Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF arrow SZÉF tájékoztató (2010.11.15.)
SZÉF tájékoztató (2010.11.15.)
2010. November 16.
Tájékoztatom a tagságot, hogy a 2010. november 15.-én 15 órai kezdettel került sor a SZÉF (Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórum) plenáris ülésére. Az érdek-képviseletek közösen az ülés megkezdése előtti egyeztetésen, minden kérdésben megállapodtak. A miniszter parlamenti szereplése okán, a levezető elnök 15:50-kor egy óra időtartamra az ülést felfüggesztette.

Az ülésen elhangzottakról:


A szakszervezeti oldal napirend előtt kérdést tett fel, miszerint miért a parlament előtt lévő honvédelmi törvény módosításából kell megtudni, hogy a Köztársasági Őrezredtől elviszik a koronaőrségi és díszelgési feladatokat és ennek mi az oka? Pintér Sándor Belügyminiszter elmondta, hogy a kormány nem volt elégedett ezen kollégák által végzett feladatok minőségével, a Köztársasági Őrezrednél szolgálatot teljesítőknél a katonák jobb minőségben tudják majd ellátni ezt a feladatot. A ruhájukat raktárba helyezik, senkit sem küldenek el, mindenkinek lesz munkája.

Az első napirendi téma a hivatásos állomány új nyugdíj- és illetménykoncepciója volt, aminek tárgyalásán Pintér Sándor Belügyminiszter kijelentette béremelést 2012-ben tervez a kormány, AKKOR HA AZT A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS MEGENGEDI!

A 2011-es évben NEM LESZ ILLETMÉNY EMELÉS, de azt személyesen garantálja, hogy akinek az adó, illetve más intézkedések következtében csökkenne a bére, annak ki fogják pótolni.

2011 évi béren kívüli juttatások kérdése:

Pintér Sándor Belügyminiszter elmondta, hogy a kormány a kafetériát 200.000 Ft/fő-ben maximálta , a BM és az alárendelt szervek dolgozói egységesen 116.000-Ft/fő fognak kapni 2011-ben. Hozzátette, hogy megpróbálja elérni a kormánynál, hogy a BM és az alárendelt szervek dolgozói is megkapják a 200.000-Ft/fő összeget.
Azt azért kiemelte, hogy az Önkormányzati Minisztériummal ellentétben a bérlet és az iskola hozzájárulási költsége nem tartozik bele a kafetéria összegébe,  DE NEM IGÉRI, HOGY A BÉRLET AUTOMATIKUSAN JÁR.
(Tárgyalásokat kezdeményez a közlekedési vállalatokkal arról, hogy a szolgálati igazolvány felmutatása, vagy az egyenruha viselése esetén ingyen utazhatunk esetünkben a BKV járműveken.)

A túlórákkal kapcsolatban (valamint, mennyi szabadság ragadt be és miért 2009 és 2010. évben) Pintér Sándor Belügyminiszter vizsgálatot kezdeményezett az összes rendvédelmi szervezetnél, köztük a tűzoltóságoknál is. Hangsúlyozta, hogy:

RENDEZNI KELL A TÚLÓRÁKKAL KAPCSOLATOS ELMARADÁSOKAT!


Sajnos a kormányzati koncepcióban szó van nyugdíjemelésről is.

Az illetmény/nyugdíj és a képzési koncepció megtárgyalására szakértői egyeztetést hívott össze a SZÉF, amit 2010.11.17.-én tartanak meg a Belügyminisztériumban. Az ott elhangzottakról is tájékoztatjuk a tagságot.


Budapest 2010.11.16.

 

Murai László
Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete
Vezetőségi tag


Kapcsolodó anyag: Illetmény- és nyugdíj koncepció


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.31-0+wheezy1-log
Idő: 10:46
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1134
Linkek: 75