Kezdölap arrow FTSZ arrow Orbán-kormány is csak ígérni tud!
Orbán-kormány is csak ígérni tud!
2010. November 09.

Orbán Viktor 2009. novemberében küldött levelében megígérte, hogy javít a tûzoltók életkörülményein, illetményén és a tûzoltóságok finanszírozásán. Sajnálattal tapasztaljuk azonban, hogy a FIDESZ-KDNP kormány továbbfolytatja azt, amit az MSZP elkezdett. Ígértek fût-fát, annak reményében, hogy majd megnyerik a választásokat.

Idézet Orbán Viktor levelébõl:
"Minden józan gondolkodású ember tisztában van azzal, hogy az önök munkájához az elhivatottságon és bátorságon túl rendkívüli fizikai, szellemi és lelki erõnlét szükséges. Éppen ezért józan ésszel teljesen felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak megszorításai miatt a tûzoltóknak egyre kevesebb pénzbõl, egyre romló körülmények között kell nap mint nap szembenézniük veszélyes és felelõsségteljes feladataikkal"


"Ezért én az igazi megoldást a változásban látom, ami jövõ tavasszal bekövetkezhet, ha a többség úgy akarja."

"Amennyiben elnyerjük a választók bizalmát jövõre, a következõ polgári kormány biztosítani a tûzoltóság mûködéséhez szükséges feltételeket és a tûzoltók megbecsülését."

Úgy gondolom, hogy a 2010 november 5.-ei BÉT ülésen Felkai László államtitkár nyilatkozata, miszerint „a kormány jelenleg nem tárgyalja, belátható idõn belül nem is tervezi tárgyalni a probléma megoldását, így a 2011-es költségvetésben sem tervezik az erre fordítandó több milliárd forintot.” nem áll összhangban a miniszterelnök úr írásba foglalt ígéreteivel.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény módosításáról szóló 2009. évi CXLI. törvény szerint:
2004. május 1-jétõl, Magyarország Európai Uniós csatlakozásának idõpontjától kezdve a részben vagy egészben készenléti jellegû beosztásban foglalkoztatott tûzoltók heti/hétnapi 48 óra feletti munkaidõ-tartamot, EK irányelvre hivatkozva túlszolgálatnak minõsítette.

A jelenlegi helyzetnek – a folyamatban lévõ és indítandó tûzoltó-perek mellett – akár az is lehet a következménye, hogy Magyarországot az Európai Bíróság egy ellene indított eljárásban kártérítésre kötelezi.

A tûzoltótársadalom tagjait mélységesen megrendítette, hogy az Orbán-kormány olyan „életpályamodellt” képzel el számukra, ahol a feltételek szigorodnak, mint például kifogástalan életvitel vagy megbízhatósági vizsgálat, de a törvénybe foglalt, bírósági által is megítélt, jogos járandóságuk kifizetésére hajlandóságot sem mutat.

Szakszervezetünk mind az 1600 fõvárosi tûzoltó nevében tömeges perekre készül, és az ügyet a Strassbourg-i Bíróságig viszi el.

A Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete kifejezésre juttatja rendkívül sajnálatát, hogy - ígéretét betartván - elállt a 2010 október 2.-ára tervezett demonstráció megtartásától.

Mi álltuk a szavunkat. Most Önökön a sor!

Murai László
Fõvárosi Tûzoltóság Szakszervezete
Vezetõségi tag


Image

 Image


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 10:44
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75