Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow Új parancsnoka lesz a fővárosi tűzoltóságnak
Új parancsnoka lesz a fővárosi tűzoltóságnak
2010. November 26.
Nyugdíjba vonul a fővárosi tűzoltóparancsnok, Bende Péter. Az MTI úgy tudja, hogy Tarlós istván főpolgármester már ki is jelölte az új fővárosi tűzoltóparancsnokot Varga Ferenc alezredes, a III. kerületi parancsnokság vezetőjének személyében. A vezérőrnagy az MTI információját csütörtök este megerősítve elmondta: harminc éves szolgálati viszonyának betöltését követő nyugdíjba vonulásáról már egyeztetett munkáltatójával, Tarlós István főpolgármesterrel.

Bende Péter január 25-én tölti be 58. életévét, s a hatályos, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény szerint nyugdíjba kell vonulnia. A tűzoltó tábornok január 26-val megy nyugdíjba, addig ellátja feladatait. Az MTI úgy tudja, hogy a főpolgármester már ki is jelölte az új fővárosi tűzoltóparancsnokot Varga Ferenc alezredes, a III. kerületi parancsnokság vezetőjének személyében.

Bende Péter az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy "nem kirúgásról van szó", a jogszabályok rendelkeznek így. A parancsnok elmondta, hogy 1979. május elsején tette le a tűzoltó esküt. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságra 1980-ban került, gazdasági és műszaki területeket irányított. 1994-ben lett parancsnok-helyettes, majd 2000. február elseje óta parancsnokként irányítja a szervezetet.

A vezérőrnagy a fővárosi tűzoltó-parancsnoki megbízatása mellett a tűzoltó szervezeteket tömörítő legnagyobb szervezet, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke is. E megbízatását továbbra is ellátja.

Forrás: - Új parancsnoka lesz a fővárosi tűzoltóságnak (Magyar Rádió, 2010.11.25 21:35)
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 19:31
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1135
Linkek: 75