Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF: További egyeztetések szükségesek - de már a honvédség nélkül
SZÉF: További egyeztetések szükségesek - de már a honvédség nélkül
2010. September 27.
Átalakul a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF), amely a honvédség kiválásával a rendvédelmi szolgálati viszonyban állók érdekegyeztető fórumaként működik tovább - erről született megegyezés a SZÉF szeptember 24-i ülésén a munkavállalói és a kormányoldal között. Abban is  megállapodtak, hogy a vitás kérdésekről szeptember utolsó hetében tovább tárgyalnak, ekkor dőlhet el az is, hogy megtartják-e a szakszervezetek az október 2-i figyelmeztető demonstrációt...

A SZÉF működésére vonatkozó szabályok hatályon kívül helyezését az egyes rendészeti tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat tartalmazta, amelyet a SZÉF munkavállalói oldalát képviselő 13 szakszervezet sérelmezett. A szakszervezetek arra hivatkoztak: mivel a fegyveres és rendvédelmi szerveknél dolgozók életkörülményei és az ott dolgozók életpályája hasonló, célszerű a legmagasabb, kormányzati szinten tartani az egyeztetéseket és megtartani a SZÉF-et.

A munkavállalói és kormányoldal legutóbbi ülésén Pintér Sándor belügyminiszter elismerte a honvédség erőfeszítéseit az ország érdekében, de, mint fogalmazott, a honvédség érdekei, napi gondjai, problémái más jellegűek, mint a többi fegyveres és rendvédelmi szervezetnek. A miniszter szerint a honvédség problémáinak megjelenítésével szerteágazóvá teszik a munkájukat.

Arról is megállapodtak a felek, hogy tovább folytatódik az egyeztetés a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekvédelmi Fórumának (SZÉF) munkavállalói és kormányzati oldala között az egyes rendészeti tárgyú törvények módosításával összefüggő javaslatokról. A SZÉF-en egyrészt a hivatásosok szolgálati viszonyáról szóló törvény (Hszt.) tervezett módosításait, valamint a bevezetni tervezett megbízhatósági vizsgálatot kritizálta a SZÉF munkavállalói oldalát alkotó 13 szakszervezet.

Pintér Sándor belügyminiszter, aki az ülésen a kormányt képviselte, felajánlotta, hogy a vitás kérdésekről személyesen egyeztet a munkavállalók kijelölt képviselőivel és minden egyes pontot átbeszélnek. Bárdos Judit, a SZÉF munkavállalói oldalának ügyvivője javasolta, hogy az egyeztetést szeptember utolsó hetében, egy újabb SZÉF-ülésen folytassák.

 

Forrás: MTI
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 08:17
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75