Kezdölap arrow Hírek arrow Friss Hírek arrow SZÉF tájékoztató (2010.11.15.)
SZÉF tájékoztató (2010.11.15.)
2010. November 16.
Tájékoztatom a tagságot, hogy a 2010. november 15.-én 15 órai kezdettel került sor a SZÉF (Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fórum) plenáris ülésére. Az érdek-képviseletek közösen az ülés megkezdése elõtti egyeztetésen, minden kérdésben megállapodtak. A miniszter parlamenti szereplése okán, a levezetõ elnök 15:50-kor egy óra idõtartamra az ülést felfüggesztette.

Az ülésen elhangzottakról:


A szakszervezeti oldal napirend elõtt kérdést tett fel, miszerint miért a parlament elõtt lévõ honvédelmi törvény módosításából kell megtudni, hogy a Köztársasági Õrezredtõl elviszik a koronaõrségi és díszelgési feladatokat és ennek mi az oka? Pintér Sándor Belügyminiszter elmondta, hogy a kormány nem volt elégedett ezen kollégák által végzett feladatok minõségével, a Köztársasági Õrezrednél szolgálatot teljesítõknél a katonák jobb minõségben tudják majd ellátni ezt a feladatot. A ruhájukat raktárba helyezik, senkit sem küldenek el, mindenkinek lesz munkája.

Az elsõ napirendi téma a hivatásos állomány új nyugdíj- és illetménykoncepciója volt, aminek tárgyalásán Pintér Sándor Belügyminiszter kijelentette béremelést 2012-ben tervez a kormány, AKKOR HA AZT A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS MEGENGEDI!

A 2011-es évben NEM LESZ ILLETMÉNY EMELÉS, de azt személyesen garantálja, hogy akinek az adó, illetve más intézkedések következtében csökkenne a bére, annak ki fogják pótolni.

2011 évi béren kívüli juttatások kérdése:

Pintér Sándor Belügyminiszter elmondta, hogy a kormány a kafetériát 200.000 Ft/fõ-ben maximálta , a BM és az alárendelt szervek dolgozói egységesen 116.000-Ft/fõ fognak kapni 2011-ben. Hozzátette, hogy megpróbálja elérni a kormánynál, hogy a BM és az alárendelt szervek dolgozói is megkapják a 200.000-Ft/fõ összeget.
Azt azért kiemelte, hogy az Önkormányzati Minisztériummal ellentétben a bérlet és az iskola hozzájárulási költsége nem tartozik bele a kafetéria összegébe,  DE NEM IGÉRI, HOGY A BÉRLET AUTOMATIKUSAN JÁR.
(Tárgyalásokat kezdeményez a közlekedési vállalatokkal arról, hogy a szolgálati igazolvány felmutatása, vagy az egyenruha viselése esetén ingyen utazhatunk esetünkben a BKV jármûveken.)

A túlórákkal kapcsolatban (valamint, mennyi szabadság ragadt be és miért 2009 és 2010. évben) Pintér Sándor Belügyminiszter vizsgálatot kezdeményezett az összes rendvédelmi szervezetnél, köztük a tûzoltóságoknál is. Hangsúlyozta, hogy:

RENDEZNI KELL A TÚLÓRÁKKAL KAPCSOLATOS ELMARADÁSOKAT!


Sajnos a kormányzati koncepcióban szó van nyugdíjemelésrõl is.

Az illetmény/nyugdíj és a képzési koncepció megtárgyalására szakértõi egyeztetést hívott össze a SZÉF, amit 2010.11.17.-én tartanak meg a Belügyminisztériumban. Az ott elhangzottakról is tájékoztatjuk a tagságot.


Budapest 2010.11.16.

 

Murai László
Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete
Vezetõségi tag


Kapcsolodó anyag: Illetmény- és nyugdíj koncepció


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:06
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75