Kezdölap arrow FTSZ arrow VT Határozatai arrow Felmérés a túlmunka megváltásának költségérõl
Felmérés a túlmunka megváltásának költségérõl
2010. November 14.

A belügyminiszter úr utasítása alapján a BM Személyügyi Fõosztálya felmérést készít a hivatásos önkormányzati és az állami tûzoltóságok (Repülõtér, Országház) készenléti jellegû szolgálati beosztásban foglalkoztatott tagjai 2004. május 01. és 2007. december 31. között keletkezett túlmunkája megváltásának pontos költségeirõl. A számításokat az eltelt idõszakban foglalkoztatott, de azóta a szervezetbõl kivált (nyugállomány, jogviszony megszüntetés) kollégákra is el kell készíteni.

Alább, az Országos katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF), az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és újra az Országos katasztrófavédelmi Fõigazgatóság által, a fenti idõszakban teljesített túlmunka megváltásának költség számításához tett ajánlatai olvashatók!


Babák László pv. ezredes (OKF) számolása alapján az elsõ ajánlat:


A túlóra számítás, valamint a munkaidõ tervezés a heti átlagos 48 óra munkaidõkeret figyelembe vételével

Készítette: Babák László pv. ezredes


Legfelsõbb Bíróság ítélete

A heti átlagos 48 óra felett teljesített szolgálati idõ túlszolgálatnak minõsül.

(referencia idõ)


Túlóra elszámolás


2004. év 68 szolg.(48 óra) 78 szolg. (54 óra) 10

2005. év 102 szolg.(48 óra) 117 szolg. (54 óra) 15

2006. év 102 szolg.(48 óra) 113 szolg. (52 óra) 11

2007. év 102 szolg.(48 óra) 108 szolg. (50 óra) 6


Lehetséges többletszolgálatok száma 42

42 x 24, 5 óra = 1029 óra


Túlóra elszámolás

102 x 24,5 = 2499 óra, mínusz a szabadság, szolgálati napok száma, amikor a 0,5 óra váltási idõ nem számítható.

EZ 10 szolgálati nap, szabadság esetén 5 óra


Munkaidõ tervezés a heti átlagos 48 órás szolgálati idõvel (hat hónapra)


Munkaidõ keret : 1248 óra

Tervezhetõ szolg. száma: 51 (1249,5 óra)

Szolgálati napok tervezése: 1,2, 3, 4, hónapokra 8 szolgálat.

5. hónapra 9 szolgálat,

6. hónapra 10 szolgálat.


Szabadság átszámítása

  • Az alábbi képlet alkalmazásával a szabadság szolgálati napokra átszámítható.

  • 1. Megállapítjuk a hivatali munkarendben dolgozók évi munkanapjainak számát, majd a váltásos munkarendben dolgozók egy év alatt teljesítendõ szolgálati napjai számát.

  • 2. A váltásos szolgálatiidõ-rendben dolgozók szolgálati napjait osztva a hivatali munkarendben dolgozók munkanapjainak számával megkapjuk a két szolgálati rend szerinti szabadságként számfejthetõ távollétek arányát.

  • 2008. évben a hivatali munkarendben dolgozók munkanapjai száma: 262 nap


2008. évben váltásos szolgálati rendben dolgozók szolgálati napjai:

102 szolgálati nap

 102 / 262 = 0, 39

Hivatalai munkarendben 30 nap szabadság

Váltásos munkarendben: 30 x 0,39 = 11,7


KÖSZÖNÖM A FIGYELMET „


„1. A táblázatban a megállapított szolgálati idõkeretet féléves bontásban jelenítettük meg.

2. A távolléti díj összegét minden érintettnél külön, az alábbiak szerint kell meghatározni:

3. beosztási ill + rendf. ill., + ill. kieg + rendszeres pótlékok (szolg.idõ.pótl., nyelvpótlék, vesz. tûo. beo. pótlék, különleges gépjármûvezetõi pótl., címpótlék) osztva 174-el . Miután túlmunka a félév végén keletkezik, ezért ennek a tényezõnek a
megállapítása az érintett júniusi, illetõleg decemberi illetményébõl származtatható.

4. A 2006-ban és 2007-ben a Hszt-ben meghatározott munkaidõ és a tényleges letöltött munkaidõ közötti különbség (ami már kifizetésre került) a táblázat legvégén összegszerûen kell megjeleníteni, ami a levonásra kerül a végösszegbõl.

5. A kitöltéskor a szolgálatban, szabadságon, egészségügyi szabadságon, illetõleg vezénylés alatt töltött napokat 1-essel kell megjeleníteni.

6. A megállapított órák számítása:
- a szolgálatban töltött napot 24,5 órával kell számolni, figyelembe véve a váltásra számított idõt is,
- a szabadságon töltött napot 24 órával kell számolni,
- az egészságügyi szabadságon töltött napokat 6,9 órával kell számolni - figyelembe véve hogy az egészségügyi szabadságot naptári napban kell számolni, így a heti 48 órás munkaidõt 7-el kell osztani, így kapjuk az egy naptári napra esõ órák számát / 6,82 /, - a vezénylésen töltött napokat 8 órával kell számolni, figyelembe véve, hogy a
vezénylés munkanapra vonatkozik.

7. A törvényes munkaidõ keret megállapításánál figyelembe kell venni, ha az érintett szakszervezeti tisztségviselõ és ezért munkaidõ kedvezményt kap. Ebben az esetben a munkaidõ kedvezmény idejével a féléves munkaidõ kereteit csökkenteni kell, és ezt a csökkentett munkaidõ-keretet kell az adott cellában megjeleníteni.

8. 2004 - 2007. között a szabadságnapok számát évente meg kell állapítani - úgy hogy az összevontan tartalmazza a gyermek után igénybe vett, a rendkívüli (haláleset, gyermekszületés), illetõleg a tanulmányi szabadságot is - a 48 órás heti munkaidõ figyelembevételével. Ez azt jelenti, hogy az 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.) alapján járó szabadság mennyiséget a törvényesen leadható szolgálatok száma és a hivatali munkarendben  dolgozók munkanapjai számának arányában kell figyelembe venni. (9/1997. (II. 12.) BM rendelet 4. sz. melléklet).

Példa:
a szolgálati napok száma a heti 48 órás munkaidõ figyelembevételével 102
a hivatali munkarendben foglalkoztatottak munkanapjainak száma 262

(TB naptárban évente megjelenik); 102 / 262 = 0,39. Amennyiben 30 nap szabadság jár a dolgozónak a Hszt. szerint, akkor 30 * 0,39 = 11,9 kerekítve 12 nap.

Amely idõt a dolgozó a megállapított szabadságon felül szabadság címén távolt töltött, azt NULLA szolgálati idõvel kell elszámolni. (Tehát a táblázatban a megállapítotton felül kivett szabadságnapokat 0-val kell JELÖLNI.)

9. A felmentés alatt oszlopban a felmentés alatt töltött naphoz 1-est kell beírni. Miután a felmentést is naptári napban kell meghatározni, így (az egészségügyi szabadsághoz hasonlóan) ezt az idõt is 6,82 órával kell számolni.

10. A táblázatban a beállított függvényeken nem célszerû változtatni, mivel kitöltés után álnak értelmezhetõvé az eredmények. A táblázatot nem tettük írásvédetté, mivel alamennyi érintett esetében egyénenként szükséges rögzíteni az adatokat, és a távolléti díj összege minden esetben (az illetményelemek függvényében) változni fog!

11. Célszerû az üres táblázatot meghagyni, és személyenként új fájlban megjeleníteni az adatokat.”


2010. elsõ félévében a második ajánlat (ÖM):

A Hszt. módosításáról szóló 2009. évi CXLI. törvény (a továbbiakban: Hsztm.) 76. § (5) bekezdése alapján benyújtott kérelemmel érintett hónapokban szerzett illetmény összegét csökkenteni kell az éjszakai és a délutáni pótlék összegével, valamint annak a távolléti díjnak az összegével, amelyet olyan idõtartamra kapott a tûzoltó, amely alatt nem volt váltásos szolgálati rendjének megfelelõ szolgálatban, így kapjuk meg a tényleges szolgálatteljesítésre esõ illetményt.

A többletszolgálatért járó távolléti díjat úgy kell kiszámolni, hogy a tényleges szolgálatteljesítésre esõ illetményt meg kell szorozni az Irányelvekben meghatározott legnagyobb heti munkaidõ és a kérelemmel érintett idõszakban hatályos Hszt.-ben elõírt heti szolgálatteljesítési idõ hányadosával, majd a kapott értéket ki kell vonni a tényleges szolgálatteljesítésre esõ illetménybõl, végül az eredményt csökkenteni kell az adott szolgálatteljesítési idõkeretben figyelembe vett, túlszolgálatokért kifizetett összeggel.


2010. november 10.-ei útmutatás (OKF):

A keletkezett túlmunka összegszerû kiszámításának megkönnyítéséhez fõosztályunk elkészített egy segédtáblát, ami figyelembe veszi azon osztó-számokat, amelyekben korábban a szakszervezetek és a kormány képviselõi megegyeztek, és amelyet mellékelten megküldök.”

(Megjegyzés: Az FTSZ és a BRDSZ nem egyeztek meg a kormány képviselõivel, a többi szakszervezet sem az alábbi számolásra adta áldását !!)


ÚTMUTATÓ

1. A táblázatban a megállapított szolgálati idõkeretet féléves bontásban jelenítettük meg.

2. A távolléti díj összegét minden érintettnél külön, az alábbiak szerint kell meghatározni:

3. beosztási ill + rendf. ill., + ill. kieg + rendszeres pótlékok (szolg.idõ.pótl., nyelvpótlék, vesz. tûo. beo. pótlék, különleges gépjármûvezetõi pótl., címpótlék)
osztva 208-al . Miután túlmunka a félév végén keletkezik, ezért ennek a tényezõnek a megállapítása az érintett júniusi, illetõleg decemberi illetményébõl származtatható.

4. A 2006-ban és 2007-ben a Hszt-ben meghatározott munkaidõ és a tényleges letöltött munkaidõ közötti különbség (ami már kifizetésre került) a táblázat legvégén összegszerûen kell megjeleníteni, ami a levonásra kerül a végösszegbõl.

6. A kitöltéskor a szolgálatban, szabadságon, egészségügyi szabadságon, illetõleg vezénylés alatt töltött napokat 1-essel kell megjeleníteni.

7. A megállapított órák számítása:
- a szolgálatban töltött napot 24,5 órával kell számolni, figyelembe véve a váltásra számított idõt is,
- a szabadságon töltött napot 24 órával kell számolni,
- az egészségügyi szabadság, felmentési idõ esetén a napokat 6,86 órával kell számolni - vezénylésen töltött napokat 8 órával kell számolni, figyelembe véve, hogy a vezénylés munkanapra vonatkozik.

8. A törvényes munkaidõ keret megállapításánál figyelembe kell venni, ha az érintett
szakszervezeti tisztségviselõ és ezért munkaidõ kedvezményt kap. Ebben az esetben a munkaidõ kedvezmény idejével a féléves munkaidõ kereteit csökkenteni kell, és ezt a csökkentett munkaidõ-keretet kell az adott cellában megjeleníteni.

2004 - 2007. között a szabadságnapok számát évente meg kell állapítani - úgy hogy az összevontan tartalmazza a gyermek után igénybe vett, a rendkívüli (haláleset, gyermekszületés), illetõleg a tanulmányi szabadságot is - a 48 órás heti munkaidõ figyelembevételével. Ez azt jelenti, hogy az 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.) alapján járó szabadság mennyiséget a törvényesen leadható szolgálatok száma és a hivatali munkarendben dolgozók munkanapjai számának arányában kell figyelembe venni. (9/1997. (II. 12.) BM rendelet 4. sz. melléklet).

Példa:
a szolgálati napok száma a heti 48 órás munkaidõ figyelembevételével 102
a hivatali munkarendben foglalkoztatottak munkanapjainak száma 262 (TB naptárban évente megjelenik); 102 / 262 = 0,39. Amennyiben 30 nap szabadság jár a dolgozónak a Hszt. szerint, akkor 30 * 0,39 = 11,9 kerekítve 12 nap.

Amely idõt a dolgozó a megállapított szabadságon felül szabadság címén távolt töltött, azt NULLA szolgálati idõvel kell elszámolni. (Tehát a táblázatban a megállapítotton felül kivett szabadságnapokat 0-val kell JELÖLNI.)

9. A felmentés alatt oszlopban a felmentés alatt töltött naphoz 1-est kell beírni. Miután a felmentést is naptári napban kell meghatározni, így (az egészségügyi szabadsághoz hasonlóan) ezt az idõt is 6,82 órával kell számolni.

10. A táblázatban a beállított függvényeken nem célszerû változtatni, mivel kitöltés után válnak értelmezhetõvé az eredmények. A táblázatot nem tettük írásvédetté, mivel valamennyi érintett esetében egyénenként szükséges rögzíteni az adatokat, és a távolléti díj összege minden esetben (az illetményelemek függvényében) változni fog!

11. Célszerû az üres táblázatot meghagyni, és személyenként új fájlban megjeleníteni az adatokat.


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 16:27
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75