Kezdölap arrow Hírek arrow Új parancsnoka lesz a fõvárosi tûzoltóságnak
Új parancsnoka lesz a fõvárosi tûzoltóságnak
2010. November 26.
Nyugdíjba vonul a fõvárosi tûzoltóparancsnok, Bende Péter. Az MTI úgy tudja, hogy Tarlós istván fõpolgármester már ki is jelölte az új fõvárosi tûzoltóparancsnokot Varga Ferenc alezredes, a III. kerületi parancsnokság vezetõjének személyében. A vezérõrnagy az MTI információját csütörtök este megerõsítve elmondta: harminc éves szolgálati viszonyának betöltését követõ nyugdíjba vonulásáról már egyeztetett munkáltatójával, Tarlós István fõpolgármesterrel.

Bende Péter január 25-én tölti be 58. életévét, s a hatályos, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény szerint nyugdíjba kell vonulnia. A tûzoltó tábornok január 26-val megy nyugdíjba, addig ellátja feladatait. Az MTI úgy tudja, hogy a fõpolgármester már ki is jelölte az új fõvárosi tûzoltóparancsnokot Varga Ferenc alezredes, a III. kerületi parancsnokság vezetõjének személyében.

Bende Péter az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy "nem kirúgásról van szó", a jogszabályok rendelkeznek így. A parancsnok elmondta, hogy 1979. május elsején tette le a tûzoltó esküt. A Fõvárosi Tûzoltó-parancsnokságra 1980-ban került, gazdasági és mûszaki területeket irányított. 1994-ben lett parancsnok-helyettes, majd 2000. február elseje óta parancsnokként irányítja a szervezetet.

A vezérõrnagy a fõvárosi tûzoltó-parancsnoki megbízatása mellett a tûzoltó szervezeteket tömörítõ legnagyobb szervezet, a Magyar Tûzoltó Szövetség elnöke is. E megbízatását továbbra is ellátja.

Forrás: - Új parancsnoka lesz a fõvárosi tûzoltóságnak (Magyar Rádió, 2010.11.25 21:35)
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 18:49
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75