Kezdölap arrow Hírek arrow BÉT arrow BÉT háttértárgyalás 2010.10.26.
BÉT háttértárgyalás 2010.10.26.
2010. November 01.

Kapják:

Iktatószám:30000/770/2010/BM.

Dr. Bárdos Judit asszony – BRDSZ főtitkára

Árok Kornél úr – HTFSZ elnöke

Nagy Gábor úr – FTSZ elnöke

Vincze Tibor úr – RKDSZ elnöke

Hivatkozási szám:

Ügyintéző: dr. Szabó Szonja

Telefon: 441-1150

E-mail cím: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Tisztelt Címzettek!

Tájékoztatom Önöket, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 276/A. §-a szerinti távolléti díj iránti kérelem elbírálásának rendjéről szóló kormányrendelet tervezetének szakértői szintű, október 6-i egyeztetéséről készült emlékeztetőhöz a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) a következő észrevételeket tette.


1. RKDSZ:

„A számunkra megküldött emlékeztető 2. oldalának első bekezdése kiegészítésre szorul azon részében, ahol arról esik szó, hogy a HTFSZ és az RKDSZ elfogadják a 208-as osztószámot. Álláspontunk szerint az »Ennek feltétele, hogy...« kezdetű mondatba lenne szükséges beépíteni azt is, hogy feltételünk volt továbbá a kormányrendelet tervezet 3. § (1) bekezdésének f) pontjában foglalt »szolgálati naponként 24 óra vehető figyelembe« megváltoztatása 24,5 órára, amely álláspontunk szerint a Belügyminisztérium részéről elfogadásra került.

További javítása szükséges az emlékeztető 2. oldala második bekezdésének, mivel nem valós az a tényközlés, hogy csupán a kamatokra nézve fogjuk folytatni a pereket. Emlékezetünk szerint jeleztük, hogy ez csupán egy szakértői megbeszélés volt, amely a perek további folytatását nem érinti, hiszen arról érvényesen csak a felpereseknek áll módjukban dönteni.”

2. HTFSZ

„1. A BM az egyeztetések során az érdekképviseletek kérésére sem volt hajlandó a Kormányrendelet szövegébe iktatni a végrehajtási (kifizetési) szabályokat az alábbi álláspontra hivatkozással:

A Hszt. rendezi a túlszolgálatért járó távolléti díj kifizetésének határidejét, ezért attól a Kormányrendelet nem térhet el. Figyelemmel arra, hogy a Hszt. 88. § (5) bekezdés alapján a túlszolgálatért járó távolléti díjat legkésőbb a tárgyhónapot követő 2. hónapban kell kifizetni, ezért a BM az egyeztetések során vállalta a Hszt. 88. § (5) bekezdés szerinti határidőben történő kifizetést. E tényre tekintettel álltak el az érdekképviseletek a végrehajtási határidők Kormányrendeletben való szabályozásának szükségességétől.

2. Az egyeztetések során a HTFSZ fenntartotta azon álláspontját, hogy késedelmi kamat iránti igényéről nem kíván lemondani és a késedelmi kamat kezdő időpontja tekintetében a HTFSZ a jogerős ítéletek szerinti kamatfizetési kezdő időpontokat és a jogerős ítéletek szerinti kamat mértéket kívánja érvényesíteni.

3. A HTFSZ az egyeztetések során felajánlotta a kamat tekintetében a megegyezési szándékát, amennyiben a tőkekövetelés (túlszolgálatért járó távolléti díj) vonatkozásában a BM a HTFSZ valamennyi javaslatát elfogadja."


Budapest, 2010. október

Tisztelettel:
Dr. Eiselt György

 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 03:34
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75