Kezdölap arrow FTSZ arrow Portré arrow Orbán-kormány is csak ígérni tud!
Orbán-kormány is csak ígérni tud!
2010. November 09.

Orbán Viktor 2009. novemberében küldött levelében megígérte, hogy javít a tűzoltók életkörülményein, illetményén és a tűzoltóságok finanszírozásán. Sajnálattal tapasztaljuk azonban, hogy a FIDESZ-KDNP kormány továbbfolytatja azt, amit az MSZP elkezdett. Ígértek fűt-fát, annak reményében, hogy majd megnyerik a választásokat.

Idézet Orbán Viktor leveléből:
"Minden józan gondolkodású ember tisztában van azzal, hogy az önök munkájához az elhivatottságon és bátorságon túl rendkívüli fizikai, szellemi és lelki erőnlét szükséges. Éppen ezért józan ésszel teljesen felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak megszorításai miatt a tűzoltóknak egyre kevesebb pénzből, egyre romló körülmények között kell nap mint nap szembenézniük veszélyes és felelősségteljes feladataikkal"


"Ezért én az igazi megoldást a változásban látom, ami jövő tavasszal bekövetkezhet, ha a többség úgy akarja."

"Amennyiben elnyerjük a választók bizalmát jövőre, a következő polgári kormány biztosítani a tűzoltóság működéséhez szükséges feltételeket és a tűzoltók megbecsülését."

Úgy gondolom, hogy a 2010 november 5.-ei BÉT ülésen Felkai László államtitkár nyilatkozata, miszerint „a kormány jelenleg nem tárgyalja, belátható időn belül nem is tervezi tárgyalni a probléma megoldását, így a 2011-es költségvetésben sem tervezik az erre fordítandó több milliárd forintot.” nem áll összhangban a miniszterelnök úr írásba foglalt ígéreteivel.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény módosításáról szóló 2009. évi CXLI. törvény szerint:
2004. május 1-jétől, Magyarország Európai Uniós csatlakozásának időpontjától kezdve a részben vagy egészben készenléti jellegű beosztásban foglalkoztatott tűzoltók heti/hétnapi 48 óra feletti munkaidő-tartamot, EK irányelvre hivatkozva túlszolgálatnak minősítette.

A jelenlegi helyzetnek – a folyamatban lévő és indítandó tűzoltó-perek mellett – akár az is lehet a következménye, hogy Magyarországot az Európai Bíróság egy ellene indított eljárásban kártérítésre kötelezi.

A tűzoltótársadalom tagjait mélységesen megrendítette, hogy az Orbán-kormány olyan „életpályamodellt” képzel el számukra, ahol a feltételek szigorodnak, mint például kifogástalan életvitel vagy megbízhatósági vizsgálat, de a törvénybe foglalt, bírósági által is megítélt, jogos járandóságuk kifizetésére hajlandóságot sem mutat.

Szakszervezetünk mind az 1600 fővárosi tűzoltó nevében tömeges perekre készül, és az ügyet a Strassbourg-i Bíróságig viszi el.

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete kifejezésre juttatja rendkívül sajnálatát, hogy - ígéretét betartván - elállt a 2010 október 2.-ára tervezett demonstráció megtartásától.

Mi álltuk a szavunkat. Most Önökön a sor!

Murai László
Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete
Vezetőségi tag


Image

 Image


 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 23:37
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75