Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Levél Dobson Tibor tű. ezredes Hivatalvezető Úr részére
Levél Dobson Tibor tű. ezredes Hivatalvezető Úr részére
2010. December 20.

Tisztelt Ezredes Úr!

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 34.§ (2) bekezdése szerinti 1999. augusztus elsejétől országosan reprezentatív szakszervezet.

Megdöbbenéssel értesültem, hogy 2010. december 06-án az OKF épületében, a hivatásos állomány ruházati ellátásával kapcsolatos egyeztetés történt.

„A meghívott érdekképviseleti szervek megismerték a ruházati koncepciót és annak tervezési rendjét és a jegyzőkönyvbe foglalt felvetések és kérdések mellett tudomásul veszik.”


Tisztelt Ezredes Úr!

Tiltakozom, hogy a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok teljes állományát érintő ügyekben olyan szakszervezetek vegyenek tudomást bármiről, akiknek nincs tagságuk a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok állományából.

Ugyanakkor a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete, mint országosan reprezentatív szakszervezet, nemhogy meghívást, de még csak tájékoztatást sem kap.

Kérem Ezredes urat, hogy a jelenlegi érdekegyeztetést felülvizsgálni szíveskedjék.

Nem tudni, milyen elvek/kiválasztás alapján vesznek részt a tárgyalásokon jelenleg tárgyaló szakszervezetek (HTFSZ. BRDSZ. KDSZ. PVDÉSZ.) !

Tisztában vagyok azzal, hogy a fenti szakszervezetek a polgári védelem, a katasztrófavédelem és az állami tűzoltóság állományából is több tagot tudnak szervezetűkben, de ez nem ad felhatalmazást arra, hogy ebben az összetételben HÖT-ők állományára vonatkozó ügyekben is tárgyaljanak.

A HTFSZ, a BRDSZ, a KDSZ. és a PVDÉSZ csakis a polgári védelem, a katasztrófavédelem és az állami tűzoltóságot érintő ügyekben tárgyaljanak!

A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok állományát érintő ügyekben azon szakszervezetek folytassanak tárgyalásokat (HTFSZ, a BRDSZ, az FTSZ. és az RKDSZ), akik ezen állományt tagjaik között tudják, vagy ezeket a szakszervezeteket is vonják be a jelenlegi érdekegyeztetésbe.

Budapest.2010. december 08.


Tisztelettel:

Nagy Gábor

elnök


Dopson Tibor Ezredes úrnak küldött levél (pdf)

Nagy Gábor elnök úrnak küldött válaszlevél (pdf)
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 15:19
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75