Kezdölap arrow Jogszabály arrow Jogiszabályok arrow Kormányrendelet tervezet..
Kormányrendelet tervezet..
2010. November 22.

Kormányrendelet tervezet a távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének rendjérõl

SZAKSZERVEZETÜNK NEM FOGADTA EL A KORMÁNY SZÁMÍTÁSI MÓDSZERÉT!

Idézet BÉT ülésrõl (2010.10.06):  Az FTSZ ebben a kérdésben nem csatlakozott a HTFSZ-hez és az RKDSZ-hez, fenntartotta azon álláspontját, hogy a távolléti díjat 174 órás osztószámmal kell számolni, szabadság esetén 24 órát kell szolgálati naponként számításba venni, és szolgálati naponként 24,5 órát kell figyelembe venni. (részletek: BÉT háttértárgyalás emlékeztetõ)

A Kormány/2010. (… . … .) Korm. rendelete

a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 276/A. §-a szerinti távolléti díj iránti kérelem elbírálásának és kifizetésének rendjérõl

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 342. § (1) bekezdés j) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alkotmány 35. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következõket rendeli el:

 

1. §

E rendelet alapján kell meghatározni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény módosításáról szóló 2009. évi CXLI. törvény (a továbbiakban: Törvény) hatálybalépésekor

a) a katasztrófavédelem hivatásos szervei, az állami és a hivatásos önkormányzati tûzoltóság állományában szolgálatot teljesítõ, de már nem részben vagy egészben készenléti jellegû beosztásban foglalkoztatott, és a Törvény 76. § (5) bekezdése alapján kérelmet benyújtó,

b) szolgálati nyugdíjban részesülõ, és a Törvény 76. § (5) bekezdése alapján kérelmet benyújtó, valamint

c) a katasztrófavédelem hivatásos szervei, az állami és a hivatásos önkormányzati tûzoltóság állományában szolgálatot teljesítõ, részben vagy egészben készenléti jellegû beosztásban foglalkoztatott

tûzoltóknak (a továbbiakban a)-c) pont együtt: jogosult) a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) 276/A. §-a szerinti távolléti díját (a továbbiakban: távolléti díj).


2. §

(1) A munkáltató vagy a volt munkáltató (a továbbiakban: a munkáltató) az 1. § a) és b) pontja szerinti esetben a jogosultnak a Törvény 76. § (5) bekezdése szerinti kérelme alapján jár el.

(2) A munkáltató az 1. § c) pontja szerinti esetben hivatalból állapítja meg a távolléti díjat, ha a jogosult 2004. május 1. és e rendelet hatálybalépése között eltelt idõ legalább egy részében megfelelt a távolléti díj megállapítására vonatkozó, a Hszt.-ben foglalt feltételeknek.


3. §

(1) A munkáltató a távolléti díj számítási alapját és összegét a szolgálati napló és a munkáltató által rendszeresített egyéb nyilvántartások által igazolt adatok alapján határozza meg. Az intézkedéssel szemben a jogosult szolgálati panaszt nyújthat be. A szolgálati panasz benyújtása az intézkedés végrehajtását nem érinti.

(2) A munkáltató a szolgálati napló alapján megvizsgálja a Törvény 76. § (5) bekezdésén alapuló igény jogosságát, megállapítja a jogosult hathavi szolgálatteljesítési idejét, tényleges szolgálatteljesítési idejét és e kettõ különbözeteként a túlszolgálat mértékét. A túlszolgálatért járó távolléti díjat a munkaidõkeret utolsó napján irányadó illetmény figyelembevételével kell meghatározni.

(3) A túlszolgálatra esõ idõarányos távolléti díjat 208 órás havi osztószámmal kiszámított egy órára esõ, a munkaidõkeret utolsó napján irányadó távolléti díj alapulvételével az illetmény számfejtési hely állapítja meg.


4. §

(1) A szolgálatteljesítési idõ számítási módja:

a) a hathavi munkaidõkeretben ledolgozható munkaidõ 1248 óra,

b) 2004. május 1-tõl június 30-ig terjedõ idõre 416 óra,

c) ha a jogosult szolgálati viszonya év közben keletkezik vagy szûnik meg, vagy ha a jogosult év közben kerül beosztásra váltásos szolgálati rendben való munkavégzésre, a féléves munkaidõkeretet arányosítani kell,

d) szabadság esetén szolgálati naponként 24 órát kell számításba venni,

e) egészségügyi szabadság és a felmentési idõ esetén naponként 6,86 órát, vezénylés esetén munkanaponként 8 órát kell számításba venni

f) szolgálati naponként 24,5 óra vehetõ figyelembe.


(2) A jogosultat megilletõ távolléti díj mértéke az (1) bekezdés szerint számított hathavi tényleges túlszolgálat ideje szorozva a 3. § (3) bekezdése szerint számított, egy órára esõ távolléti díj összegével.


(3) A távolléti díj összegébõl le kell vonni a túlszolgálat ellentételezéseként korábban már kifizetett összeget.

5. §


(1) A túlszolgálatért járó távolléti díj összegének kifizetését a munkáltató teljesíti.


(2) A kifizetés teljesítésénél a Hszt. 117/A. §-ában foglaltakra tekintettel kell eljárni, a távolléti díj a tûzoltót szolgálati viszonyára tekintettel megilletõ juttatás.


6. §


Ez a rendelet a kihirdetését követõ nyolcadik napon lép hatályba.





Orbán Viktor


RÉSZLETES ELÕTERJESZTÉS


A Legfelsõbb Bíróság EBH2008.1809 számú határozatában elvi hatállyal megállapította, hogy a 2004. május 1-jét követõen részben készenléti jellegû beosztásban foglalkoztatott tûzoltók – hathavi szolgálatteljesítési idõkeretben – heti 48 órát meghaladóan teljesített szolgálata túlszolgálatnak minõsül. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) 84. §-ának (2) bekezdése szerint megállapítható heti 48 órás szolgálatteljesítési idõ minõsül tehát rendes munkaidõnek. A váltásos szolgálati rendben dolgozó tûzoltók túlszolgálatért járó távolléti díj iránti igényét a Hszt. 84. § (2) és (4) bekezdése szerint megállapított szolgálatteljesítési idejüket, valamint a megengedett maximális munkaidõ (48 óra) és a megengedett hathavi referencia idõszakot (munkaidõkeretet) figyelembe véve kell elbírálni.


Az elsõ referencia idõszak, amelyben vizsgálni kell a túlszolgálatot, 2004. május 1-je és június 30-a közé esik, ezért a hathavi munkaidõkeretet arányosan kell megállapítani erre az idõszakra. A hathavi munkaidõkeretet alapul véve a 2004. május 1-je és június 30-a közötti idõszak munkaidõkerete tehát 1248 óra osztva 6 hónappal és szorozva 2 hónappal, azaz 416 óra.


A munkaidõkeret alatt felmerülõ fizetett távolléteket (rendes szabadság, keresõképtelenség), valamint a vezényléssel és a felmentési idõvel érintett munkanapokat rendes szabadság esetén 24 órával, egészségügyi szabadság és felmentés esetén 6,86 órával, vezénylés esetén 8 órával kell számításba venni.


Az egészségügyi szabadság és a felmentési idõre meghatározott napi óraszám a hathavi munkaidõkeret (1248 óra) és az egy félévre esõ napok számának hányadosa. Az így megállapított idõ (6,86) garantálja azt, hogy az egészségügyi szabadság és a felmentési idõ alatt nem keletkezik túlszolgálat.


Vezénylés esetén, mivel a vezénylés munkarendje a hivatali munkarendnek felel meg, ezért a munkanapok számát (szombat, vasárnap kivételével) kell 8 órával szorozni (heti 40 óra) és ezzel az eredménnyel kell csökkenteni a megállapított munkaidõkeretet.


Az egy órára esõ távolléti díjat a belügyminiszter irányítása alatt álló fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai illetményének és egyéb juttatásainak megállapításáról, valamint a folyósítás szabályairól szóló 20/1997. (III. 19.) BM rendelet 8. § (2) bekezdése az egy órára esõ távolléti díj számítása szempontjából csak részben alkalmazható, mivel ez a számítási mód a hivatali munkarendben dolgozókra alkalmazható. A heti átlagosan 48 órát teljesítõ dolgozó havi 208 órát dolgozik, ezért az illetményét 208-cal kell osztani, ekkor kapjuk meg az 1 órára esõ távolléti díjat.


A munkáltató feladata, hogy a Hszt. módosításáról szóló 2009. évi CXL. törvény 76. § (5) bekezdésén alapuló távolléti díj iránti igényeket elbírálja. Az elbírálás alapja a szolgálati napló, amely igazolja a kérelem alapjának jogosságát.

 


SZAKSZERVEZETÜNK NEM FOGADTA EL A KORMÁNY SZÁMÍTÁSI MÓDSZERÉT!

Idézet BÉT ülésrõl (2010.10.06):  Az FTSZ ebben a kérdésben nem csatlakozott a HTFSZ-hez és az RKDSZ-hez, fenntartotta azon álláspontját, hogy a távolléti díjat 174 órás osztószámmal kell számolni, szabadság esetén 24 órát kell szolgálati naponként számításba venni, és szolgálati naponként 24,5 órát kell figyelembe venni. (részletek: BÉT háttértárgyalás emlékeztetõ)


 

 

 

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 06:27
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75