Kezdölap arrow TÚLÓRAPÉNZ arrow TÁJÉKOZTATÓ a túlszolgálat számítási módszerről
TÁJÉKOZTATÓ a túlszolgálat számítási módszerről
2010. November 28.

2010.11.22.-én közzétettük weblapunkon azt a Kormányrendelet tervezet (a távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének rendjéről), amit előzetesen négy tűzoltó szakszervezettel egyeztetett a Belügyminisztérium.

A 2010.10.06.-ai egyeztetésen szakszervezetünk jelezte, hogy nem ért egyet a számítás módjával és azt nem fogadja el! A BRDSZ (Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete) szintén nem fogadta el az a tervezetet. (BÉT háttértárgyalás)

Meglepődve tapasztaltuk azonban, hogy a HTFSZ (Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete) és a RKDSZ (Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete) a beterjesztett tervezetet módosításokkal elfogadta!


A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) 276/A. §-a szerinti távolléti díj iránti kérelem elbírálásának rendjéről szóló kormány-rendelet tervezet, 3.§ (3) pontja szerint „A túlszolgálatra eső időarányos távolléti díjat 208 órás havi osztószámmal kiszámított egy órára eső, a munkaidőkeret utolsó napján irányadó távolléti díj alapulvételével az illetmény számfejtési hely állapítja meg.”

Ezzel a lépéssel a HTFSZ és a RKDSZ felrúgta a 2010.06.28.-án négy tűzoltó szakszervezet között létrejött megállapodást. A megállapodásban a szakszervezetek a 174-es osztószámmal történő számításban állapodtak meg. (Megegyezés született a szakszervezetek között)

A FŐVÁROSI TŰZOLTÓSÁG SZAKSZERVEZETE FELHÍVJA A TAGSÁG FIGYELMÉT, HOGY AMENNYIBEN A KORMÁNYFŐ ALÁÍRJA A RENDELETET TERVEZETET, ÚGY A 208-AS OSZTOSZÁM MIATT KEVESEB TÚLÓRAPÉNZRE SZÁMÍTHATNAK AZ ÉRINTETTEK!

Budapest 2010.11.26.

 

Murai László

Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete

Vezetőségi tag


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 23:52
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75