Kezdölap arrow FTSZ arrow Dokumentumok arrow Levél Dobson Tibor tû. ezredes Hivatalvezetõ Úr részére
Levél Dobson Tibor tû. ezredes Hivatalvezetõ Úr részére
2010. December 20.

Tisztelt Ezredes Úr!

A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 34.§ (2) bekezdése szerinti 1999. augusztus elsejétõl országosan reprezentatív szakszervezet.

Megdöbbenéssel értesültem, hogy 2010. december 06-án az OKF épületében, a hivatásos állomány ruházati ellátásával kapcsolatos egyeztetés történt.

„A meghívott érdekképviseleti szervek megismerték a ruházati koncepciót és annak tervezési rendjét és a jegyzõkönyvbe foglalt felvetések és kérdések mellett tudomásul veszik.”


Tisztelt Ezredes Úr!

Tiltakozom, hogy a Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságok teljes állományát érintõ ügyekben olyan szakszervezetek vegyenek tudomást bármirõl, akiknek nincs tagságuk a Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságok állományából.

Ugyanakkor a Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete, mint országosan reprezentatív szakszervezet, nemhogy meghívást, de még csak tájékoztatást sem kap.

Kérem Ezredes urat, hogy a jelenlegi érdekegyeztetést felülvizsgálni szíveskedjék.

Nem tudni, milyen elvek/kiválasztás alapján vesznek részt a tárgyalásokon jelenleg tárgyaló szakszervezetek (HTFSZ. BRDSZ. KDSZ. PVDÉSZ.) !

Tisztában vagyok azzal, hogy a fenti szakszervezetek a polgári védelem, a katasztrófavédelem és az állami tûzoltóság állományából is több tagot tudnak szervezetûkben, de ez nem ad felhatalmazást arra, hogy ebben az összetételben HÖT-õk állományára vonatkozó ügyekben is tárgyaljanak.

A HTFSZ, a BRDSZ, a KDSZ. és a PVDÉSZ csakis a polgári védelem, a katasztrófavédelem és az állami tûzoltóságot érintõ ügyekben tárgyaljanak!

A Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságok állományát érintõ ügyekben azon szakszervezetek folytassanak tárgyalásokat (HTFSZ, a BRDSZ, az FTSZ. és az RKDSZ), akik ezen állományt tagjaik között tudják, vagy ezeket a szakszervezeteket is vonják be a jelenlegi érdekegyeztetésbe.

Budapest.2010. december 08.


Tisztelettel:

Nagy Gábor

elnök


Dopson Tibor Ezredes úrnak küldött levél (pdf)

Nagy Gábor elnök úrnak küldött válaszlevél (pdf)
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 00:57
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75