Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF: Több kérdésben még nincs kompromisszum
SZÉF: Több kérdésben még nincs kompromisszum
2010. August 31.
A hosszú nyári szünetet követõen – az új kormányzati ciklusban – elõször ült össze a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma (SZÉF). Augusztus 30-án oldalegyeztetéssel indult, majd plenáris ülésen folytatódott a SZÉF. Napirenden ,,Koncepció a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai illetmény- és nyugdíjrendszerének átalakításához” , valamint a ,,Koncepció a rendvédelmi szervek egységes moduláris alapú képzési rendszerének kialakításához” címû témák szerepeltek.

A munkaadói oldal képviseletében dr. Pintér Sándor belügyminiszter jelent meg, az oldal ügyvivõje dr. Felkai László, a BM közigazgatási államtitkára volt, míg a munkavállalói oldal ügyvivõi feladatait Kónya Péter FRDÉSZ elnök látta el...

Az érdekegyeztetõ fórum elején a résztvevõk egyperces néma tiszteletadással emlékeztek meg az egy héttel korábban Afganisztánban hõsi halált halt, és ma örök nyugalomra helyezett Pappné Ábrahám Edit posztumusz hadnagyról.

A fórum elején a munka a Hszt. folyamatban lévõ, de eddig még nem egyeztetett részmódosításairól, illetve az egyeztetés mielõbbi megkezdésérõl zajlott. Ezzel párhuzamosan a Hszt. koncepcionális módosítását jelentõ szolgálati nyugdíj- illetmény- és képzés új rendszerérõl is tárgyaltak. Az érintett érdekvédelmi szervezetek az állomány nevében elutasították a kormány-tervezetet, majd a részletkérdésekben sürgették a szakértõi egyeztetést.

Két fontos területen ismételten kifejezte tiltakozását az érdekvédelmi oldal, egyrészt a választójog korlátozása kapcsán, másrészt a felmentési idõre járó juttatásokra kirótt adóterhek miatt. A második kérdéssel kapcsolatban az FRDÉSZ elnöke átadta az oldal által jegyzett, a miniszterelnöknek fogalmazott tiltakozó levelet – mindkét kérdés ügyében, ha szükség lesz rá, az Alkotmánybírósághoz fordul az FRDÉSZ.

A számos egyéb napirendi téma során a SZÉF tárgyalt a munkába járási költségtérítésrõl is, ekkor sürgette az oldal a saját gépjármûhasználatra vonatkozó 9 Ft/km díj, illetve a 30.000 Ft/hó maximalizált költség megemelését is. Munkavállalói kezdeményezésre szó volt a 25 év feletti szolgálati idõvel rendelkezõk hûségpénzének – a teljes fegyveres- és rendvédelmi szektor hivatásos állományára történõ – kiterjesztésérõl is.

SzR-KNF.


Forrás: frdesz.org.hu SZÉF: Több kérdésben még nincs kompromisszum
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Tûzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux w
PHP: 5.2.17
MySQL: 10.5.12-MariaDB-0+deb11u1
Idő: 05:27
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1138
Linkek: 75