dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, de a vendégek között voltak az országos és fővárosi rendvédelmi és társszervek, közműcégek, társaságok vezetői is.

A Magyar Köztársaság Elnöke érdemei elismerése mellett megszüntette szolgálati viszonyát a szolgálat felső korhatárának elérésével 2011. január 25-i hatállyal dr. Bende Péter tűzoltó vezérőrnagynak. Ez alkalomból Budapest Főváros Főpolgármestere Budapest tűzvédelméért végzett kiemelkedő munkája elismeréséül Főpolgármesteri jutalomban, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója több évtizeden át tartó kiemelkedő munkája elismeréséül díszparancs és emléktárgy elismerésben részesítette a búcsúzó fővárosi tűzoltóparancsnokot.

Budapest Főváros Közgyűlése megbízta a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság tűzoltóparancsnoki feladatainak ellátásával 2011. január 26-i hatállyal Varga Ferenc tűzoltó alezredest, egyúttal a Magyar Köztársaság Belügyminisztere tűzoltó ezredessé nevezte ki a fővárosi tűzoltóság új vezetőjét.

A határozatok átadását követően a búcsúzó parancsnok átadta az új parancsnoknak a csapatzászlót. Majd Tarlós István főpolgármester és dr. Bakondi György főigazgató tartott beszédet. Végül a búcsúzó és az új fővárosi tűzoltóparancsnok is szólt az állományhoz.

Tábornok Úr, nyugodt, békés nyugdíjas esztendőket kívánunk! Ezredes úr, sok sikert, eredményes munkát a jövőben! 


Forrás: www.tuzoltosagbp.hu

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 19:30
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75