Kezdölap arrow FTSZ arrow Hangtár arrow TÁJÉKOZTATÓ a túlszolgálat számítási módszerrõl
TÁJÉKOZTATÓ a túlszolgálat számítási módszerrõl
2010. November 28.

2010.11.22.-én közzétettük weblapunkon azt a Kormányrendelet tervezet (a távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének rendjérõl), amit elõzetesen négy tûzoltó szakszervezettel egyeztetett a Belügyminisztérium.

A 2010.10.06.-ai egyeztetésen szakszervezetünk jelezte, hogy nem ért egyet a számítás módjával és azt nem fogadja el! A BRDSZ (Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete) szintén nem fogadta el az a tervezetet. (BÉT háttértárgyalás)

Meglepõdve tapasztaltuk azonban, hogy a HTFSZ (Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete) és a RKDSZ (Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete) a beterjesztett tervezetet módosításokkal elfogadta!


A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) 276/A. §-a szerinti távolléti díj iránti kérelem elbírálásának rendjérõl szóló kormány-rendelet tervezet, 3.§ (3) pontja szerint „A túlszolgálatra esõ idõarányos távolléti díjat 208 órás havi osztószámmal kiszámított egy órára esõ, a munkaidõkeret utolsó napján irányadó távolléti díj alapulvételével az illetmény számfejtési hely állapítja meg.”

Ezzel a lépéssel a HTFSZ és a RKDSZ felrúgta a 2010.06.28.-án négy tûzoltó szakszervezet között létrejött megállapodást. A megállapodásban a szakszervezetek a 174-es osztószámmal történõ számításban állapodtak meg. (Megegyezés született a szakszervezetek között)

A FÕVÁROSI TÛZOLTÓSÁG SZAKSZERVEZETE FELHÍVJA A TAGSÁG FIGYELMÉT, HOGY AMENNYIBEN A KORMÁNYFÕ ALÁÍRJA A RENDELETET TERVEZETET, ÚGY A 208-AS OSZTOSZÁM MIATT KEVESEB TÚLÓRAPÉNZRE SZÁMÍTHATNAK AZ ÉRINTETTEK!

Budapest 2010.11.26.

 

Murai László

Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete

Vezetõségi tag


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 20:46
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75