Kezdölap arrow Hírek arrow SZÉF: Több kérdésben még nincs kompromisszum
SZÉF: Több kérdésben még nincs kompromisszum
2010. August 31.
A hosszú nyári szünetet követően – az új kormányzati ciklusban – először ült össze a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF). Augusztus 30-án oldalegyeztetéssel indult, majd plenáris ülésen folytatódott a SZÉF. Napirenden ,,Koncepció a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai illetmény- és nyugdíjrendszerének átalakításához” , valamint a ,,Koncepció a rendvédelmi szervek egységes moduláris alapú képzési rendszerének kialakításához” című témák szerepeltek.

A munkaadói oldal képviseletében dr. Pintér Sándor belügyminiszter jelent meg, az oldal ügyvivője dr. Felkai László, a BM közigazgatási államtitkára volt, míg a munkavállalói oldal ügyvivői feladatait Kónya Péter FRDÉSZ elnök látta el...

Az érdekegyeztető fórum elején a résztvevők egyperces néma tiszteletadással emlékeztek meg az egy héttel korábban Afganisztánban hősi halált halt, és ma örök nyugalomra helyezett Pappné Ábrahám Edit posztumusz hadnagyról.

A fórum elején a munka a Hszt. folyamatban lévő, de eddig még nem egyeztetett részmódosításairól, illetve az egyeztetés mielőbbi megkezdéséről zajlott. Ezzel párhuzamosan a Hszt. koncepcionális módosítását jelentő szolgálati nyugdíj- illetmény- és képzés új rendszeréről is tárgyaltak. Az érintett érdekvédelmi szervezetek az állomány nevében elutasították a kormány-tervezetet, majd a részletkérdésekben sürgették a szakértői egyeztetést.

Két fontos területen ismételten kifejezte tiltakozását az érdekvédelmi oldal, egyrészt a választójog korlátozása kapcsán, másrészt a felmentési időre járó juttatásokra kirótt adóterhek miatt. A második kérdéssel kapcsolatban az FRDÉSZ elnöke átadta az oldal által jegyzett, a miniszterelnöknek fogalmazott tiltakozó levelet – mindkét kérdés ügyében, ha szükség lesz rá, az Alkotmánybírósághoz fordul az FRDÉSZ.

A számos egyéb napirendi téma során a SZÉF tárgyalt a munkába járási költségtérítésről is, ekkor sürgette az oldal a saját gépjárműhasználatra vonatkozó 9 Ft/km díj, illetve a 30.000 Ft/hó maximalizált költség megemelését is. Munkavállalói kezdeményezésre szó volt a 25 év feletti szolgálati idővel rendelkezők hűségpénzének – a teljes fegyveres- és rendvédelmi szektor hivatásos állományára történő – kiterjesztéséről is.

SzR-KNF.


Forrás: frdesz.org.hu SZÉF: Több kérdésben még nincs kompromisszum
 
< Előző   Következő >
FTSZ
 

Online felhasználók

Jelenleg 1 vendég online
Tűzoltóbörze
 

Statisztikák

OS: Linux s
PHP: 5.2.17
MySQL: 5.5.5-10.3.22-MariaDB-0+deb10u1-log
Idő: 07:08
Caching: Disabled
GZIP: Enabled
Tagok: 2
Hírek: 1136
Linkek: 75